Last news in Fakti

12 Май, 2017 10:59 3 521 4

Черна гора беснее срещу Косово

  • черна гора-
  • косово-
  • балкани

Предлагат страната да оттегли признанието на независимостта на Косово

Черна гора беснее срещу Косово - 1
Снимка: Wikipedia

Един от основните опозиционни лидери в Черна гора Небойша Медоевич призова правителството да оттегли признанието си за независимостта на Косово, съобщи Balkan Insight.

Причината за предложението е решението на парламента в Прищина да отложи гласуването за споразумение за демаркационна линия между двете страни. Според Медоевич това защитава границите на неговата страна.

Той е лидер на проруския Демократичен фронт. Според него с оттеглянето на своето признание, Подгорица ще защити националното си достойнство.

„Това решение на Косово е поредното доказателство за проекта на Албания. Той касае и териториите на нашата страна. Косово не признава нашия суверенитет. Трябва да се защитим“, заяви Медоевич.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бургас

    16 5 Отговор
    Аааа, почнахте ли да се сещате най-накрая.......е нали щяхте да влизате в НАТО да ви спасява от руската агресия.

    Коментиран от #4

  • 2 Путин

    3 9 Отговор
    Хорошо Медоевич, но не цитируйте меня!
  • 3 onq s konq

    4 23 Отговор
    Смешни и жалки ,но НАСТЪРВЕНИ руски напъни да използват про-руските ядра в партийния живот на други страни.Смирение бе братушки,НАТО ВЕЧЕ Е В ЧЕРНА ГОРА и напразно се хабите!
  • 4 кроко

    3 19 Отговор

    До коментар #1 от "бургас":

    Не Черна Гора беснее, а местните руски подлоги уж беснеят, още се надяват да попречат за влизането на ЧГ в НАТО !