Last news in Fakti

24 Април, 2017 06:29 2 758 5

Новата оръжейна доктрина на Гърция (ВИДЕО)

  • гърция-
  • армия-
  • доктрина-
  • егейско море

Атина планира "интелигентен ракетен щит" по островите в Егейско море

Новата оръжейна доктрина на Гърция (ВИДЕО) - 1

Гърция смята да изгради "интелигентен ракетен щит" по островите със стратегическо значение в Егейско море. Така те ще се превърнат в "непотопяеми самолетоносачи", откъдето да бъдат парирани евентуални набези от Изток, пишат медиите в южната ни съседка.

Това предвижда новата оръжейна доктрина на Гърция, която в момента разработва правителството и в скоро време ще бъде внесена за обсъждане в Правителствения съвет по външните работи и отбраната и парламента.

Управляващите в Атина са единодушни, че изграждането на такъв "интелигентен" ракетен щит по някои острови ще е по-изгодно от купуването на нови бойни самолети и кораби. Тази схема на модернизация ще ангажира и финансово ще подпомогне местната оръжейна промишленост.

Новата оръжейна доктрина на Гърция (ВИДЕО)

Атински медии твърдят, че вече са започнали разговори с "Локхийд Мартин" за изработването на договор за модернизация на изтребителите "F-16" на гръцките военновъздушни сили. Успоредно с това се очаква да започнат и разговори за модернизацията на френските самолети "Мираж 2000" и "2000-05".

Програмата за модернизацията на самолетите "F-16" ще възлезе на 1.5 млрд. евро и плащанията по нея се предвижда да приключат в рамките на десет години.

Първоначалните разговори са се водили само за модернизацията на 95 самолета "F-16". За останалите 35 "F-16", които са по-стара модификация, се търси купувач. За тях е имало шанс да бъдат продадени на България, но сделката не се осъществи във времето.

Предполага се, че само за поддръжката и модернизацията на наличния военноморски флот и бойна авиация на Гърция на първо четене ще са необходими повече от 2,5 млрд. евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 German cars

    21 0 Отговор
    Е тва е, според статията гърците има 130 бр. Ф16, а ние един к*.. Хвала на нато, хвала на пасито - олио да го попари.
  • 2 факт

    10 0 Отговор
    Който се пази сам и господ го пази.
  • 3 ИСТОРИК

    0 3 Отговор
    ПРЕЗ 1974 ГОДИНА В КИПЪР ТУРСКИТЕ КОМАНДОСИ СА ОПЪНАЛИ ЦЯЛА ГРЪЦКА ДИВИЗИЯ !!! ГЪРЦИТЕ СЕ УЧАТ ОТ ГРЕШКИТЕ СИ И ВЕЧЕ ВСЕКИ ГРЪЦКИ ВОЙНИК НОСИ ВАЗЕЛИН !!! ДА СЕ СРАВНЯВА ВОЕННАТА МОЩ НА ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ Е СМЕШНО ,ГЪРЦИЯ ЗА ТОВА И ФАЛИРА !!! АКО ТУРЦИЯ РЕШИ ДА ОКУПИРА ГЪРЦИЯ ЩЕ ГО НАПРАВИ ЗА МЕСЕЦ !!!ГРЪЦКИ МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛ БЕШЕ КАЗАЛ,ЧЕ ВОЙНА С ТУРЦИЯ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ 4 ЧАСА И ГЪРЦИЯ ЩЕ Е РАЗГРОМЕНА !!! ДРУГИ СА ФАКТОРИТЕ ТУРЦИЯ ДА НЕ ПРЕКРАТИ СЪЩЕСТВУВАНЕТО НА ГЪРЦИЯ !!! ЗАПАДА ПОДПОМАГА ГЪРЦИЯ ЗА ТЯХ ТЕ СА НАСЛЕДНИЦИ НА ДРЕВНАТА ГРЪЦКА КУЛТУРА !!!
  • 4 Патето Яки

    0 0 Отговор
    Нали са съюзници в НАТО, ако Турция я нападне ща трябва пък по чл.5 и да я отбранява от себе си - параграф 22.
  • 5 Гост

    2 0 Отговор
    А бе не знам. Двама се карат , трети печели. Докато са купували оръжие от САЩ, всичко е било мирно и тихо. САЩ печели. Сега почват сами да си правят някое и друго оръжие и хоп...изведнъж ситуацията ескалира. Т.е. САЩ вече не печели и взаимоотношенията ескалират. .... а бе ташак работа. Кой крив кой прав....няма значение.
Новини по държави: