Last news in Fakti

27 Април, 2017 14:29 4 038 2

Да оцелееш 47 дни в Хималаите

  • хималаи-
  • непал-
  • спасители-
  • изчезнали-
  • планинари-
  • оцелял-
  • тайван

Месец и половина в неизвестност...

Да оцелееш 47 дни в Хималаите - 1
Снимка: БТА/ AP

Двама тайвански планинари, изчезнали в безлюден район на Непал преди седем седмици, бяха открити. Но само единият е оцелял, съобщи „Гардиън“.

19-годишната Лю Чен-чун е загинала три дни, преди спасителните екипи да открият изчезналите младежи. Нейният приятел – 21-годишният Лян Шен – е жив.

Двамата са изчезнали в областта Дхадинг в централната част на страната. Тайванецът е намерен на надморска височина от 2600 метра.

„Той спеше, когато го открихме“, разкриха от спасителния екип, включил се в издирването. Двойката е следвала река с надеждата да намери село, но в крайна сметка се е изгубила в Хималаите.

Оцелелият младеж е хоспитализиран. Той е загубил близо 30 килограма от теглото си, но е в стабилно здравословно състояние.

Спасителите разкриха, че Лян Шен се е хранил с картофи в първите дни, но след привършване на запасите е останал само на вода. Баща му е наел хеликоптер, за да търси сина си.

Районът е популярна туристическа дестинация. Всяка година десетки хиляди планинари се впускат във вълнуващи, но в същото време много опасни приключения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Др 555

    12 6 Отговор
    Ако беха средностатистически българи щеха да загинат за 24 часа, организмът на българина натровен от цигари, кафета и ракии се нуждае от почти неперекъсната консумация на хранителни вещества която да противодействат отровите

    Коментиран от #2

  • 2 ТТ бой

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Др 555":

    АБе стига ти да си пееш по пътя песни на Азис, Софка, Кондьо или Милко и ще ти е толкоз готино, че ще бягаш от спасителите, да не те намерАт.