25 Април, 2017 19:12 1 205 1

Интерпол тръгна на лов за фалшив алкохол

  • интерпол-
  • фалшив алкохол-
  • менте-
  • алкохол-
  • храна

В операция в 61 страни са конфискувани храни и напитки ментета на стойност 230 млн. евро

Интерпол тръгна на лов за фалшив алкохол - 1
Снимка: Shutterstock

Повече от 9800 тона храни и 26.4 милиона литра напитки ментета, предимно алкохол, на стойност 230 милиона евро са конфискувани в операция на Интерпол и Европол в 61 страни, предадоха ДПА и ТАСС.

Операцията е продължила от декември 2016 до март 2017 г. с участието на полицейски и митнически служби, санитарна инспекция и частни фирми в магазини, на пазари, в летища, пристанища и промишлени зони. Направени са 50 000 инспекции.

В Русия са разбити няколко групи за производство и продажба на алкохол менте с фалшиви бандероли.

В Италия е заловена голяма мрежа за трафик на вино менте и фалшиви амбалажи.

В Португалия 311 000 консерви риба са конфискувани в завод, който е бил с отнет лиценз и незаконно е преопаковал хранителни продукти, повечето с изтекъл срок на годност.

Над 1200 кутии хранителни добавки, които са забранени в САЩ заради рискове за здравето, са конфискувани на летището в Буенос Айрес.

Във Франция са открити около 180 000 подправени кубчета бульони при търговец на едро в Париж.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    2 0 Отговор
    Руснаците пак изхитряха и се закотвиха доста назад в класацията,защото Интерпол лови само фалшив алкохол НО НЕ И ПЕРИЛНИ ПРЕПАРАТИ,БРЪСНАРСКИ ОДЕКОЛОН И АНТИФРИЗ което всъщност си е основната руска пиячка.