22 Май, 2017 12:44 2 257 5

Израел клекна пред палестинците заради Тръмп

  • израел-
  • палестина-
  • доналд тръмп-
  • западен бряг

Еврейската държава направи отстъпки преди визитата на американския президент

Израел клекна пред палестинците заради Тръмп - 1
Снимки: БТА/АР

Израел направи неочаквани икономически отстъпки пред палестинците, за които настоява президентът на САЩ Доналд Тръмп. Новината стана факт часове преди стопанинът на Белия дом да започне визита с надеждата да възроди мирните преговори, замразени през 2014 г., съобщи "Ройтерс".

Мерките бяха одобрени от кабинета по сигурността на премиера Бенямин Нетаняху - орган, в който заседават няколко високопоставени министри. Те включват разрешение за изграждането на две промишлени зони в Джалама в северната част на Западния бряг и в Таркумия в южната част.

Израел клекна пред палестинците заради Тръмп

Министрите решиха също така да оставят денонощно отворен моста "Аленби", свързващ Западния бряг с Йордания.

Израелското правителство ще намали ограниченията за строителни дейности на палестинците в т.нар. Зона С (лат. буква), която е под пълния контрол на Израел и представлява приблизително 60 процента от Западния бряг, съобщи Франс прес, като се позовава на местни медии.

Израел клекна пред палестинците заради Тръмп

Тръмп ще се срещне по-късно през деня с премиера Бенямин Нетаняху, а утре ще посети град Витлеем на окупирания Западен бряг. там той ще разговаря с палестинския президент Махмуд Абас.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мими2

    7 8 Отговор
    Те ,палестинците са като нашите цигани ,само изкат и плачат ама да направят нещо ги няма никакви дайте ни, даите ни и после парите отиват за хамас да купуват оръжие и да правят тер. актове. Бизнес с циганьор и безнес с палестинец едно и също.

    Коментиран от #3

  • 2 Мими2

    3 7 Отговор
    Те ,палестинците са като нашите цигани ,само изкат и плачат ама да направят нещо ги няма никакви дайте ни, даите ни и после парите отиват за хамас да купуват оръжие и да правят тер. актове. Бизнес с циганьор и безнес с палестинец едно и също.
  • 3 Morgoth

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "Мими2":

    Не е точно така. Палестинците искат собствена държава и така Израел могат лесно да се отърват от тях. Докато ние и земя да им дадем няма да се отървем от циганите.
  • 4 mimi3

    6 0 Отговор
    Мими,Мими колко си зле...
  • 5 Милен

    2 0 Отговор
    Абе Мими ционистка. НИЩО ОБЩО нямат циганите и палестинците. Ами, че ти си с арабски произход бе. Евреите произлизат от арабите! И какви отстъпки. Евреите ОТКРАДНАХА тяхната (на Палестинците) земя и УБИХА всичко живяло на тази земя. Знам, защото съм работил там през соца и беше СТРАШНОООО ционистка Мими. Връщане на половината от откраднатата земя, но така, че Газа и Източният браг да се съединят, но не с транспортен коридор, а с територия. Ако някой застави евреите да го направят те отново ще взривят ядрена бойна глава както направиха през измислената 6-дневна война и така я "спечелиха"!