Last news in Fakti

9 Май, 2017 18:19 1 100 0

Тръмп отново отмени срещата за Парижкото споразумение

  • доналд тръмп-
  • парижко споразумение-
  • сащ

Няма единодушие в американската администрация по въпроса

Тръмп отново отмени срещата за Парижкото споразумение - 1
Снимка: БТА/AP

Съветниците на Доналд Тръмп отмениха за втори път среща, на която трябваше да бъде обсъдено участието на САЩ в Парижкото споразумение за климата, съобщи „Гардиън“.

Оттеглянето от споразумението беше едно от предизборните обещанията на президента на САЩ. Много близки до него хора обаче са против подобни действия. Сред тях са дъщеря му Иванка Тръмп, военният министър Джеймс Матис и държавният секретар Рекс Тилърсън.

Шефът на Агенцията за защита на околната среда Скот Прюит и главният стратег на Белия дом Стив Банън са за оттегляне от споразумението.

Според последни проучвания около 70% от американците подкрепят споразумението за ограничаването на вредните емисии.

Срещата за споразумението беше отменена и през миналия месец. Поддръжници на споразумението са Китай, Франция и Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА