Last news in Fakti

2 Май, 2017 15:20 1 246 10

САЩ няма да оттеглят санкциите срещу Русия

  • сащ-
  • санкции-
  • русия

Търсят се начини за отблъскване на евентуални нови агресивни действия

САЩ няма да оттеглят санкциите срещу Русия - 1
Снимка: БТА/AP

САЩ не планират да внасят законопроект за премахването на санкциите срещу Русия, съобщи Politico.

Това беше обявено от председателя на Комисията по външни отношения в Сената Боб Коркър. Той е постигнал споразумение с генералния секретар Бен Кардин. Те засягат бъдещо предотвратяване на евентуална агресия от страна на Русия.

„Няма да правим законопроект за оттеглянето на санкциите срещу Русия“, заяви Коркър. Все пак на този етап не се планира и тяхното разширяване.

„Ние имаме силно споразумение за бъдещите ни действия. Подготвяме законопроект за санкциите срещу Иран. Това ще бъде направено преди края на този работен период. Ние търсим начин за изтласкването на Русия от Европа. Трябва да прекратим техните действия там“, заяви Коркър.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 BILL

    19 6 Отговор
    "САЩ няма да оттеглят санкциите срещу Русия"
    Поздрави на БСП.
  • 2 въъъъх

    8 20 Отговор
    и ся кво? .Руснаците много се притесниха.Те въобще знаят ли.
  • 3 Киро

    19 17 Отговор
    Лупай, лупай по пияните кратуни, да се научат как в 21 век се краде чужда земя!
  • 4 Анархист

    21 3 Отговор
    Всъщност санкциите укрепвали руската икономика, поне така твърди местната вата ,и сега ще ни убеждава как в Кремъл са много щастливи.
  • 5 РЕАЛНО

    16 12 Отговор
    Досега не съм чул руснаците да искат отменяне на санкциите-не са такъв народ та да хленчат...--виж,европейците вече милион пъти реваха от тях....

    Коментиран от #7

  • 6 Левски

    11 10 Отговор
    По точно е да се каже че сащ не обмислят да СИ ПРЕМАХНАТ САНКЦИИТЕ хахахахах! Щото Руските контра санкции са по болезнени! Ама пешкира го опира европа! Руснаците си ни продават ГАЗ а кашкавала и консервите ще си ги бием в главите!!!

    Коментиран от #8

  • 7 Девон

    12 11 Отговор

    До коментар #5 от "РЕАЛНО":

    А да си чул че са я докарали до там че да пият ароматизатори за вана ?
  • 8 стоян георгиев

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "Левски":

    само да те светна след налагането на санкциите българия спечели от това поне 10 млрд лева .прочете ли внимателно 10 млрд.лева.консерви не са ни останали нито кашкавал,но евтиния газ и нефт доста добре ни се отразиха с около 10% ръст в бвп.ти обаче като прецакан по презумция няма как да ги знаеш тия работи така че пореви!

    Коментиран от #9

  • 9 carlev

    3 4 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Умните хора се радват на износа а СТОЯНЧО на вноса
  • 10 Мафани Закура

    2 6 Отговор
    Да,няма да оттеглят санкциите защото от тях страда Европа.Загубите на западните страни от санкциите срещу Русия по приблизителни оценки са $100 млрд за три години, което е два пъти повече от загубите на Русия. Това заяви специалният докладчик на ООН поправата на човека Идрис Джазаири, цитиран от ТАСС.
    "От гледна точка на загубата на приходи страните - инициатори на санкциите, губят по около $3,2 млрд. на месец. Ако умножим това по въпросните три години, то крайната сума става $100 млрд. Общите загуби на Русия се оценяват на около $52-55 млрд, което е 1% от нейния брутен вътрешен продукт", обяви експертът.
    Джазаири подчерта, че "мерките за адаптиране на руската икономика към кризисната ситуация са се оказали ефективни. Те позволиха да бъде осигурен свободен курс на рублата, към средата на 2016 г. да бъде съкратена инфлацията, а също така икономиката да бъде коригирана в посока на диверсификация", подчерта Идрис Джазаири. България също страда.