Last news in Fakti

26 Април, 2017 08:34 4 495 9

САЩ се скараха на Турция заради Сирия (ВИДЕО)

  • турция-
  • сирия-
  • бомбардировка-
  • сащ-
  • пешмерга

Вашингтон е дълбоко обезпокоен от турските въздушни удари в Сирия и Ирак

САЩ се скараха на Турция заради Сирия (ВИДЕО) - 1
Снимки: БТА/АР

САЩ са "дълбоко обезпокоени" от турските въздушни удари в Сирия и Ирак. Това заяви говорителят на Държавния департамент Марк Тонър, цитиран от ТАСС и Би Би Си.

"Ние сме много обезпокоени, дълбоко обезпокоени от факта, че Турция извърши въздушни удари по-рано днес в северна Сирия и северен Ирак, без адекватно координиране със Съединените щати или международната коалиция за борба с "Ислямска държава", заяви Тонър. Той добави, че Вашингтон е изразил своето безпокойство директно на правителството на Турци

"За съжаление, бомбардировката доведе до гибелта на хора от сътрудничещите с нас сили, борещи се с "Ислямска държава", посочи говорителят на Държавния департамент. По думите на Тонър сред убитите има бойци на кюрдските военизирани формирования "пешмерга". Той обаче на посочи точния брой на жертвите.

САЩ се скараха на Турция заради Сирия (ВИДЕО)

По-рано телевизия "Фокс нюз", позовавайки се на двама представители на Пентагона съобщи, че турската авиация е нанесла няколко удара по позиции на сирийски въоръжени групировки и иракски кюрди, получаващи подкрепа от страна на САЩ.

По данни на медията в резултат на бомбардировките са загинали над десет души. Американските военни инструктори, обучаващи някои въоръжени групи в Сирия и Ирак, не са пострадали, според източниците на телевизията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Някой

    13 12 Отговор
    Фесовете пак нагазиха лука,преди Путин им беше спрял полетите сега Тръмп ще го направи.

    Коментиран от #9

  • 2 Хасан

    15 2 Отговор
    Май има" приятелки огън "по терористи

    Коментиран от #8

  • 3 Zuk

    4 3 Отговор
    Затова още бомбардира ,Путин спрял да те еее
  • 4 ропа

    14 9 Отговор
    Браво на Турция все така,терориста само от това разбира
  • 5 Хасан

    14 8 Отговор
    Запада и Русия трябва да се махнат от близкия изток.. И турци,кюрди,араби, сирийци сами ще се разберат

    Коментиран от #6

  • 6 гост 2

    9 6 Отговор

    До коментар #5 от "Хасан":

    То хубаво Запада да се махне от сирия, но тогава НЯМА да приема и сирийски и квазисирийски мигранти. България е част от Европа- защо да приема мигранти- араби от Азия?! Само преди седмица путлер призна, че над 50% от идил са руски граждани. Така, че = ясно е какъв е основният състав на терористите от идил и основно от коя държава идват. НАТО се изтегля от сирия, НО ЕС НЕ ПРИЕМА и 1 сирийски /квазисирийски мигранти, ЗАТВАРЯ се на 10000% българската зелена и морска граница и всеки нарушител на българската държавна граница се третира като престъпник, освен ако не поиска азил от Р. България ВЕДНАГА след незаконното си пресичане на бг. държавна граница - какъвто е законът в Р. България. Така ще се пресече и исканата от Вас подмяна на гена на българската нация- да го замените с арабомюсюлмански ген. България трябва да си върне етническите високообразовани българи от чужбина в България, а не да приема арабомюсюлманска гмеж-
    терористи.

    Коментиран от #7

  • 7 кроко

    12 6 Отговор

    До коментар #6 от "гост 2":

    Потърси си адекватно лечение, защото нищо хубаво не те чака ако продължаваш да се правиш че нямаш проблеми.

    Путин никога не е отричал че има много мюсюлмани от федерацията, които са вербувани от ИД. Обаче я ми кажи колко от атентатите стават в Русия и колко на запад? Тези, които вършат атентати на запад, да не би да са от дагестан, а? Или са си родом от франция, белгия, германия и англия?

    Иначе по повод случващото се в момента между НАТО и Турция, както и безконтролното навлизане на джангали в ЕС, може лесно да си направите сметка колко ще ни защитава НАТО, ако има пререкания между него и Турция по повод България; и колко ще ни защитава ЕС, когато се наложи да понесем последствията от тяхната политика на населване с джангали.
  • 8 Morgoth

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Хасан":

    По правилно е да се каже, че има огън по "приятелски терористи" :)
  • 9 NATO

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Някой":

    Турция е велика страна и не се допитво до никого за да нанесе удар срещу терористи !!! САЩ само може да протестира друго не може ,иначе ще изхвърчи от базите в Турция със скороста на бит п...ст !!! Нека и нашите пилоти да видят какво представляват истинските ВВС !!! Ние ВВС нямаме но е пълно със заплатаджии в министерството !!! Ироничното в случая е ,че САЩ подпомагат и обучават марксистко-ленинистката терористична организация пкк !!!Това е в противоречие с принципите на НАТО и дефакто Турция измива срама от лицето на НАТО като мачка комунистически терористи !!!