Last news in Fakti

16 Май, 2017 15:34 2 630 5

Тръмп: Исках и имах право да споделя с руснаците

  • доналд тръмп-
  • сергей лавров-
  • информация-
  • русия-
  • сащ-
  • право-
  • разузнаване-
  • ислямска държава

Тръмп е проговорил пред Лавров по „хуманитарни причини“

Тръмп: Исках и имах право да споделя с руснаците - 1
Снимка: БТА/ AP

Имах желанието и правото да споделя информация с Русия. Това заяви американският президент Доналд Тръмп по повод разразилия се скандал с изтекла информация.

В Белия дом американският президент се срещна с първия дипломат на Русия Сергей Лавров. Двамата обсъдиха различни въпроси, включително борбата срещу джихадистката групировка „Ислямска държава“.

След срещата обаче „Вашингтон поуст“ написа, че държавният глава е споделил строго секретна разузнавателна информация, свързана с „Ислямска държава“.

От профила си в Туитър Тръмп написа, че като президент е искал и имал правото да сподели информация с Русия, свързана с тероризма и авиационната безопасност. Той е направил това по „хуманитарни причини“. Освен това е искал Русия да засили действията срещу „Ислямска държава“.

Според американските медии секретната информация, заради която гръмна скандалът, е свързана с планирани терористични атаки на джихадистите на борда на самолети на гражданската авиация.

Американците са получили секретната информация от партньор с изрично условие да не се споделя с Русия. Данните са били толкова поверителни, че са били държани в тайна от съюзниците на САЩ и са били известни на тесен кръг хора в администрацията във Вашингтон.

От Белия дом отрекоха информацията, че американският президент е споделил строго секретна информация на руския външен министър Сергей Лавров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    2 14 Отговор
    Дони Изцепката си призна! А защо преди излъга бе! ИЗВИНИ СЕ БЕ !
  • 2 Снайпериста

    3 5 Отговор
    ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
  • 3 САЩ

    14 2 Отговор
    ТОВА ЛИ Е СЕКРЕТНАТА ИНФОРМАЦИЯ.ДОКОЛКОТ РАЗБИРАМ СТАВА ВЪПРОС ЗА САМОЛЕТИ НА ГРАЖДАНСКА АВИАЦИЯ.И ТО СИГУРНО ЗА РУСКИ САМОЛЕТИ.ВСЕКИ СЕ СЕЩА КОЙ ИМ Е ДАЛ ИНФОРМАЦИЯТА .ТЯХНОТО ОТРОЧЕ ИДИЛ.НЕКА СВЕТА ДА РАЗБЕРЕ,ЧЕ КАТО СИ МЪЛЧЪТ ЗА ТЪКАВА ИНФОРМАЦИЯ ,ЧЕ МОМЕНТАЛНО СТАВАТ И ТЕ ТЕРОРИСТИ.СТАВА ВЪПРОС ЗА ЦИВИЛНИ ХОРА.КАК МОЖЕШ ДА КРИЕШ ТЪКОВА НЕЩО, АКО ЩЕ ДА СТАВА ВЪПРОС ЗА НАЙ ГОЛЕМИЯ ТИ ВРАГ.НАЛИ ПОСТОЯНО ПАРАДИРАТ,ЧЕ СЕ БОРЯТ С ТЕРОРИЗМА.ЯВНО САМО НА ДУМИ И ЗА ДА ХВЪРЛЯТ ПРАХ В ОЧИТЕ НА ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ
  • 4 Барчо

    5 1 Отговор
    Коментирате, а не четете написаното. В края на краищата нищо не само секретно, а и несекретно е споделено. Нищо. Цялата тази статия е празна. Няма никакво ИНФО какво е споделено. Прочетете я внимателно и ще се уверита. От самата статия нищо конкретно не се научава. Вие какво разрбахте??
  • 5 Бай хой

    2 1 Отговор
    ИСКАХ и ИМАХ право. А дали в действителност е споделил не се уточнява. ФАКТ.

    Трампи се прави на интересен и ходи по перваза. Мисли си че печели точки. Но на практика излиза или че е споделил секретна информация или е скрил такава в помощ на терористите. Това че е искал да помогне в никакъв случай не го оправдава ако не го е сторил.