Last news in Fakti

11 Май, 2017 07:56 2 535 2

Прощалните думи на уволнения шеф на ФБР

  • джеймс коми-
  • фбр-
  • уволнен-
  • директор-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • прощално-
  • писмо

Президентът Доналд Тръмп уволни директора на ФБР

Прощалните думи на уволнения шеф на ФБР - 1
Снимка: БТА/ AP

Уволненият директор на Федералното бюро за разследване Джеймс Коми написа прощални думи до своите колеги от службата, съобщи Си Ен Ен.

Шефът на ФБР бе уволнен от американския президент Доналд Тръмп – ход, който породи много критики към държавния глава.

„Няма да отделям време за решението или начина, по който бях уволнен. Надявам се и вие да не го правите. Вече е свършено, и ще се оправя, въпреки че ще ми липсвате много“, се обърна Джеймс Коми към своите бивши колеги.

„В турбулентни времена, американците трябва да видят в лицето на ФБР скала на компетентност, честност и независимост. Това, което прави напускането на ФБР трудно, е качеството на служещите там хора. Трудно е да напуснеш група от хора, които са ангажирани единствено с вършене на правилните неща“, пише още бившият директор на бюрото.

„Надеждата ми е, че ще продължите да живеете спрямо ценностите и мисията да защитавате американците и конституцията. Работата с вас беше една от най-големите радости в живота ми. Благодаря ви за този подарък“, завършва Джеймс Коми.

Уволнението му предизвика много критики и съмнение, че идва на фона на продължаващото разследване за връзки между Доналд Тръмп и Кремъл.

Американските медии посочиха, че решението на президента по препоръка на министъра на правосъдието, на когото директно се подчинява ФБР, е предизвикало шок във Вашингтон.

Комисията по разузнаването към Сената покани Джеймс Коми на изслушване при закрити врата, за да изясни причините за неговото уволнение. От администрацията на Тръмп отричат то да е свързано с разследването за връзки с Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 синия войник

    5 4 Отговор
    Правилен ход на Тръмп!Така преряза конците с които жидомасоните държаха и ЦРУ.
  • 2 Дедо Грую

    3 3 Отговор
    То и Доналд е от тях.Ванчето е кашер.Мажот й какъв е? Едната банда срещу другата.
    Сега комито квичи изтънко, защото му ритнаха столчето. Копанята е по - бедна и с власт се разделя.