Last news in Fakti

12 Май, 2017 08:40 1 056 0

Косово в ЕС? Това е хипотетичен въпрос

  • косово-
  • въпрос-
  • ес

Призиви за решаване на вътрешните проблеми на страната

Косово в ЕС? Това е хипотетичен въпрос - 1
Снимка: Wikipedia

Дали Косово може да получи статут за кандидат - член в ЕС е хипотетичен въпрос. Това заяви представителят на Европейска комисия Дейвид Кулен, цитиран от B92.

"Ние очакваме от следващото правителство на Косово да залегне над вътрешните приоритети. Такива например са принципите на правовата държава и икономика", заяви Кулен.

Спроед него в момента предизвикателствата пред Косово са огромни. Той подчерта, че отговорът на евентуална молба от Прищина за статут на кандидат - член на ЕС ще зависи от Европейския съвет.

Според Кулен към момента диалогът между косовските власти и Сърбия е изпаднал в задънена улица. Това стана по време на конференция в Брюксел с наименованието "Косово и ЕС: Какво следва?".

От конференцията се чуха призиви за по-задълбочен диалог между Сърбия и Косово.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА