Last news in Fakti

22 Април, 2017 16:28 16 742 37

Северна Корея готова за велика война

  • северна корея-
  • война-
  • велика война-
  • сащ-
  • провокации-
  • север-
  • юг-
  • пхенян

Задава ли се въоръжен конфликт на Корейския полуостров?

Северна Корея готова за велика война - 1
Снимка: БТА/ AP

При провокации от страна на Съединените щати, Северна Корея ще започне война за обединяване на Севера и Юга. Такова предупреждение отправи вестник „Нодон синмун“.

Изданието изразява мнението на ръководството на управляващата Корейска работническа партия, посочва ТАСС.

„В отговор дори на незначителни провокации от страна на САЩ народът и армията на КНДР ще започне решително велика война за обединяване на родината“, посочва севернокорейското издание.

То осъжда „безумната политика на Вашингтон, който не се замисля за евентуалните катастрофални последици от този курс“. Казва се също така, че отдавна е отминало времето, когато САЩ са имали възможност да заплашват Пхенян с ядрено оръжие.

„Нодон синмун“ твърди, че американците кроят планове да окупират северната част на Корейския полуостров с помощта на своите съюзници от Япония и Южна Корея. При този сценарий ще бъде започната „велика война“ за обединение на Севера и Юга.

През последните седмици напрежението в региона се повиши до червено. Пхенян смята, че американците се готвят за инвазия в страната. Американският президент Доналд Тръмп пък изрази желание окончателно да сложи край на севернокорейските ядрени опити.

Ерата на стратегическото търпение приключи. Такова предупреждение отправи американският вицепрезидент Майк Пенс към Северна Корея. Вицепрезидентът обяви, че ангажиментът на Вашингтон към южнокорейците остава „непоклатим“ и американците ще направят всичко, за да защитят своите съюзници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 седмици напрежение

    39 7 Отговор
    Отсега да ви кажа - в момента в който започнат въоръжени действия, японската йена, корейският вон и китаския юан ще се сринат ТОТАЛНО! Самсунг, Тойота и една камара производители ще им се сринат акциите до петите! Доларът ще удари доминация за няколко години, защото военни действия в тази зона са абсолютно несъвместими с икономическо доверие!
    Тръмп е наясно с това и ще използва Шопарчето, за да си измие ръцете, а всъщност ще си оплете кошницата!!!

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Гост

    41 7 Отговор

    До коментар #1 от "седмици напрежение":

    Ако чак толкова испростеят янките, това ще е рестарт на планетата.

    Коментиран от #10

  • 3 гостът

    67 7 Отговор
    Боли го Дони за корейския полуостров и Япония.За САЩ е икономически изгодна всяка война.Намират си изкуствено враг и готово.Въпроса е,че останаха тези с ядреното оръжие.
  • 4 АЗ САМ

    9 30 Отговор
    Няма как да ни ги ударят !!! Няма как да търпят да заплашват Япония и Ю.К. ! С конвенцион. оръж. ще ударят стартовите площатки и военни обекти. а народа ще свърши другото.Гледали сме го в ист. и зап. Германия.

    Коментиран от #7, #12

  • 5 Kana

    61 13 Отговор
    Където са стъпили САЩ , има само война , кръв и разруха. Винаги воюват на чужда територия и никога на своя. Военните им нападения са винаги по въздух , и знаете ли защо? - за да не ги хванат. Жалко , много жалко за обикновените хора!
  • 6 empire strikes back

    22 10 Отговор

    До коментар #1 от "седмици напрежение":

    Всъщност не си прав, ще се сринат валутите на победените, а в следващата война САЩ ще бъдат разгромени.
  • 7 куку

    13 5 Отговор

    До коментар #4 от "АЗ САМ":

    Неграмотен- по добре млъкни!!!
  • 8 Нафарфорий

    9 20 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Северна Корея готова за велика война
    ква война при положение, че жълтобузестото дикторче, кани два пъти денис родман и си слуша майкъл джексън!

    Коментиран от #14

  • 9 do kana

    37 11 Отговор
    Браво, един човек дда вижда истината че Америка е виновна за всички конфликти по света винаги!!!
  • 10 ЛУД ИДИОТ

    4 4 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    ...Което ще е добре,като за начало...Едно ново,по-добро начало. :)
  • 11 АЗ САМ

    5 12 Отговор
    До №7 куку.......Говори си....пиши си.... но само не си сменяи името- много ти отива и всички ти се радват !
  • 12 Марчо

    26 6 Отговор

    До коментар #4 от "АЗ САМ":

    Направи си справка преди да говориш! Северна Корея ще използва при евентуален превантивен удар на САЩ да обединят двете Кореи. Ако имаш в предвид предишните изказвания, то заплахите са в резултат на безпомощността и, ракетите им да стигнат до САЩ. Но няма първи да пуцат, а като отговор на американското нападение. И до къде могат да стигнат ракетките им? Ами до Япония и Южна Корея.
    Краварите са царе на подстрекателството и дразненето. Сега по всякакъв начин търсят да предизвикат севернокорейците да направят първата стъпка на конфликта. Тогава ще се забрави, че не корейските кораби са били в американски войни, а обратното. Тръмп си позволи да заплашва и Китай. Трябвало да "вразумят" корейците. От къде на къде? Как се вразумява човек, който се смята за господ? Има 100 хилядна армия само от специални части - разбирай барети. Целия му народ го боготвори и е готов на всичко без да се замисля, само за да му угоди.
    Ако са искали да ги удушат е трябвало да го направят преди да се сдобият с ядрено оръжие.
    САЩ трябва да бъдат натиснати от целия свят да си свият перките и ако направят непредизвикана война да знаят, че всички са срещу тях.
    Северна Корея е съсед с Русия, Южна Корея и Китай. Япония е много близо. Американците ще трябва да ги заличат и то не с една или две ядрени ракети. С една най-много да раздразнят кошера. Дори корейците да не могат да пуснат ядрена ракета, то целия регион и съседните държави ще бъдат отровени от американските. Да не говорим за д
  • 13 стоян георгиев

    13 32 Отговор
    феновете на северна корея се разцивриха нещо,само за справка сащ са стъплили в южна корея и япония и благодарение на стъпките им двете държави са едни от наи-технологичните в света.преди 20 години стъпиха и в китаи и въпреки комунизма китаи също се разви,останаха само неандерталците в северна корея ,дето русия им даде ядрено оръжие,но не мога да разбера що толкова ги харесвате?като сте им фенове аиде на там и живи и здрави.

    Коментиран от #16

  • 14 Марчо

    17 6 Отговор

    До коментар #8 от "Нафарфорий":

    Нафърфорий!
    Жълтура може да си покани и Еди Мърфи ако иска или да слуша Елвис. Това не значи, че целува краварски задници. Може да го е поканил, та да види на живо някаква екзотика.
    Факт е, че е начело на военизирана държава и еднолично може да реши как да постъпи. Дали да отговори на предизвикателството или не. И как.
    Интересно е как американската медийна машина представят демократизирането на разни държави. Например: Ето вижте как либийския народ се саморазправи със своя диктатор Кадафи и безцеремонно излъчват клипът.
    Много се чудя как би постъпила тази част, която не понася Доналд Тръмп или пък някой друг ако не е обграден от Съкрит сървиз и армията. Дали няма да са даже по-жестоки? Дори и с охрана си имат четирима убити и по още няколко стреляно. Ето така се извъртат фактите и на мнозина се промиват мозъците.

    Коментиран от #25

  • 15 Скорпион29

    23 9 Отговор
    Стоенчо Стоенчооо твоите спонсори от САЩ нямат нищо общо със технологичния ръзцвет на Япония и Южна Корея а Китай развива комунизъм и пазарна икономика едновременно.Също така през корейската война умират 4 милиона северно корейци и 18 окръжни града са на руини благодарение на ,,демократите" от US
  • 16 Марчо

    26 6 Отговор

    До коментар #13 от "стоян георгиев":

    Стоянчо!
    Никой не симпатизира на начина на живот в Северна Корея. Напротив. Всеки вижда идиотщината, която става там. Само че това си е техен избор и са си доволни. Не заплашват никой. Не искат да налагат начина си на живот на други. Не техните кораби са при Щатите, а обратното. Те за това са се и подготвяли в годините. Американците да не се правят на света вода ненапита. Така или иначе през дългите години война между двете кореи са участвали дейно. Да са ги смачкали още тогава и цяла Корея да е капиталистическа. Защо са ги оставили на самоотглеждане и сега искат война? Много просто. Сега и дойде и времето. Не мина номера в Сирия и сега се огледаха в Корея. Корея заплашва реално точно толкова Америка, колкото агнето от притчата мъти водата на вълка.
  • 17 Бай хой

    14 8 Отговор
    Деске само да ти припомня че сащ бяха стъпили и във виетнам и я Куба и в Северна Корея. Резултата е очеваден. Корейците и Китайците 53 ги бяха наели като трудовашки колички и само под заплахата на ядренудар от сащ и при натиска от страна на СССР се стигна до примирие.
    Най лошото е че сащ могат да си позволят отново такава загуба която ще им донесе и икономически изгоди. Ще плюят говедарите на милоните жертви и на стотиците милиони с рарушено бъдеще и ще живуркат още някое и друго десетилетие. А има дребни нещастници които им клакьорстват.
    Обаче дали някой батко няма да им отреже квитанциите този път. Като наприме4 в Сирия.
  • 18 АЗ САМ

    11 20 Отговор
    До Марчо - 12.....Какви войни ви се въртят в червените кратуни !!! Никои не иска воина. Китай си гледа търговията...Япония и Ю.К бизнеса. А Ким се прави на мъж.понеже няма друк ход. Разбира се.че ше го ударят....преди да почне да стреля с гаубици ! УДАРА ще бъде с конвенционално у-жие. по стартови площатки и военни обекти. Другото ще свърши народа....както в разделена Германия. Севернокорейците са като южнокорейците....малко свобода и ще обесят потомственият вожд с главата надолу !
  • 19 Ганю

    32 8 Отговор
    Да изгоним агресора САЩ от Европа. Да си води войни в Мексико и Канада.
  • 20 Скорпион29

    36 10 Отговор
    Що си мислите че на северно корейците им е зле щото нямат дрога, проститутки,филми с убийства, здравни застраховки мобилни телефони дето да йм пържат мозъците,изнасилвачи а сетих се може би нямат БАНАНИ на пазара.
  • 21 От Kana до Скорпион29

    18 5 Отговор
    От известно време следя коментарите ви по много теми. И наистина , ВИЕ сте прав , много прав! Тоест на едно и също мнение сме! Поздрави! Бъдете жив и здрав! И силна подкрепа! Лека вечер ВИ желая!
  • 22 mediator37

    19 3 Отговор
    Държава, която има ядрено оръжие не може да бъде окупирана. Дори да им унищожат ракетите остават ядрените фугаси, които отказват всяка сухопътна инвазия.
    Отделно от това севернокорейците държат на границата с Южна Корея огромна артилерийска база с хиляди мобилни 300мм. ракети от рода на руските Смерч, в пакети разположени на стотици колесни влекачи. Разбирай неоткриваеми при ситуация и неунищожими. Пхенян е в обсега им. Вижте на картата къде е Пхенян. За 1 час война Южна Корея за назидание ще бъде върната 50 години назад.
    Никаква война няма да има.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 ААА

    12 4 Отговор
    Както обикновено "Медиатора" е прав-няма такъв измислен метод или прецедент в световната практика, да се е атакувала ядрена държава, дори и с конвенционално оръжие. Щетите хилядократно биха надхвърлили ползите. За какво може да се използва територия в която не би могъл да престоиш повече от 5мин. в тежък защитен костюм, и с целия транс-граничен спектър на радиоактивно заразяване на почви води, въздух. Освен с балистични ракети,ЯО може да се транспортира до потенциалната жертва по многобройни различни начини, и никой не може да бъде защитен, дори и най-великите. ЯО. може да унищожи не просто градове, а цели континенти. И за това война не може и не трябва да има.
  • 25 Нафарфорий

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Марчо":

    Само да ти напомня, че га свалиха Кадафи на власт у САЩ бе Обанана.
    Демократите винаги имат такива "традиции", нищо, че електората им съставен от разни меки китки. Тръмп си е чист Рейгън 2, тва къде къде по-добре от някой "миролюбив" демократ
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 АЗАЗАЗ

    7 2 Отговор
    ДО-АЗ САМ
    ....Я МАРШ В ДУПКАТА ОТ КОЯТО СИ ИЗПЪЛЗЯЛ ...!!!
  • 29 Banda

    10 6 Отговор
    Шансът на Северна Корея срещу Южна Корея, Япония и САЩ клони към 0, НО ако стрелят с атомни бомби ще има доста поражения по планетата, а онзи мал00умник Ким може и да го направи.
  • 30 Скорпион29

    4 2 Отговор
    Нещо забрави Китай и Русия
  • 31 Коментар

    4 6 Отговор
    Искам да изясня нещо!!! Има нещо като класация на силата и боеспособноста на армята на дадена държава, там Южна Корея е на 7 нясто а Японя на 4!!! Общо бюджета на двете държави е над 100 милярда долата над 3000 бийни самолета стотици кораби и 30 подводници! Няма шанс Северна Корея да победи дори една от двете! Това са високо технологични армии който не са за подценяване.
  • 32 коментар

    3 5 Отговор
    За сравнение Русия имат бюджет от 84 милярда 3500 боини самолета и 55 подводници! Китай са с 200 мил. а САЩ и 600 мил. долара. Война се води с много ПАРИ, а не с заплахи!!!

    Коментиран от #33

  • 33 рекоментар

    2 6 Отговор

    До коментар #32 от "коментар":

    Това е като момченце което е намерило пушка с един патрон и заплашва голямите батковци с автоматите, на никой няма да му е приятно да го застрелят пръв но ще отвърнат с масиран огън!
  • 34 Русофоб

    9 2 Отговор
    Там където има КОМОНИЗЪМ има ред и дисциплина,а там където няма има П....ЛИ.

    Коментиран от #35

  • 35 коментар до русофоб

    3 6 Отговор

    До коментар #34 от "Русофоб":

    Лаос, Виетнам, Непал, Куба и Сев. Кореа, там е комОнизъм бега бързо при тях!Остави ни нас балъците да си живеем в България!
  • 36 filo

    2 5 Отговор
    Крайно време е този тумор Северна Кореа да бъде най-после изрязан, но не вярвам да стане скоро. Все пак подкрепям с две ръце САЩ и неговите съюзници.
  • 37 Crazy

    0 1 Отговор
    Много разбиратели ,много нещо.
Новини по държави: