Last news in Fakti

1 Май, 2017 14:24 2 663 3

Бой, палки и сълзотворен газ в Истанбул (СНИМКИ)

  • истанбул-
  • сблъсъци

Сблъсъци между полиция и демонстранти в центъра на мегаполиса

Бой, палки и сълзотворен газ в Истанбул (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Полиция и демонстранти се сблъскаха в района на Бешикташ в Истанбул, съобщават медиите в южната ни съседки.

Група демонстранти се опитаха да преминат оттук към площад Таксим. Но полицията не разреши и прилагайки груба сила, с палки и ритници спряха демонстрантите. Арестувани са около 70 души.

Напрежението в района на Бешикташ се запазва, там бяха разположени сили за борба срещу обществените безредици. Всички пътища към Таксим са блокирани, затворени са и спирките на метрото в доста обширен район в центъра на мегаполиса, отцепени са и други артерии.

Бой, палки и сълзотворен газ в Истанбул (СНИМКИ)

В същото време полицията разреши на група демонстранти, организирани от синдиката Диск, да поставят венец на Таксим, на лобното място на убитите 34 синдикалисти на този площад на Първи май преди 40 години. Групата премина през засилен кордон от полицаи

Около 30 хиляди полицаи са мобилизирани за охраната на проявите на Първи май.

Бой, палки и сълзотворен газ в Истанбул (СНИМКИ)

Бой, палки и сълзотворен газ в Истанбул (СНИМКИ)

Хиляди хора се стекоха на Бакъркьой, където властите разрешиха да се проведе първомайски митинг. Кордон от полицаи проверява участниците.

Турските медии съобщиха, че полицаите заснемат с джиесеми плакатите, които носят демонстрантите, изпращат ги на шефовете си и ако те разрешат, ги пускат да влязат на площада. Според медиите полицията прилага за пръв път такава мярка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 фесбук

    20 2 Отговор
    Любовта на султана в чист вид !
  • 2 Марчо

    7 1 Отговор
    Бой, шапръчане и молитви. Това ще е новата история на Турция. Край. Демокрацията е умряла при тях.

    Коментиран от #3

  • 3 незнайко

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Марчо":

    Никога при тях не е имало демокрация ! Жените при тях не са хора. В Турция се върна управлението, което е било през турското ни робство.
Новини по държави: