Last news in Fakti

17 Май, 2017 11:12 2 976 45

Тръмп е споделил шокираща информация на Лавров

  • доналд тръмп-
  • сергей лавров-
  • сащ

Става въпрос за готвен атентат от Ислямска държава

Тръмп е споделил шокираща информация на Лавров - 1
Снимка: БТА/AP

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е споделил със Сергей Лавров информация, свързана с планове на Ислямска Държава да взриви самолет, съобщи ABC.

През последната седмица в САЩ избухна скандал, след като се появиха твърдения, че Тръмп е споделил класифицирана информация на руския външен министър. Това е станало по време на посещението на Лавров във Вашингтон.

Сведенията са били получени от израелското разузнаване. То е имало човек, внедрен в редиците на групировката.

Смята се, че терористите са искали да организират атентат на борда на самолет, пътуващ към САЩ. За тази цел те са искали да използват бомба, скрита в чанта за лаптоп.

Има опасения, че предаването на информацията от страна на Тръмп, поставя в опасност живота на шпионина. От Тел Авив са предали данните при условие, че те трябва да се пазят в пълна тайна.

Поради тези опасения са били въведени и ограниченията за пренос на лаптопи в самолети от Европа, пътуващи към САЩ. Тръмп заяви, че е имал право да предаде информацията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 данов

    13 1 Отговор
    а защо според българските тъпи медии - не трябва да споделя такава информация?

    Коментиран от #5

  • 2 ВЪПРОС

    11 3 Отговор
    Нещо не се връзва--нали терористите са общото зло---какъв е проблема тогава??? Или либералите и "умните и красивите" открито вече защитават главорезите?!?!!!!!!!

    Коментиран от #44

  • 3 Барчо

    10 2 Отговор
    Пак врели некипели. Партенка. Един чул как друг споделил на некой си, че някой е казал на друг и т.н. Само пълнене на редове. Дори да е имало такова нещо, едва ли ще се допусне да се разбере, че е споделено. Дрън, дрън ярини.
  • 4 панов

    3 7 Отговор
    защото застрашава израелския агент и следващият път мосад няма да сподели такава информация. също и защото условието е било сащ да запазят сведенията за себе си
  • 5 и прочие

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "данов":

    ... момче, не се ли досещаш, защото продължава все още "демократичният" отзвук в някои западни "свободни медии", а по стара традиция ... ние рефлексът сме го отработили от по-рано ... там като пръ**** тук се нас**** и т.н.
  • 6 смърф

    6 0 Отговор
    а ВИЕ защо споделихте бе лигльовци
  • 7 111

    7 9 Отговор
    ВЛАДИМИР ПУТИН - САМЫЙ БОГАТЫЙ ЧЕЛОВЕК В МИРЕ

    Коментиран от #8

  • 8 Kcaniba

    7 6 Отговор

    До коментар #7 от "111":

    А как е разбогатял толкова бързо, бизнес ??

    Коментиран от #38

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ъъъ !?

    8 4 Отговор
    То така от пазене на много тайни им паднаха двете кули и загинаха хиляди !?
    Тръмп, като каже на руснаците може да се надява поне те нещо да направят !
    При положение, че трябва да са съюзници срещу ислямската напаст, какъв е проблема и къде е скандала !?!?!?
  • 11 111

    6 7 Отговор
    Разпространяването на измислени истории не е нещо ново; СССР отделяше значителни ресурси за това по време на идеологическите сблъсъци на студената война. В наши дни на дезинформацията се гледа като на важен аспект от руската военна доктрина и тя се прокарва в политическите дебати в набелязаните държави много по-изтънчено и по-мащабно, отколкото в миналото. Потокът от подвеждащи и неверни истории е толкова огромен, че НАТО и ЕС създадоха специални служби, които да идентифицират и да опровергават неверните информации, в частност твърденията, идващи от Русия.

    Фундаменталната цел на руската дезинформация, както са убедени експертите, е да подкопае официалната версия на събитията – ако е възможно дори и самата идея, че съществува истинска версия на събитията – и по този начин да се генерира политическа парализа.

    Най-известният успех на тази политика беше през 2014 г. на фона на първоначалното объркване, предизвикано от руското нашествие в Крим. Същото лято Русия изпомпваше навън невъобразим спектър от теории за катастрофата на самолета на Малайзийските авиолинии, обвинявайки ЦРУ и по най-абсурдния начин украински пилоти, които били объркали летателния апарат с президентския самолет на Владимир Путин.

    Димната завеса от истории покри простата истина, че слабо обучени бунтовници по невнимание са свалили самолета с ракета, доставена им от Русия.
  • 12 111

    5 5 Отговор
    Динамиката е винаги една и съща. Конкретен фалшив документ се появява някъде в Русия, на контролиран от държавата медиен сайт. Оттам се превръща в източник на информация, която се разпространява от крайнодесни или крайнолеви сайтове. Тези които ги четат, започват да ги споделят и така тръгва. Никой не може да каже откъде идва, но накрая се превръща в ключов въпрос за националната сигурност“, казва Андерс Линдберг, шведски журналист и адвокат.

    „Основната цел е да се създаде контекста: не се доверявайте на никого.“

    Основна мишена за Кремъл е Европа, където възходът на популистката крайна десница и спадащата подкрепа за ЕС създават дори по-възприемчива публика за консервативния националистки и авторитарен подход на Русия под Владимир Путин. Миналата година Европейския парламент обвини Москва, че „финансира радикални и екстремистки партии“ в държавите членки, а през 2014 г. Кремъл отпусна заем от 11,7 млн. долара на крайнодесния френски Национален фронт.

    Основното послание на руската дезинформация, смята Патрик Оксанен, коментатор за шведската вестникарска група „МитМедия“, е, че „либералната демокрация е корумпирана, неефикасна, хаотична и в крайна сметка недемократична“.

    Друго подобно послание е, че европейските правителства са неспособни да се справят с кризата, пред която са изправени, в частност имиграцията и тероризма, и че всичките им управници са американски кукли на конци.
  • 13 111

    7 6 Отговор
    В Германия опасенията от насилие от страна на бежанците започнаха да растат, след като 13-годишно германско момиче от руски произход заяви, че е било изнасилено от имигранти. Репортаж по руска държавна телевизия предаде историята. Дори и след като германската полиция опроверга твърденията, руският външен министър Сергей Лавров продължи да сочи с пръст Германия.

    Анализатори във Великобритания твърдят, че англоезичните медии на Кремъл са работили предимно за кампанията за излизане на страната от ЕС въпреки твърденията си за обективност.

    В Чехия тревожни сензационни истории, описващи САЩ, ЕС и бежанците като злодеи, се разпространяват ежедневно от близо 40 проруски сайтове.

    ***

    Заливането на Запада с дезинформация произхожда от програма от времето на студената война, наричана от Съветите „активни мероприятия“. Състои се в „изтичането“ на информация или дори директното написване на материал за симпатизиращ вестник в Индия с надеждата, че конкретната история ще бъде подета на Запад, казва професор Марк Креймър, експерт по въпросите на студената война в Харвард.
    Информацията, че СПИН е излязъл от контрол проект на ЦРУ, беше разпространена по този начин и все още трови дебата около болестта дори десетилетия по-късно. Навремето, преди разпадането на СССР, Кремъл продаваше комунизма като идеологическа алтернатива. Сега, смятат експерти, идеологическият компонент се е изпарил, но целта за отслабване на противниците остава.

    ***

    Коментиран от #14

  • 14 Бай хой

    6 6 Отговор

    До коментар #13 от "111":

    Оля са ма. Стига с тия нпо лозунги. СССР отдавна не съществува. Знаем много добре какво се случи в Либия, Ирак, Афганистан, Сомалия,Йемен, Сирия и на много други места. Знаем какво е положението в момента в Европа. Също така знаем и кой е виновника. Стига с това промиване на мозъци, подменяне на историята.

    Коментиран от #16

  • 15 111

    5 4 Отговор
    След 1944 година, руските войски насилват и избиват не само немските си врагове, но и граждани на държави, които заедно с тях са воювали срещу националсоциализма. Това насилие няма никакво друго обяснение освен варварската натура на източните съветски орди нахлули в християнска Европа. През есента на 1944 г., едновременно с навлизането в Източна Прусия, съветските войски атакуват Белград. Те се държат там точно така както и на немска земя:

    Коментиран от #17, #20

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 222

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "111":

    Тарикат, колко ти плащат за тая анти руска пропаганда, не че се оля направо се на.ра. То бива, бива, ама недей мисли хората за безмозъчни от километър си личи, че за това плюване ти плащат от някоя проамериканска организацийка. Поне се опитвай да си заработваш хляба по елегантно, така вместо да изпишеш вежди вадиш очи на твоите шефчета !
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 tost

    5 4 Отговор
    Еееееее,кво налетяхте на трите 111,човека с това си вади ляба и е готов дори да плюе в чуждо канче /Русия /.

    А за кого работи,на всички е ясно - Чичко Сорос;)
  • 20 Бай хой

    3 5 Отговор

    До коментар #15 от "111":

    Седнала си да ривеш за събития от миналия век. А сега що ни ривеш че чужди войски са нахлули и нямат никакво намерение да се изнесат от Родината. Още повече задължават ни да ги изхранваме като искат да си увеличаваме данъците и вноските към окупатора нато.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Пеньо

    1 4 Отговор
    Шокираща е простотията на Дони, с която изложи на риск агента и отношенията си с Израел! Изключително непрофесионално-слагаческо! Най-вече обаче той даде тласък на пропагандната машина на Кремъл!
  • 24 111

    2 5 Отговор
    Прокремълската дезинформационна кампания не се цели само в Украйна и Балтийските страни. Германия също посрещна атаки, защото Берлин поддържаше икономическите санкции, свързани с военната намеса на Русия в Украйна. Нидерландия също стана свидетел на това как организираната дезинформация повлия на резултата на референдума за визова либерализация с Украйна. Прокремълските тролове са също ангажирани при референдума на Великобритания за излизане от ЕС като подкрепят напускането на страната. Докато Европейският съюз се опитва да намери решение за безпрецедентната миграционна вълна, атмосферата в много европейски страна е отровена от дезинформация. Така, руската пропаганда се превърна в риск за сигурността на Европейския съюз. Това е и темата на проведения от АЛДЕ семинар „Лъжите на Кремъл“, в който участие ще вземат експерти по руската пропаганда и лидерът на либералите в Европейския парламент – Ги Верховстад.
  • 25 111

    1 5 Отговор
    РУСИЯ – 100 ГОДИНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ И АГРЕСИЯ
    Няма друга държава на света, която да е осъществила през последните 100 години толкова много престъпления срещу човечеството.
    Ето фактите:
    1918 – кърваво смазване на стачката на железопътните работници от милицията и ЧК;
    1918 1969 – създаване на системата от концентрационни лагери ГУЛАГ – 41 милиона убити, 10-30 милиона "починали" при „транспортирането”;
    1921 – масов глад в Поволжието – 5,1 милиона жертви
    19210-1923, 1932–1933 i 1946-1947 - ГЛАДОМОРА в Украйна и Кубан - милиони умират;
    1921 – Окупиране на Монголия
    1936-1937 – Масови преселения на неруски народности към вътрешността на страната; 1934 – инвазия в Китай; 1937-1938 – Полска операция на НКВД – избити 111 000 поляци, 29 000 хвърлени в концентрационните лагери, 100 000 депортирани в Сибир.
    1939 – анексиране на Литва, Латвия, Естония и източна Полша. Масово избиване на полски военнопленници и прехвърлянето им в концентрационни лагери – 250 000 полски военнопленници от които 125 000 са изпратени в трудовите и концентрационните лагери;
    1939 – война срещу Финландия;
    1939 - 1941 – арестуване на 100 хиляди поляци от анексираните от СССР територии – 10 000 от тях избити на място, останалите изпратени във Воркута, и избити в Буковина и Куропати;
    1940 – анексиране на Молдова;
    1940 – престъпленито в Катин – 21 000 избити граждани на Полша от които 10 000 офицери;
    1940- 1941 – депортиране на 800 000 поляци от Западна Белорусия и Западна Украй

    Коментиран от #26, #29, #31, #32, #33, #34

  • 26 д-р Ох боли

    5 1 Отговор

    До коментар #25 от "111":

    Предлагам сериозна и компетентна медицинска помощ.
  • 27 111

    1 5 Отговор
    Най-горчивата истина е по-приятна от най-приятното заблуждение.


    Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г.Раковски, Л.Каравелов, В.Левски, Хр.Ботйов, А.Кънчев, П.Волов, Г.Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….
    — Из предисловие към брошурата на Георги С. Раковски "Преселение в Русия или руската убийствена политика за българите"; 1886
    Категории: Хора

    Коментиран от #28, #30

  • 28 Бай хой

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "111":

    А ве ейййй, кат ти е толкова мило за турското робство беж в ан. Роска оля се с тия тирета. Понимаеш?

    Само под твоита статии се шири многоредов спам от едни и същи с различни никове. Тия се пнуждаят от сериозен лекарски преглед. И знайте за драсканици пари не се дават.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 111

    2 6 Отговор
    Един цитат от писмо на Васил Иванов Кунчев-Левски до Каравелов:
    “Баьо Либене, дочувам, че ти и оная лудетина Ботьова сте решили да докарате миризливият казашки бутуш в Булгурско? Ако туй е тъй то аз с моите кунки ще ви отрежа чепките.“ - В. Лъвский

    Коментиран от #39

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Карли

    2 0 Отговор
    ДО 111- НЕ ЗНАМ ДА ЛИ МОЖЕШ ДА БРОИШ АЧКЮПЕК - ИЗБРОЙ АГРЕСИИТЕ НА САЩ ОТ СЪЩИЯТ ПЕРИОД ДО СЕГА ДА ТЕ ВИДЯ.
  • 38 РАМБОООУ СИЛЕК

    2 1 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    Абе кой го интересува кой как е забогатял - кеша си е кеш и тва !!!!
  • 39 444

    3 1 Отговор

    До коментар #35 от "111":

    Пропагандата е голяма работа, но все пак трябва да е умно поднесена за да е нещо различно от евтина лъжа.

    В тоя ред на мисли, смяташ ли, че Левски не е осъзнавал, колко обречено, безсмислено и самоубийствено е било делото му, без намесата на външен фактор, като Русия? На кого и на какво са се надявали българите от онова време? Може би на "великите сили", които са въоръжавали турската армия? Или на себе си и на черешовото топче?
    Пич, хайде малко по-сериозно и с по-малко глупости, щото вероятно по онова време армията на Османската империя в била колко останалото непоробено българско население на цяла България. Да не говорим, че вероятно е била най-силната в тази част на света.
    Ясно е, че си русофоб, ама трябва ли и да си глупав?
  • 40 111

    1 2 Отговор
    България е под Руско робство!
  • 41 111

    3 1 Отговор
    През 1941 година индустриалната продукция възлиза на 18,16 млрд. лв. срещу 11,16 млрд. лв. през 1934 г. при средногодишен ръст от 6,9%. Водеща е хранително-вкусовата промишленост / 62%/.

    В предприятията с над 50 работници работят 75,2% от всички работници в промишлеността, а с над 200 работници – 40%.

    Икономическият възход на България в навечерието на Втората световна война може да се види, като се направи сравнение на нейните постижения с тези на съседните държави. Да вземем само пшеницата. На глава на населението в кг през 1938 година тя е била 280 кг за България, 142 – за Гърция, 245 – за Румъния, 248 – за Турция и 197 за Югославия.

    В началото на 30-те години с приемане на различни закони земеделското производство се увеличава средно с 18% за периода 1934-1939 г., а увеличението на земеделската продукция е около 70% в сравнение с довоенното ниво.

    През1939 г. доходът в земеделието нараства с 37% в сравнение с 1935 г. Средната надница на професионален работник е 66,60 лв., средната месечна заплата на чиновниците – 2500 лв., а средната пенсия – 1400 лв.
  • 42 111

    2 1 Отговор
    Икономическото положение в комунистическа България в края на 50-те е толкова лошо, че страната е доведена до банкрут. Поради системното неизпълнение на годишните планове и некомпетентно управление Живков довежда страната до неплатежоспособност. През 1960 г. външният дълг на страната достига до непосилните за това време почти 3 млрд. лева. Управлението изпада в състояние, което не му позволява да изплаща получените кредити от СССР, най-големият по това време кредитор на комунистическата власт.
    Въпросът с издължаването към съветските банки, базирани в Париж и Лондон, както и към Държавната банка в Москва, става неотложен. През април 1960 г. в строго поверителен доклад председателят на БНБ Кирил Несторов от април 1960 г. предупреждава висшето партийно ръководство:
    „Задълженията на страната в капиталистическа валута от 115 млн. долара в началото на годината достигнаха 134 млн. в края на месец март. Ейробанк, Париж, и Московската народна банка, Лондон, ни уведомиха, че не са в състояние да ни предоставят нови търговски кредити, докато не намалим сумата по ползваните досега такива. Всяко неплащане може да изложи на риск двете приятелски банки, както и Държавната банка на СССР.”
    БНБ предлага и … мерки, изразяващи се в съкращения и икономии на валута. Банката обаче заключава, че и „те не са в състояние да решат цялостно въпроса за плащанията ни с капиталистическите страни през тази година.
    В архивите … за икономическата катастрофа е запазен проект на писмо до
  • 43 111

    1 2 Отговор
    След отказа на Хрушчов да рефинансира българския дълг Живков изпада в безизходица. Тогава той еднолично решава да предложи на съветското правителство да купи българския златен резерв, като по този начин погаси част от дълговете. Как обаче е възможно Тодор Живков да продаде на Съветския съюз български златен резерв в размер на 20 тона е без никой в държавата да разбере?

    Архивните документи показват, че Живков е бил улеснен в случая. Няколко месеца преди златният резерв да бъде изтъргуван за погасяване на фалиралото Живково управление благородният метал е предаден на съхранение в Държавната банка в Москва. Акцията по прехвърлянето му в СССР започва още през септември 1958 г. Тогава правителството на Антон Югов със строго поверително от особена важност постановление решава ценностите на БНБ да се евакуират от централната сграда, а златният резерв на страната да бъде предаден на депо за съхранение в Госбанк – Държавната банка на СССР, докато се извърши строеж на резервен, по-добре укрепен трезор. Българското златото, тежащо 20,1 тона, е застраховано и под засилена охрана е транспортирано с влак от София до съветския граничен пункт Унгени през февруари 1959 г. Там представители на БНБ го предават на комисия от Госбанк.

    За да се отложи временно неплатежоспособността на комунистическото управление, в която е изпаднало, Живков прибягва като крайна мярка и единствен изход – да хариже на златния резерв на Кремъл. „По това време на България вече не отпускаха к
  • 44 бебо

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "ВЪПРОС":

    Проблема е в изтичането на информация в обратен ред... Ако руснаците се задействуват по този ред, джихадистите ще се запитат откъде знаят това...? И ако поразровят, информатора може да не доживее утре... Всъщност ти си прав, Тръмп е прав. Споделянето на такава информация е общо дело. Нали света трябва да се отърве от ИДИЛ...
  • 45 Свали си маската

    0 0 Отговор
    111(ЦРУ)