Last news in Fakti

10 Май, 2017 11:22 7 876 37

Нямаш дете – Путин ти налага данък!

  • данък-
  • русия-
  • дете-
  • деца-
  • семейства-
  • владимир путин-
  • бездетен

Руските власти искат да насърчат раждаемостта

Нямаш дете – Путин ти налага данък! - 1
Снимка: Shutterstock

В Русия предложиха въвеждането на данък на двойките, които нямат деца, съобщи руското издание „Лента“. Съответната алинея се съдържа в концепция на федерален закон, който трябва да бъде подписан от президента Владимир Путин.

Документът е разработен от директора на Института по демография, миграция и регионално развитие Юрий Крупнов, пише „Известия“.

Семействата, които имат само едно дете или нямат деца, ще попаднат под ударите на данъчните. Това разбира се не важи за двойките, които не могат да имат деца по медицински причини. Все още не са ясни финансовите параметри на данъка.

Мерките на властите предвиждат семействата, които имат повече деца, да бъдат насърчавани. Планира се многодетните семейства да имат право на безплатен парцел земя, захранен с ток и вода и изградена комунална инфраструктура. Предвижда се и финансова помощ в размер на 25 до 100 хиляди рубли – в зависимост от броя на децата.

В СССР от 1941 година до разпадането на Съветския съюз имаше данък, наложен за ергените и бездетните жени, които плащаха на държавата част от заплатата си. Изключения правеха тези, които не могат да имат деца по здравословни причини.

През месец април зам.-председателят на законодателния орган на Москва Николай Губенко предложи в столицата да бъде въведен т.нар. безплоден данък за по-богатата част от населението. „Нека да е една стотинка, но със събраните пари да подпомогнем нуждаещите се семейства“, заяви той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ТТТТТ

    38 9 Отговор
    А у нас КОГА...???? че ръждивите ни завладяха вече...
  • 2 Гери

    22 5 Отговор
    Публикувано във факти.бг: :::::::::Планира се многодетните семейства да имат право на безплатен парцел земя, захранен с ток и вода и изградена комунална инфраструктура. Предвижда се и финансова помощ в размер на 25 до 100 хиляди рубли – в зависимост от броя на децата........И като добавим че има още и "матерински капитал" това си е солидно подпомагане.........
  • 3 gzi

    21 11 Отговор
    Не се учудвайте, имаше го и у нас, т.н. ергенски данък, всички навършили определена възраст, не си спомням колко години, но около 30год, плащаш, здрав, нездрав, гърбав,инвалид плащаш като поп. Корнелия слаНинова 100% щеше да го въведе ако беше припарила до властта.

    Коментиран от #6

  • 4 Милано

    26 6 Отговор
    Правилно и в Европа трябва да е така-че еднополовите бракове и талибаните унищожават европейската нация.
  • 5 Ха ха ха

    12 15 Отговор
    Сичкото м..л там да отива!Направо рай!!!
  • 6 ТТТТТ

    16 4 Отговор

    До коментар #3 от "gzi":

    Едното няма нищо общо с другото-друго е да си ерген...а друго семейство без да иска деца.

    Коментиран от #10

  • 7 Киро

    16 8 Отговор
    Аз съм ЗА .И у нас така трябва.
  • 8 Браво!

    23 12 Отговор
    Прираст да има е най важното! Попитали радио Ереван дали мъж може да забременее. Отговорът е ,че не е доказано ,но опитите в голяма натовска армия продължават поради наличието на мъже самоопределили се като жени.

    Коментиран от #13

  • 9 Родител

    24 11 Отговор
    Време е и у нас да се замислят. Около мен в офиса са само лешпери и парясници. Едният ми колега живее от 300 години с приятелката си и още нямат ни едно дете, а е станал на 37 вече, а другия е пълен айляк, на 35 и още живее с майка си!
    ДАНЪЦИ ДО ДУПКА!
  • 10 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    18 5 Отговор

    До коментар #6 от "ТТТТТ":

    СЕМЕЙСТВАТА БЕЗ ДЕЦА плащаха същия данък като ергените и нямаше освободени по медицински причини!

    Нали знаете лафа че когато Брежнев пръднеше ,Бай Тошо се на..раше
  • 11 Така беше :)))

    9 3 Отговор
    А като идеше нашия и ако се целуваха юного уста в уста след това изникваше някой голем завод.

    Коментиран от #15

  • 12 ссс

    10 3 Отговор
    Не съм сигурен, дали ще помогне данъка, проблема е друг ! Китайци , индийци, пакистанци и др. не са и чували за ергенски вноски, но това не им пречи да се размножават със страшна скорост.
  • 13 рамзес III

    12 7 Отговор

    До коментар #8 от "Браво!":

    Евгени Минчев , Азис , Дамаскин.... и много други меки китки прекрасно си прекарваха в задължителната СОЦ казарма от руски тип !!!
  • 14 Гого

    8 3 Отговор
    Ми тия толко в американската за кво мислиш са отишли? Да не им е зле?
  • 15 жщг

    14 10 Отговор

    До коментар #11 от "Така беше :)))":

    И България задлъжняваше с още някой и друг милиард ! И така завод след завод ,милиард след милиард докато най накрая с 8-9 милиарда България се оказа НЕ ПЛАТЕЖО СПОСОБНА и Луканов обяви мораториум на плащанията „фалит“

    Коментиран от #34

  • 16 Пак глупости

    7 5 Отговор
    Е кво общо има това с някъв дълг дето незнам от къде почерпи инфо? Бяа си осведомен сигурно си братовчед на Ванга
  • 17 Кики

    12 9 Отговор
    Това са чудесни предложения. Можем само да мечтаем за такива управляващи. Вярвам, че Путин ще подпише. Аз бих приел въвеждане на данък за деца, които се нуждаят от скъпа операция.

    Коментиран от #18

  • 18 кроко

    11 7 Отговор

    До коментар #17 от "Кики":

    Не ни трябват такива управляващи бе кико-трол, нужни са ни такива, при които измъчената ни държавица ще преуспява в демографско отношение и не само, без всякакви тъпи закончета и тем подобни простотии. Ако Боко подпише утре подобен закон, готов ли си да му пееш радостни оди и да го цункаш отзад, както правиш сега с Путин ??

    Коментиран от #21

  • 19 Пеньо

    10 6 Отговор
    Тази глупост никъде по света не е дала резултат. Това е обратен аналог на китайската простотия "едно дете"!
    Причините са другаде! Ето руските данни:"Според руската статистическа служба Росттат всяка година от 1999 г. насам потокът от руснаци, които напускат родината си, намалява. Но през 2012 г. тази тенденция на понижение е прекъсната и страната е напусната от 122 751 души в сравнение с едва 36 774 през 2011 г. А през първите осем месеца на 2014 г. от Русия са си тръгнали повече хора, отколкото през която и да е цяла година за периода на управление на Владимир Путин – 203 000 души."
  • 20 Киро

    13 4 Отговор
    Спокойно бее, вашите нови съюзници - турците, ще ви решат проблема.

    Скоро пак ще тръгнете към Турция на курорт, а там, знаем какво става - ушанките се наливат с евтинджак алкохол, а жените им ги плющят турчуляците като за последно!

    Не се бойте, ще ви решат проблема, ХАХА!
  • 21 Лупи

    17 5 Отговор

    До коментар #18 от "кроко":

    То защото в западна Европа демографията им от бялата раса цъфти и връзва благодарение на високия им стандарт нали? Абсолютно всички арабели, турци, пакистанци и индийци в западна европа водят в пъти по раждаемост местните жители и никакъв стандарт не може да ги накара да имат повече от 1 и 2 деца защото това е налагана политика с години. Обвързани са много неща, начин на живот, образование и кариера на жената, религия, медийни ценности, еднополови бракове и т.н. Този проблем е изключително сериозен, но разбира се не е демократично да се говори за това защото всички сме равни, но колко сме равни ще се усети, когато кафяво-черните станат 50% от общото наеление на Европа тогава ще се разбере "равенството", но може вече да е късно. Разбира се всеки има право на мнение, но показните атаки над бели във Франция, Германия и Швеция на места с преобладаващи емигрантски поселения(африканци и азиатци) за мен са напълно красноречиви, какво очаква бялата раса за в бъдеще ако не вземе мерки. Единствения незасегнат район в това отношение са държавите от бившия соц. блок поради неатрактивната дестинация за емигриране защото там не дават по 1000 евро на калпак за лежане, ядене и е.ане, но там пък политиката на демография следва западната пропаганда, което до голяма степен ще окаже влияние след време. Въобще проблема е много сериозен и това да се присмиваш на държава, която се опитва да реши проблема при положение, че къщата ти гори точно от тоя проблем е меко казано идиотск

    Коментиран от #22

  • 22 кроко

    10 9 Отговор

    До коментар #21 от "Лупи":

    Е, че в Русия е същата работа, прираст на населението се отбелязва само в кавказките автономии и Татарастан, където са мюсулманите !
    Какво правим сега ? Ще караме рускините да раждат по вече с помоща на ергенски данък ? Руската казна покрай Сирия и Асад се поизпразни и руските управляващи просто измислят всякакви способи да я запълнят ! А вие руските подлоги им се възхищавате колко те били умни и бла, бла, бла...))
  • 23 Спас

    10 2 Отговор
    Какво е чудното???? Та в Германия в момента е така!!!! Сам си-45%, двама -40%.........трима 38%.........................четирима............ДАНЪК ОТ ЗАПЛАТАТА!!!!!!!!!!!!!ТОВА СИ Е "ЕРГЕНСКИ ДАНЪК"!!!!!!!!!!!!!:) И Е СПРАВЕДЛИВ!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 24 Меркел

    7 1 Отговор
    Реши тоя проблем като внесе осеменители м...ли от къде има цигани от всякъде, африка ,азия абе от всякъде и сега започва голямия прираст на арииците
  • 25 onq s konq

    6 7 Отговор
    ИСКАМЕ ДА НИ УПРАВЛЯВА ПУТИН И КАДИРОВ!!!
  • 26 гостенин

    6 3 Отговор
    През соца и в България имаше така наречения ергенски данък.Което си беше доста унизително за семействата без деца.Още повече ,че и осиновяването беше мудна и трудна процедура. Путин явно е решил да почерпи от опита на Брежнев.

    Коментиран от #27

  • 27 гост 2

    9 2 Отговор

    До коментар #26 от "гостенин":

    Аз също съм плащала ергенски данък и да - не беше никак приятно. Трябва да се отбележи и че фактът, че над 80% от сключените граждански бракове по времето, когато аз плащах ергенски данък, след 10тина -15 години приключиха с разводи. Та- номера не е в това човек да встъпи в граждански брак с когото и да е, да има деца, за да избегне ергенския данък, а да се създаде ЗДРАВО СЕМЕЙСТВО, което да НЕ достига до развод. А това не може да бъде регулирано с данъци, закони и парични глоби! Никой не знае на каква възраст ще срещне тази своя половинка, с която може да живее нормален/ за разбиранията си / живот и която ще остане да живее с него във брак до смъртта му! Така, че- този данък е глупав и безсмислен. Нека 1во ДЪРЖАВАТА да гарантира, че на възраст 20-22 години човек ВИНАГИ ИМА ВЪЗМОЖНОСТ да срещне точно своята брачна половинка, че бракът им няма да приключи с развод и чак тогава да въвежда ергенски данък! Иначе ще се множат самотните майки на средна възраст с по 2 или 3 деца - тинейджъри! Някой замислял ли се е как се гледат в днешно време 2-3 деца- тинейджъри от ЕДИН родител, който обичайно не е високоплатен специалист и няма много стаж по специалността си и КАКВО произлиза от това?
  • 28 гост 2

    7 8 Отговор
    Моят извод от този наложен ергенски данък в путлерова русия е, че на путлер му трябват необразовани работници, а не висококвалифицирани кадри. Явно в русия също няма голям брой работници и това е един от начините за произвеждането им. Как се гледат 3 деца и какво образование и възпитание могат да им дадат бедни родители? Естествено, могат да им предоставят САМО СРЕДНО ОБРАЗОВАНИЕ и до тук! И децата на тази семейна двойка започват да възпроизвеждат бедността на родителите си и хоп- изникнали 3 броя необразовани и нискоквалифирани нови работници- още при навършването на 16тата/ 17 тата им година, които обаче са 100% данъкоплатци до смъртта си- защото ще работят за едната заплата цял живот като наемни нискоквалифицирани работници....Не, мерси- днешният свят Е ДРУГ!

    Коментиран от #37

  • 29 Диди

    4 1 Отговор
    Преди много години в Германия беше така,семейство с две деца,които искаха да си построят дом,получаваха 64.000 марки безвъзмено,в течение на 8 години плащаха по 8.000 на година.Семейства с 1 дете получаваха по малко,а с повече деца,полечаваха повече.Но не зная дали още това предложение важи.
  • 30 Да ама не

    3 0 Отговор
    Само исляма му е намерил цаката! Според законите на шериата момичетата се считат за пълнолетни от 9годишни,а момчетата от 12. Пълнолетието се определя от близките на детето.На 15години всички се считат за пълнолетни.Така съвсем законно натискат момиченцата да раждат още на 11-12г. Нужни са само докато раждат деца, после може да станат непотребни.
  • 31 ЕРДОГАН-ПУТИН

    6 7 Отговор
    НЕ ВИЖДАМ НИКАКВА РАЗЛИКА МЕЖДУ ТОДОР ЖИВКОВ ПУТИН И ЕРДОГАН . РАДОСТ ЗА КОМУНИСТИ И СОЦИАЛИСТИ .
  • 32 Morgoth

    4 1 Отговор
    До колкото знам ергенския данък все още съществува в Германия.

    Коментиран от #33

  • 33 Бай хой

    4 6 Отговор

    До коментар #32 от "Morgoth":

    Ергенския данък в Германия е западен, демократичен, високотехнологичен и цивилизован. Ергенския данък в България и Русия е комунистически, източен, примитивен и сталинистки.

    За нпо лозунги не си ли чел? Чети козяшки коментари и пълней. Някои тук не съзнават как изглеждат отстрани.
  • 34 mediator37

    6 0 Отговор

    До коментар #15 от "жщг":

    Да, към 1990г. 8млрд. долара борч имаше България при 8 милиона българско население- образовани и работещи хора. В момента колко е борчът ни и какъв е броят на работещите българи, които ще го изплащат ?
  • 35 Патето Яки

    3 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Нека да е една стотинка, но със събраните пари да подпомогнем нуждаещите се семейства“

    Много правилно, но от кога в Русия събират стотинки а не копейки.
  • 36 Диди

    1 2 Отговор
    В Германия има така наречената ,,данъчен клас ,от 1 до 5,,.За несемейни и женени,който разделени живеят важи данъчен клас 1.Примерно...ако месечната брутна заплата е 1.800 евро,..данък към държавата е 148 евро, данък солидарен процент(за изграждането на Източна Германия)-8,00 евро. Плаща се и донък за безработица,данък за пенсия,данък за мед,осигуряване. И на края остава нето от 1.273 евро. В Германия обикновенно се полагът 6 седмици платена отпуска на година.Неплатена отпуска не се дава.
  • 37 Тука има тука нема

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "гост 2":

    А в днешния свят на РБ голяма част от образованите и висококвалифицирани кадри работят като работещи бедни.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания