Last news in Fakti

5 Май, 2017 13:30 801 0

Всеки пети французин – крайноляв или крайнодесен

  • франция-
  • ес-
  • проучване-
  • крайноляв-
  • крайнодесен-
  • политика-
  • възгледи

Процент, много по-висок от общия в ЕС

Всеки пети французин – крайноляв или крайнодесен - 1
Снимка: БТА/ AP

Всеки пети французин е с крайнолеви или крайнодесни политически възгледи, съобщи неправителствената организация „Бертелсман“.

Тя е направила проучване, в което са участвали над единадесет хиляди души от различни държави. Французите са убедителни лидери по този показател.

36% от тях споделят, че се намират в центъра на политическия спектър, докато за повечето страни от Европейския съюз този процент е 62%.

Авторите на проучването посочват, че като цяло французите са по-недоволни от икономическата ситуация в страната в сравнение с другите членки на блока.

Две-трети от французите искат да останат в Европейския съюз, докато 63% от крайнодесните избиратели искат да напуснат блока.

В неделя французите ще се отправят към урните, за да изберат новия си президент. На политическия тепих ще се изправят центристкият кандидат Еманюел Макрон и крайнодясната кандидатка Марин льо Пен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: