Last news in Fakti

3 Май, 2017 09:31 1 192 1

Тръмп и Путин по жицата

  • доналд тръмп-
  • владимир путин-
  • сащ-
  • сирия-
  • русия

Двмата президенти обсъдиха перспективата за създаване на зони за сигурност в Сирия

Тръмп и Путин по жицата - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обсъди с руския си колега Владимир Путин перспективата за създаване на зони за сигурност в Сирия "за постигане на траен мир" в страната. Това съобщи пресслужбата на Белия дом след състоялия се вчера телефонен разговор между двамата лидери, предадоха ТАСС и "Ройтерс".

Президентът Тръмп и президентът Путин се съгласиха, че страданието на хората в Сирия продължава твърде дълго време и страните трябва да направят всичко възможно за прекратяване на насилието.

Двамата проведоха "много добър" разговор, който включваше обсъждането на зони за сигурност за постигането на траен мир, се посочва в комюнике от Вашингтон. Тръмп и Путин обсъдили също съвместни усилия за изкореняването на тероризма в Близкия изток.

Белият дом съобщи още, че двамата президенти са обсъдили и начините за "решаване на опасната ситуация в Северна Корея по най-добрия начин".

Тръмп и Путин по жицата

Тръмп уведомил Путин, че САЩ ще пратят свой представител на започващите преговори за Сирия в Астана, съобщи "Ройтерс".

Представител на Държавния департамент потвърди пред ТАСС, че в преговорите в Астана ще участва и.д. помощник-държавен секретар на САЩ за Близкия изток Стюарт Джонс. "Неговото участие в качеството на наблюдател от САЩ показва подкрепата на Вашингтон на политическото решение на сирийската криза", посочил източникът.

Тръмп и Путин по жицата

Tелефонният разговор беше първият между двамата лидери след американското ракетно нападение срещу сирийска военновъздушна база на 7 април. Москва е един най-важните поддръжници на режима в Дамаск.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патето Яки

    0 0 Отговор
    ПО ЖИЦАТА
    Йордан Йовков

    Толкоз много бяха лястовичките и тъй на гъсто една до друга бяха накацали, че жицата беше увиснала и натежала като броеница. Много, но все черни. ............
    ...............................................
    Бял бивол, бяла мишка и бяла врана - има. Може да има и бяла лястовичка. Пък и трябва да има, щом се е чуло...