Last news in Fakti

19 Април, 2017 14:23 3 208 12

Ердоган: Мога да умра във всеки момент

  • турция-
  • референдум-
  • реджеп ердоган-
  • умра-
  • президент-
  • интервю-
  • диктатор

Не съм диктатор, подчерта турският президент

Ердоган: Мога да умра във всеки момент - 1
Снимка: БТА/ AP

Аз съм смъртен, мога да умра във всеки един момент. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган в интервю пред Си Ен Ен дни след проведения референдум.

Държавният глава защити по този начин тезата си, че конституционните промени – даващи повече правомощия на президента – не са свързани лично с него и желанието му за власт.

Ердоган подчерта, че конституционните промени – които ще превърнат Турция в президентска република – не го правят диктатор.

Близо 51% от турските гласоподаватели гласуваха „за“ предложените изменения в конституцията. Опозицията и някои чуждестранни наблюдатели обявиха, че е имало много нередности при гласуването и поставиха под съмнение честността му.

Ердоган заяви, че турците са упражнили правото си на глас и именно в това се корени демокрацията. Той не приема твърдението, че реформите са стъпка към диктаторски режим.

След победата на референдума турският президент Реджеп Ердоган разговаря с американския държавен глава Доналд Тръмп, който го поздрави за успеха.

Ердоган заяви, че би желал да се срещне с Тръмп лице в лице. Турция е дългогодишен стратегически партньор на САЩ и ролята й е важна – особено на фона на конфликтите в Близкия изток.

Относно оспорваните резултати на референдума, Ердоган направи и футболна препратка: „Няма значение дали биеш с 5:0 или 1:0. Важното е да победиш в края“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ти си в списъка отдавна!

    15 8 Отговор
    Каква е разликата между теб и Садам? Той бил диктатор и избивал своето население! А ти? И ти си сега още по-голям баш бая диктатор и избиваш своето население като листни въшки - стотици хиляди кюрди ! Е преди година ти се размина ама сега пясъчният ти часовник вече на последната ротация! Боюк кафалъ ама си голям чоджук! Чичо СЕМ днес те хвали а утре, ще те забрави ?!
  • 2 да се вземе предвид

    14 7 Отговор
    Много си прав, че може да ти видят сметката Ердогане. Сега като се срещнеш с Тръмп и американците ти обещаят чудеса в замяна на подкрепа срещу Русия какъвто си подъл и долен фес ще врътнеш задника и Путя ще ти организира един истински атентат.
  • 3 Пеньо

    15 5 Отговор
    Той бил простосмъртен! Що за *** изявление е това?! Че то всички диктатори са простосмъртни! Този да не би да намеква нещо? Търция съвсем я втаса и сега ще види къде зимуват раците!

    Коментиран от #12

  • 4 Курто

    12 6 Отговор
    Ей сега чалмите че залеят цяла Европа почна се голямото мигриране и на Турция като на сирийци
  • 5 гост 2

    9 6 Отговор
    “... Ердоган: Мога да умра във всеки момент..“ Не, бе- ти не си смъртен човек, ти си отомански султан и не умираш:):):) Хахаха:) Внушават ти идеята за собственото ти безсмъртие, а после ще ти резнат главата, защото си се оказал смъртен човек, а не безсмъртен отомански султан, така ли?:) Има логика в това внушение- хихихихи:)
  • 6 манго

    7 5 Отговор
    Това е началото на края.
  • 7 Али

    9 11 Отговор
    Защо толкова не искат Турция да е президентско управляема държава:
    Защото : тези държави които са такива
    Америка,Англия,Русия,Китай,Германия Израел и някои др. няма да могат да управляват както си искат Турция както беше до последните години
    И за това много добре знаят че Турция ако влезе в играта ще им развсли неговите игри
    А да забележа ,че почти цяла южна Америка е в тази управляема система
    И защо Турция да не е

    Коментиран от #8

  • 8 гост 2

    16 5 Отговор

    До коментар #7 от "Али":

    Алоооу- ти схващаш ли за какво ТОЧНО става въпрос, м? Става въпроса за суспендиране на сегашната ви турска конституция и за БУКВАЛНО ЕДНОЛИЧНА ДИКТАТУРА на вашия ердухан. Лично мен това не ме засяга- ако щете, си сложете чували на главите и турците и туркините, ако щете, живейте в шериат, НО НЕ СМЕЙТЕ да пропагандирате неоосманизъм в България и НЕ СЧИТАЙТЕ България за част от турция, защото в противен случай ще ви се отговори със същото- Одрин е многовековен БЪЛГАРСКИ град, доста преди смотаните османлии от малкия бейлик в Мала Азия да се насочат към военна помощ на Източната римска империя през 10 век от нашата ера, анадън му?
  • 9 кучето шаро

    8 0 Отговор
    Айде ,кво се моташ .......
  • 10 bauman

    2 6 Отговор
    Типично за ганьовците ,много му разбират тази политика ,особенно когато става въпрос за чужди държави и народи .Запредпочитане е да се видят собствената мизерия и беднотия въпреки авантата от ЕС.,то и за това никой неще и долар да инвестира тука,заради голямата крадливост и ,,работливост,,.А някои още бленуват за три морета,то тогава някои,да мислят да се разширят на три континента....смешници
  • 11 681 БЪЛГАРИЯ

    5 1 Отговор
    Чул та Господ !
  • 12 итака

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Пеньо":

    Не се смейте на тези думи, човека е прав! Вероятно са му обещали пенсия като на повечето български пенсионери? Той е сравнил какво може да прави с мижавата сума и е стигнал до извода, че човек е по-добре да умре, отколкото да бачка и живее като скот, като нас. Предполагам това е имал впредвид?
Новини по държави: