Last news in Fakti

19 Април, 2017 09:17 5 381 5

Турция пак тества нервите на Атина (ВИДЕО)

  • турция-
  • гърция-
  • въздушно пространство

Турски изтребители са извършили нови нарушения на гръцкото въздушно пространство

Турция пак тества нервите на Атина (ВИДЕО) - 1
Снимка: Shutterstock

Напрежението в небето между Атина и Анкара отново е на критично ниво. Турски изтребители са извършили нови нарушения на гръцкото въздушно пространство в района на Егейско море, съобщават медиите под Акропола.

Три от нарушенията са станали в зоната над Атина, а други десет са били регистрирани в границите на националното въздушно пространство на Гърция.

При един от набезите е имало въздушно стълкновение. Два от турските изтребители са били въоръжени.

Всички самолети са били прехванати от гръцката бойна авиация съгласно международните норми, посочват местните медии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ропа

    9 2 Отговор
    Пълни глупости
  • 2 комшулук

    5 6 Отговор
    ми свалете ги бе, нали сте в правото си, той Ердоганя това иска, повод за война с Гърция и България.
  • 3 Гърците не се опасяват те като нас

    9 4 Отговор
    Разсъждават! Нали сме вече в НАТО - един за всички - всички за един! Ама ГАЛИБА ДА ама НЕ! Да не дава Господ Кумчо Вълчо българско агне да му се преяде! Че както сме се остали с Русия ще подмиване гайлите и няма да мърдаме за да не правим кеф на тоз дет на фъчка! Вън от НАТО и ЕС! В мир и дружба с РУСИЯ, че зян ще станем и ЕС няма прокопсия!
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 октан

    1 0 Отговор
    Как, това не е ли нарушение на международното право и спогодби? Къде е ООН? Как, нива само Асад или Саддам Хюссеин може да "вършат" престъпления? Веднага Ким Чен Ун да нареди международна изолация на агрессора! Иначе няма да дойде дядо Санта Клаус и да ни донесе подаръци.
Новини по държави: