Last news in Fakti

28 Април, 2017 09:51 3 886 29

В НАТО са шокирани от случващото се в Македония

  • нато-
  • македония-
  • парламент-
  • шокирани-
  • йенс столтенберг

Столтенберг призова за диалог в Македония

В НАТО са шокирани от случващото се в Македония - 1
Снимка: БТА/ AP

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг заяви, че е шокиран от случилото се късно снощи в македонския парламент. В страната се стигна до сблъсъци заради избирането на етнически албанец за председател на парламента.

„Всички партии трябва да уважават демократичния процес и да се ангажират с диалог, а не с насилие“, написа Столтенберг в профила си в Туитър.

Европейският съюз в лицето на Федерика Могерини – върховен представител на блока по външните въпроси – също призова за намаляване на напрежението в балканската страна.

Разгневени граждани нахлуха в македонския парламент, след което се стигна до сблъсъци и ранени. Властите обявиха, че десетки са били ранени при безредиците.

Посолството на САЩ в балканската страна разпространи специално изявление, в което освен че призова към спокойствие, обяви, че признава Талат Джафери за законен председател на парламента.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бббббб

    34 6 Отговор
    САЩ и НАТО шокирани,че има все още по -света национализъм и патриотизъм.
  • 2 Гост

    29 3 Отговор
    То това ще се случи и в Запада ако продължават да толерират мюсюлманите.
  • 3 даааааа

    32 5 Отговор
    Еми САЩ си мислеха че парите на Сорос ще са достатъчни да излъжат македонците-ама макетата не се хванаха...--затова сега са шокирани-имало още хора които да не са продажни....
  • 4 българка

    14 16 Отговор
    протестиращите са от партията които разрушиха паметната плоча на нашите войници на каймакчалан.този път ги видяхме като маскирани мутри

    Коментиран от #24

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 гостът

    23 2 Отговор
    Естествено че САЩ ще признаят резака нали е тяхна идеята за налагането на исляма в Европа.Щ е вкарат техни войски в Македония и край с протестите,ето това е " демокрация".
  • 7 до 3 и 4

    26 4 Отговор
    Напълно ви разбирам и сте прави-НО ....тук има нещо много по-страшно--ако в Македония шиптърите успеят---ние сме следващите по този сценарии само че с нашите турци...--така че се налага да изберем по-малкото зло...Не че ги защитавам макетата-но реалито е такова.

    Коментиран от #9

  • 8 Дедо Грую

    26 1 Отговор
    А какво ще кажат за провокацията с албанския химн? Много толерастия! Как биха реагирали във фащ ако някой запее в сената мексиканския?
  • 9 българка

    9 33 Отговор

    До коментар #7 от "до 3 и 4":

    в България никога не е имало опасност от българските турци.опасността е от руските българи.те искаха да заличат България и да я правят рускосъветска провинция

    Коментиран от #11, #13, #19

  • 10 VMORO

    21 2 Отговор
    Права си, драга. Същото важи и за американските българи и брюкселските българи.
  • 11 ти си куко ма

    24 6 Отговор

    До коментар #9 от "българка":

    Никога не е имало--в минало време...А сега сляпа ли си-глуха ли си какво става у нас-турски партии ръководени направо от Истанбул си имаме...Иначе все руско съветски идиотщини са ви в главата--а вече ви слагат чалмите чрез правата на малцинствата от НПО-тата...деее и загубеняците сие бе....
  • 12 VMORO

    18 3 Отговор
    По темата: всички политици трябва да живеят в страх от народа. А не обратно. Който предава народа си го очаква разплата. Господата "македонски" политици могат само да се радват, че се разминават толкова леко...
    Само се чудя ние докога ще ги търпим тая паплач, която ни мори вече над 70 години. Народе..?
  • 13 да го кажем направо

    22 4 Отговор

    До коментар #9 от "българка":

    Не сме имали проблеми с турците защото бяхме точно"руско съветска провинция" и Бай Тошо ги риташе много лошо.А сега вече говорят за османски халифат по нашите земи-схващаш ли разликата????
  • 14 Иван

    20 7 Отговор
    Гнусните амеркански евреи начело със Сорос и Маккейн продължават плана за ислямизация на Балканите. След като падне Македония да се готвят България и Сърбия...но за разлика от 90/те сега има силна Русия и силен Путин...И тук янките ще ядат бой като Русия ги подпука...всъщност най добре е да подпука директно Вашингтон и Ню Йорк
    СМЪРТ НА АМЕРИКА!!!

    Коментиран от #22, #23

  • 15 VMORO

    17 2 Отговор
    Кога българският народ най-накрая ще осъзнае, че сам кове съдбата си? Нито една "велика сила" няма интерес от силна и могъща България. Стига сме гледали на изток или на запад в очакваме някой да изрине л..ната, които сме из.рали! Да чакаме ние Путин, Меркел или Тръмп да ни оправят кочината?!?! Как пък не!
  • 16 Хайко

    14 3 Отговор
    САЩ И НАТО шокирани че все още има будни хора!!
    Браво братя...разкажете им играта на тия албанчуги....напомнете им че много бой са яли от нас Българите.

    Коментиран от #21

  • 17 Гостенин

    8 9 Отговор
    Хайде да се върнем в 45-та година и да видим кой биеше българите да се пишат македонци и правеше планове за създаване и на тракийска нация,.Същите който подкрепяха съпартийците си в Скопие да мислят македонска азбука .Който по никакъв начин никога за тези години докато управляваха не регираха на македонизацията на българите.
  • 18 Bossman

    15 3 Отговор
    Крадеца вика дръжте крадеца.Дадени са много пари за да се разпали гражданска война.явно войната в Югославия не е била достатъчна.Умряха толкова хора.По същия начин се случиха нещата и в Украйна.
  • 19 Марчо

    17 2 Отговор

    До коментар #9 от "българка":

    Това никога не се е случвало и повтаряш като папагал нещо, което след 89та година непрекъснато се насажда. Ако нямаш факти, земи замълчи. Щото ако руснаците тогава са имали желание и ако нашите също са го имали, щеше да е факт!!! Дори да се беше случило, щяхме да сме руска република с която щяха другите да се съобразяват, а не американски кенеф в койте всеки да .ере, а ние да го ядем и пак да казваме колко сме сити.
  • 20 Лупи

    14 1 Отговор
    Шокирани милите, че хората мизерстват, а подкрепяните от тях дерибеи налагат политичски, социален, интелектуален и религиозен терор и после шок и ужас, че имало реакция! И какво решение вземали "мъдрите" глави от Брюксел... писали в Туитър възмутени... всеки политик, който ползва социална мрежа за някакъв вид политическо изявление трябва да се отстрани от длъжност! Това да не ти е махалата или групата в класа... мамка ви деградирала.
    После у нас като стане джумбарето между турци и българи и между българи и политици пак ще са шокирани сигурно... ама иначе играят с Боко дето плаща 54 милиона за една канавка и идват на посещения да го галят по главата... шокирайте се дами и господа.
  • 21 Марчо

    13 1 Отговор

    До коментар #16 от "Хайко":

    За голяма съжаление това са къчове на умиращ кон. Щом избраниците в техния парламент са гласували тая простотия, работата е ясна. Македонския народ е гласувал за тези, които са вкарали в парламента, а не друг. Сега лека полека ще се започне едно методично убиване на македонизма в полза на албанизма.
    Това е така, защото христианството е на отмиране. То е вяра на смиреност и дупедаване. И това се използва от самите държави, които са се продали. Докато мюсюлманството е агресивно. При христианството самоубийството е грях, а при мюсюлманите то е похвално ако е в името на Аллах. И така нататък и така нататък.
  • 22 Марчо

    15 1 Отговор

    До коментар #14 от "Иван":

    Че американците ще си го получат, както и предните агресори, които дръзнаха да нападнат Русия, то е ясно. Добре че ни унищожиха армията, та да няма с какво да излезе България срещу нея, като стане врътката. Навремето Борис не е посмял да изпрати нито един войник срещу Русия, а сега с тези лумпени горе, не съм сигурен. Русия няма да ни защити, защото сме предатели, а предателите са по-омразни и от най-върлите врагове. Правителство, медии подеха национална доктрина за демонизиране на Русия и се стигна до това, че пъпчасали чикиджии да оскверняват руски паметници без да знаят за какво са. И се правят на най-големите патриоти. Ей, промитите мозъци! Ако тогава не беше омразната ви Русия, сега щяха да ви режат пишоците и щяхте да удряте групово челата по джамиите два пъти на ден задължително и по отделно останалото време. И пак щяхте да сте никои за Турция. Те сега обръщат внимание на българските мюсюлмани по единствената причина, че са техните маши срещу България.
  • 23 Марчо

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Иван":

    Предходното беше продължение на твоя коментар!
  • 24 Марчо

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "българка":

    Ами това трябва ли да те учудва. Те винаги са ни мислели за опасност. Всичко извън Македония е враг. По тази причина трябва да се заличи какъвто и да е намек за присъствие на тяхна територия. Само по този начин може да се запази съществуването на тази държава.
    Е, американците още не са се огледали там, за да направят една война между македонци и албанци по светлия пример с Югославия и после да ги умитворят с миротворните си бомби.
    Ние естествено като верни съюзници ще пуснем американците или както е сега лично ще ги бомбандираме. А после ще ги питаме що нещо не ни харесват.
  • 25 Дедо Грую

    7 1 Отговор
    Марчо, за всичко си прав, но и при гаджалите самоубийството е грях.
    А тая де се назовава "българка", се изразява до сущ като меглена кунева. Шорошка тролка. Дедо шорош е дърт и утре мое ритне канчето. Тогази нема кими прарици ипосе кво праи?

    Коментиран от #28

  • 26 Д'Мин

    9 3 Отговор
    НАТО е военна организация,Македония е суверенна държава (макар втора българска),е аджаба къФ е НАТО да се изказва по македонския проблем? Все едно водолаз да се възмущава,че не е виждал мокър космонаФт,айде нека да е асттронаФт.
  • 27 Гост

    6 2 Отговор
    Толкова е грозно и ясно кой "мъти водата", че чак ми се повръща. Защо тази толкова напреднала страна САЩ е такъв башибозук и интригант. Най-великата страна, се занимава с най-отвратителната професия - търгува с човешките души и животи. Истински Дявол!
  • 28 Марчо

    4 1 Отговор

    До коментар #25 от "Дедо Грую":

    Е та кой и обещава като гръмнат друговерци дори като смъртници многобройни девици да се грижат за тях на оня свят? Дори да го няма едно към едно записан в корана, явно от имамите се изопачава и се проповядва с мълчаливото съгласие на официалната и вяра!!! Това имам в предвид. Никъде в христианската религия в всякаквите и разновидности не се говори за каквато и да е защита на вярата, освен дебилското приемане на съдбата. Трябва да има някакъв рестарт с корекции докато не е станало късно.
  • 29 Dr.NATO

    2 8 Отговор
    Границата е Куманово-Охрид, на запад Албания на изток България. Нямаме нужда от държави като Македония управлявани дистанционно от Русия. Имаме си Сърбия за тази цел.
Новини по държави: