Last news in Fakti

25 Април, 2017 14:51 1 606 0

Льо Пен беше разкритикувана от... баща си

  • франция-
  • марин льо пен-
  • жан-мари льо пен-
  • критика-
  • избори-
  • тръмп-
  • кампания

Жан-Мари льо Пен заяви, че кампанията й е трябвало да бъде в стил Тръмп

Льо Пен беше разкритикувана от... баща си - 1
Снимка: БТА/ AP

Кандидатката на крайната десница на президентските избори във Франция Марин льо Пен беше разкритикувана от собствения си баща – Жан-Мари льо Пен.

Основателят на партия „Национален фронт“ заяви, че кампанията на дъщеря му е трябвало да бъде много по-агресивна, в стил Доналд Тръмп.

В интервю за радио RTL Жан-Мари льо Пен заяви, че Марин льо Пен е трябвало да действа агресивно и открито срещу тези, отговорни за упадъка на Франция, независимо дали са в лявото или дясното политическо пространство.

В миналото Жан-Мари льо Пен беше критикуван заради ксенофобски и антисемитски изказвания. През 2002 година той се класира за балотажа на президентските избори, но беше победен от Жак Ширак, който получи 82% подкрепа.

На 7 май Марин льо Пен – която обяви, че се оттегля от лидерското място в „Национален фронт“ - ще се изправи срещу центриста Еманюел Макрон. На първия тур на изборите тя получи малко над 21% обществена подкрепа, финиширайки след победителя Макрон.

Социологическите агенции очакват убедителна победа на Макрон на балотажа. Настоящият държавен глава Франсоа Оланд призова своите сънародници да не гласуват за Льо Пен, защото това крие рискове за бъдещето на Франция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: