22 Май, 2017 23:00 18 843 62

Предупреждение: Балканите ще преминат към Русия

  • балкани-
  • русия-
  • балкански полуостров-
  • западни балкани
Предупреждение: Балканите ще преминат към Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Председателят на парламентарната група на социалистите и демократите в ЕП Джани Питела заяви, че на страните от Западните Балкани, които искат да станат членки на ЕС, трябва да се даде ясна перспектива за членство, за да не попаднат в "руската орбита", съобщава словенският вестник "Дневник".

ЕС трябва да бъде много активен, макар разширянване на съюза да е възможно след 2019 г. Балканите преминават през много проблематичен период. В Македония, в Албания, в Босна и Херцеговина и в Сърбия действа силен дестабилизиращ натиск", заяви Питела за "Дневник".

Той добави, че "Балканите са съставна част от Европа и съседство на ЕС".

Сега обаче сме много далече едни от други, макар да трябва да бъдем близо и обединени. Необходима е активна политика към този регион и политическа мобилизация на европейските сили, защото рискуваме целият този район да премине в руска орбита. Този риск е много реален, а руската привлекателност е голяма, каза още Питела.

Той подчерта, че само политиката на открита перспектива за членство в ЕС е единствената политика, която ще държи балканските страни сигурни от Москва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    158 92 Отговор
    А дано де се осъзнаем.Истината е с Русия
  • 2 Тостер

    150 94 Отговор
    ...мястото ни е сред Руската федерация и те са славяни като нас - друго си е големият брат да е наблизо и горивата ще поевтинеят и необятния Руски пазар отново ще се отвори - но най вече ще имаме сигурност... с Каракачана да сключат един военен договаор и да пуснем русите да си направят 15найсетина военни бази у нас и майната му на НАТО и мракобесния за нас
    евро съюз...

    Коментиран от #9, #10, #28, #32, #56

  • 3 Shmeker

    133 52 Отговор
    Пенсионери над 72 годишна възраст - това ни очаква в ЕС.Просто щото математиката не излиза, нищо че акциза е 100% на бензина, нищо, че ядем храни дето отворени изкарват месец-два в хладилника преди да им стане нещо. На всичкото отгоре масово караме 20 годишни бараки с гуми на 10 години втора-трета употреба.
  • 4 бай Иван

    88 52 Отговор
    YESSSS!
    кор за ЕС
  • 5 onq s konq

    80 69 Отговор
    Никакви ЕС и НАТО.Искаме да ни управляват Петка и Чапай!

    Коментиран от #7

  • 6 Гост

    60 46 Отговор
    Че то ние винаги сме си били с Русия,какъв е проблема?
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Сталин

    77 67 Отговор
    Винаги съм казвал че Велика Русия е бъдещото за бълхария

    Коментиран от #48

  • 9 Браво

    85 53 Отговор

    До коментар #2 от "Тостер":

    Само така.... Ама много точно го каза! Ние сме православни, пишем на една азбука, братски народи то е видно. Аз не знам кво лошо сме видели от тях? Още крадат онова което се направи докато бяхме братя. Тия дето бяха по лагерите ги пуснаха и е виж кво стана... Мизерна държава сме с ЕС. Да се връщаме при Русия (ако ни приеме) щото много ги предадохме!
  • 10 гост 2

    75 84 Отговор

    До коментар #2 от "Тостер":

    Мястото ни е като САМОСТОЯТЕЛНА СУВЕРЕННА НЕЗАВИСИМА ДЪРЖАВА В ЕВРОПА, а не като субект на руската федерация. за разлика от Вашите руски деди, моите български прадядовци не са награждавани с ордени и медали за защита на независимостта и суверенитета на руската империя, а за защита на независимостта и суверенитета на България през 1885г. и през 1912-1913 г. при обсадата на Одрин. Нормално е Вие като руснак да искате държавата, в която сте израсъл/ България/ да е част от русия, защото така няма да си раздвоявате съзнанието чии интереси да защитавате - на България- държавата, в която живеете в момента, или на русия- вашата родина и държавата, към която ви дърпат гените Ви и родословието Ви. Само, че- държавообразуващият етнос в България сме българите, чиито родители са само българи и обичайно и двамата са граждани само на България- т.е. ние имаме САМО български гени, за това с Вас мислим МНОООГО РАЗЛИЧНО.

    Коментиран от #18

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Kana

    73 55 Отговор
    ДАЙ БОЖЕ!!! ДАНО ПО-СКОРО И НИЕ ДА ВИДИМ РУСКИТЕ БРАТУШКИ, ЧЕ БЕЗ РУСИЯ..................НЯМА И БЪЛГАРИЯ!!!
  • 13 гост 2

    61 72 Отговор
    Всички, които одобряват България да стане руски федерален субект и да загуби 100% суверенитета си и статута си на държава, и да бъде прекратено съществуването на Третата българска държава- вие НЕ СТЕ българи. Вие сте чужденци и за това ви е абсолютно безразлично как точно ще се прекрати съществуването на държавата България- за вас е важно само да внушавате, че е много близък края на ДЪРЖАВАТА БЪЛГАРИЯ. Имам новина за вас- некролозите за смъртта на Третата българска държава и на българския етнос в нея са силно преувеличени точно от руските граждани- защитници на русия. Разбираема е вашата омраза към нас и желанието ви да ни подчините на желанията си, но.... българите сме много по-жизнеспособни от това, което вие си мислите за нас:):):)

    Коментиран от #58

  • 14 гост 2

    25 45 Отговор
    До онези, които искаш България да стане руска задунайска губерния- да не искате замяната на Сибир с България? :) http://www.dnevnik.bg/sviat/2014/08/02/2355080_moskva_opitva_da_spre_akciia_za_otdeliane_na_sibir_v/ Москва опитва да спре акция за отделяне на Сибир в република Дневник, 18:24, 02 авг 14, Еддновременно 14 руски онлайн медии и блогове са получили предупреждение от регулатора Роскомнадзор да премахнат от страниците си информация за подготвян митинг с искане за отделяне на Сибир в република в рамките на Руската федерация...Три са основните искания, издигнати в тази инициатива:

    - боунси и надбавки за живеещите и работещите на територии със суров климат;
    - въвеждане на регионален елемент в данъка, с който се облага добиването на полезни изкопаеми, за да остават част от средствата в Сибир и по-справедливо да се разпределят доходите между местния и федералните бюджети;-
    - реализиране на конституционното ни право на собствени, по-независими от центъра органи на властта и ликвидиране на идиотската ситуация всички решения да се взимат в Москва от правителство, в което няма представители, способни и желаещи да защитят интересите на Сибир.

    Инициаторите на акцията умишлено използват същите термини, които употребяват държавни служители и медии, подкрепящи самообявилите се проруски републики в Източна Украйна, заяви пред руската секция на Би Би Си художникът Артьом Лоскутов.
  • 15 гост 2

    26 39 Отговор
    Ето по-обширна статия по темата за Сибирската република:
    https://www.24chasa.bg/Article/4231486
    Та- защо да умира ДЪРЖАВАТА България и българската държавност? За да може руснаците да ни наложат на българска територия руската държавност, така ли? Защо сами да си унищожим държавата? Само защото руските ватници така желаят? Ако видите, че 2ма -3 ма скачат през прозореца от осмия етаж, вие също ли ще скочите от там или ще си кажете- нямам нищо общо с тези психари- аз искам да живея и няма да напрвя тези глупости, които правят те?

    Коментиран от #17

  • 16 Vasik Atanasova

    31 63 Отговор
    ТОВА ЗНАЧИ ДА СТАНЕМ СЪЮЗНИЦИ С ТУРЦИЯ
    Е ТОВА НЯМА КАК ДА СТАНЕ
    А И НИКОГА ПОВЕЧЕ С РУСИЯ
  • 17 БатХуй

    61 29 Отговор

    До коментар #15 от "гост 2":

    Цвърчо, истината е с Русия - ще си пратим циганята в Сибир, а сега евро-педалите си ни ги връщат заедно и с други чалми
  • 18 КОНТРА НА ГОСТ 22

    61 19 Отговор

    До коментар #10 от "гост 2":

    КВА НЕЗАВИСИМОСТ КЪВ СУБЕКТ.ЯВНО ЖИВЕЕШ НАЙ МАЛКО НА 8000 КМ ОТ БАЛКАНИТЕ ЗА ДА ДРЪНКАШ ТИЯ ФАНТАСМАГОРИИ.БЪЛГАРИЯ ОТ 20 Г.Е ОБЕКТ НА МАТЕРИАЛЕН ИНДУСТРИАЛЕН И ИНТЕЛЕКТУАЛЕН ГРАБЕЖ ТЯ В МОМЕНТА Е ЗОНА С НАЛАГАНЕ НА КОНСУМАТОРСКИТЕ ЗАКОНИ В ЕДНО БЕЗЛИЧНО И БЕЗРОДОВО ОБЩЕСТВО И ТУЙ СИЧКОТО И БЛАГОДАРЕНИЕ НА ПИШМАН ДЕМОКРАЦИЯТА КОЯТО Е ПАРАВАН ЗА НАЛАГАНЕТО НА НОВИЯ РОБОВЛАДЕЛСКИ СВЕТОВЕН РЕД ЗА ЩИТАВАН АКО СЪДИМ ПО БРОЯ КОМЕНТАРИ НА ЧАС ОТ ГОСТ 2 Е ЯСНО ЧЕ Е НЕНАДМИНАТ И УСЪРДЕН В НЕУМОРНОТО ПРОМИВАНЕ НА МОЗЪЦИ

    Коментиран от #36

  • 19 кирил

    35 46 Отговор
    рашастан е бита карта
  • 20 Дони

    19 23 Отговор
    Невъзможно!
  • 21 Kcaniba

    50 29 Отговор
    А дай Боже Балканиье да се влеят в орбитата на Русия!!!
    Че за 25 години асериканска орбита - само циганизация, войни, псевдо-демокрация!!!
  • 22 Шаран БГ

    32 12 Отговор
    Не мойте ,море, така !Те, нашите политици, макар че имаха образование от СССР, още на 11.10.1989 година говореха с руски товаришчи с преводач, а на английски -- без! Като че ли забравихте?! А демоса се чудеше - какво става в Задунайская губерня.......... И след 25 години, един БГ -президентин дори на 3-ти март не ги спомена тия "пияни рашъни" Отиде кона в ряката.! САЩ-бандитите нахлуха след и въпреки споразумението с М.С.Горбачов в Източна Европа, като че ли само са чакали " грозните " руснаци да се изтеглят. И сега у нашенско 4 /четири/ военни бази !Руски не сме имали - сами сме си се "колили и бесили" - по принцип !!Няма мърдане! Ще ни държат в бедност и покорство поне 100 години, ако не ни унищожат като народ. А Западът плаче за целите Балкани.Толкова бели, интелигентни и квалифицирани роби и евтини суровини от къде ще намерят. От Сирия, Либия и Афганистан и Ирак само човеколюбиви чалми, готови за интеграция.Това е истината..... колкото на някого да не му се иска! Те за това Д.ПЕтела плаче за Балканите и се страхува от влиянието на Русия! Няма да се засилят да харчат пари по нашите баири. Виж, ако могат да вземат -
    ще дерат до кокал. Както и го правят у нашенско. И плачат нашите - парите "бягали от България". Кой създаде условия за това, бай Пеньо от габровския Балкан, нали ????

    Коментиран от #27

  • 23 начо

    16 17 Отговор
    надежди говежди
  • 24 момчилов

    37 8 Отговор
    питайте корнелия дали ще ходим в русия,синът и американски гражданин,купи му къща в сащ и редовно е на гости.сидерко и той забрави щото власта е пари и много обича екскурзиите по парижките хотели
  • 25 Пеньо

    13 6 Отговор
    Никой не иска да живее в сортир!
  • 26 м16 ду дъ джоб

    8 26 Отговор
    Американците ще ни дадат по един хавтомат и ще оправим нещата. Ще има Кор-еком, Корекция на комунизма.
  • 27 м16 ду дъ джоб

    17 8 Отговор

    До коментар #22 от "Шаран БГ":

    Твоите "политици" ще те продадат и на Дявола, стига да им плати добре, а така, като гледам чичо Пути има доста милиарди!
    Може да отървем мизерията, ако чичо Трумпи не се навие да даде повече, но едва ли, щото тука няма нищо за крадене, нито имаме нефт, нито кока, нито херо, никой не иска да ни купи, само нашите "политици" и кукловоди ни крадат, докато все още има балъци да им бачкат.
  • 28 м16 ду дъ джоб

    19 29 Отговор

    До коментар #2 от "Тостер":

    Ей, докато твоя прадядо е имал 1-2 крави и след 9-те е "слязъл" от Балкана, моят прадядо има кръстове за храброст в две войни и давал живота си за България с викове "На нож", докато твоя е чистил на кравата л..ното, така, че заминавай за Москва да им чистиш л..ната, явно е наследствено при вас.
  • 29 Георги

    30 11 Отговор
    Истината е,че след десетина години ще трябва наистина да избираме,православие или ислям.
  • 30 бай Тодор

    35 18 Отговор
    Там е истината!България може да оцелее като държава само с Русия!
  • 31 Russia

    28 18 Отговор
    Слава Россия
  • 32 Russia

    12 8 Отговор

    До коментар #2 от "Тостер":

    Браво
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Антитрол

    26 33 Отговор
    Приятели, ние спорим с платени руски и БСП-арски тролове. Те са няколко, но с различни профили. И те мислят като нас, но си изкарват хляба, горките. Жалка и презряна професия за неудачници.
  • 35 NATO

    19 28 Отговор
    Хмммм много русофили тука онанират и свършват докато четат как излизаме от NATO и ставаме съветска република ... Със същия успех може да онанират гледайки мацките от някое порно списание ... Общото е че и двете са мечти които никога няма да им се случат и ще си останат само мокър сън :)
  • 36 гост 2

    15 28 Отговор

    До коментар #18 от "КОНТРА НА ГОСТ 22":

    1,Фактът, че българската държава има проблеми означава ли, че тя не трябва да съществува? Ясно посочих примери какво проблеми има русия. Е- защо не искате премахване на руската държава при НЕЙНИТЕ проблеми- 2-3 държави искат директно да се отцепят от територията й, ами искате премахване на българската държава? 2. Не съм трол, а етническа българка и адвокат. ПРЯКО МЕ ЗАСЯГА въпросът за българската държавност и не разбирам какви са тези позивни за “закриване“- т.е. ПРЕМАХВАНЕ на българската държавност! Защо в русия такива коментари са престъпление, а? Не е зле в България, проблемът е в многото руски тролове, които внушават на българския народ, че аха- аха и България няма да съществува и за това трябвало да се присъединим към русия. АКО СЕ ПРИСЪЕДИНИМ КЪМ РУСИЯ, ТЯ ЩЕ ИЗПЪЛНИ ВЕКОВНАТА СИ ИМПЕРСКА МЕЧТА- ЩЕ ВЛАДЕЕ ПРОЛИВИТЕ И ДВА СРЕЩУПОЛОЖНИ БРЯГА НА ЧЕРНО МОРЕ, ЧАСТ ОТ КОЕТО СТАВА НЕЙНО ВЪТРЕШНО МОРЕ- ЗА ТОВА Е ВСИЧКО, НАЛИ? ;)
  • 37 гост

    15 24 Отговор
    Щом ще минаваме към Русия,да започнем да се запасяваме с храни,щото там глад майка,и да не забравите киселите краставички дето Корни иска да изнася,консервирайте всичко което става за консервиране,може и малко $-ри да затворите в буркани,за да няма после гладомор.
  • 38 Киро

    18 28 Отговор
    Спокойно, драги тролове копейки!

    Не се напиняйте, да не ви паднат петолъчките от скъсаните ушанки.

    Първо четете - става въпрос за НОВИ членове, а не за стари.
    Тоест, за:
    Сърбия (ако искат да влизат, нека да продължават да обедняват и да седят без работа, като много се искат с калната дупка Расия;
    Албания - на ЕС не му трябва Албания и Косово;
    Македония - същата работа, като със Сърбия;

    А България ОТДАВНА избра своя път, като всеки умен, образован и успяващ човек го подкрепя - с ЕС и НАТО.

    Тези, които сте против, просто не спадате в посочените категории.

    Коментиран от #41, #52, #55

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 гост 2

    11 22 Отговор
    Русофилите и чужденците руснаци какво си мислите- че българите сме прост народ и за нас остават неразгадани мотивите ви да внушавате преустановяване на българската държавност и установяване на руска държавна власт над бившата- тогава- българска държавна територия, ли? :) Защо етнически рускини- при това- православни- се омъжват за турски граждани, които живеят точно в Анталия, Мармарис и Бодрум, а не за турски граждани, които живеят в Карс или Ван, например - близо до турскогрузинската граница, а? При това се съгласяват да бъдат втори съпруги...
  • 41 Контра

    12 9 Отговор

    До коментар #38 от "Киро":

    СПОКОЙНО КУХИ ЗАПАДНИ ВАЛУТИ .В ПРИРОДАТА НЯМА КОНСТАНТИ СИЧКО ТЕЧЕ И СИ ПРОМЕНЯ СИЧКО Е В ДВИЖИНИЕ НО НЕ ПРЯВОЛИНЕЙНО ДНЕСКА СИ НА ВЪРХА УТРЕ СИ В НИЗКОТО ДНЕСКА СИ ЧИСТ УТРЕ СИ КИРЛЯСЪЛ ДНЕСКА СИ В НАТО УТРЕ НЕ КО ДА ПРАЙШ ПРИРОДА НЕ МОЙМ ДА РИТАМЕ СРЕЩУ И .
  • 42 Morgoth

    23 8 Отговор
    Какви глупости говорите?!?
    Мястото на България е в Европа, а отношенията ни с Русия трябва да са добри. В дългосрочен план Европа и Русия също трябва да бъдат добри партньори, защото мястото и на Русия е в Европа!

    Коментиран от #43

  • 43 гост 2

    11 20 Отговор

    До коментар #42 от "Morgoth":

    1. България и русия са две ОТДЕЛНИ държави, всяка от които е РАВНОПОСТАВЕНА на другата- това казва дисциплината “Международно публично право“. 2. Докато русия не разбере, че ВСИЧКИТЕ Й отношения с България са на плоскостта на РАВНОПОСТАВЕНОСТТА -като държава с държава - и продължи да ни счита за малка държава, в която с помощта на психологическа и информационна война може да прокара безпрепятствено своите държавни интереси, в нарушение на интересите на Р. България, няма да има нормални отношения между България и русия 3. Русия е федеративна държава, в която сецесията БИ СЛЕДВАЛА да е законна, обаче не е;) България е унитарна държава и у нас сецесията априори е незаконна. За каква равнопоставеност може да става въпрос, докато русия осъществява енергиен монопол над българската енергетика?
  • 44 ЕЦБ

    10 9 Отговор
    23.05.2017 12.21 часа
    курса на рублата към еврото : 63.63 купува; курс продава: 63.71
  • 45 ЕЦБ

    9 7 Отговор
    В момента се формирала реверсивна формация глава и рамене и като стигне бие над 70 рубли слеващото е 100 рубли, тогава ще питат де серат гладните към края на тази или следващата година
  • 46 Смях

    14 3 Отговор
    гост 2, ти си гъба :D Не й трябва никой на България, трябват й умни хора. Те обаче са разбрали, че света е по-голям от България, че румънките правят най-яките свирки, че японките са готини жени, че Рио де Жанейро е красив, че да те гони бяла мечка е по-голяма тръпка от това да вдигнеш 300 км/ч и др. неща и за тях България е една малка, тясна, пълна с комплексари територия, за която не си струва да се мъчат.
  • 47 майна

    11 11 Отговор
    глупости са това,към никой няма да преминаваме,ние сме в ЕС
  • 48 бай Иван

    5 0 Отговор

    До коментар #8 от "Сталин":

    Ама как яко си се прецакал с тая сбъркана буква...
    Г и Х са една до друга на фонетика.
  • 49 Калъч

    7 20 Отговор
    България трябва да е разделена на две държави, от столетие тя е разпорена дълбоко на русофили и нормални хора ...и крайният резултат е ясен в чия полза ще е.

    Коментиран от #51

  • 50 Гост

    16 7 Отговор
    Дано час по скоро отидм там.(Rossia)Добре че са те,много пари харчат в Свети Влас.А вие от джандема на вътре духайте
  • 51 Гост

    10 5 Отговор

    До коментар #49 от "Калъч":

    Тя и сега е разделена,глад навътре и супер по морето.Тук всеки който е против руснаците няма работа с тях и съответно глад.Който работи с тях и печели отлично ги защитава.Да са живи и здрави и да идват повече.(Вече идват парите)
  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Ввв

    3 21 Отговор
    Напред другари,който иска да ходи в Русия,знае къде е,"държава лишена от корупция,с висок стандарт на живот" и евтина водка!
  • 54 tapanar4o

    20 3 Отговор
    Е какво,да минем към царевичарите ли?Към боядисаните евреи ли?Какво ни греят царевичарите,нация която няма други ценности освен парите и упадъчния морал?
  • 55 Кирокапута

    14 5 Отговор

    До коментар #38 от "Киро":

    Много си умен ццц,пуууу
  • 56 Galskiq

    30 2 Отговор

    До коментар #2 от "Тостер":

    Точно така съгласен съм с теб на 100 % , в момента България е разпродадена на разни чужди компании който ни точат и съсипват като народ , нямаме нищо българско вече , загубихме силните си пазари в Русия , нямаме армия , ЕС ни постави на колене заради разни гладни продажни политици готови да продадат и майка си за пари , крадат ни , убиват това ли е демокрацията ?!
  • 57 1234

    31 3 Отговор
    Искам да попитам по долу пишещите.Сега като сме в ЕС самостоятелна държава ли сме?А ПО ДОБРЕ ЛИ ЖИВЕЕМ? Ако живеем по добре,защо децата ни избягаха при тия дето ни обещаваха,че ще бъдем по добре,а в същото време ни разграбиха държавата с помощта на ПОСЛУШКОВЦИТЕ поставени на отговорни постове в държавата.Хайде да се поогледаме и да преценим :какво се е построило в България от 1990г насам,и какво се е разрушило.Какво е спечелила държавата за този период и какво е загубила.Колко работни места са закрити,и колко са открити през този период от 28год.Не казвам,че всичко е било хубаво преди 1990г, НО още се краде от това което е било създадено до 1990год.Защо искате да ни убедите ,че бялото е черно.Вярно,че има някои работи които преди ги нямаше,НО:не си заслужаваше заради една бълха да се изгори целия юрган.
  • 58 Алфа Ромео

    20 3 Отговор

    До коментар #13 от "гост 2":

    Ами пич, тя в момента върви към прекратяване тази държава, огледай се ослушай се малко.....
  • 59 antimediator

    9 20 Отговор
    Вече бяхме с ушанките и ги видяхме какво могат !
    Които държи да е с тях или да емигрира или ще се наложи да посети Белене!
    Да лобираш за Москва си е 100% национално предателство и няма нищо общо със здравия разум.
  • 60 ЯК КАРАЧ

    18 4 Отговор
    Явно има голямо разслоение на мненията, аз викам дайте да разделим на две България- едната ще сме към Русия, другата да ходи да целува евро з-ци.
  • 61 Здравко

    12 1 Отговор
    Тъжно е, че почти 140 години след възстановяването на Българската държава, основна линия на разделение в обществото продължава да бъде темата за Русия.
    Твърдо обаче съм убеден в две неща:
    1. Никому в България не е нужна конфронтация с Русия; Тоест русофобията не е полезна за България;
    2. Интересите на Русия не винаги съвпадат с интересите на България. Тоест сляпата русофилия може да е също толкова вредна за България.
    Трябва да изхождаме от интереса на страната си във всеки един момент. Другото е обслужване на чужди интереси и национално предателство.

    Коментиран от #62

  • 62 вуйчо

    6 1 Отговор

    До коментар #61 от "Здравко":

    До всички, които имат способността да мислят!
    Уважение към всички дъджави, народи и етноси!
    Взаимно изгодни търговско-икономически и културни отношения с всички!
    Равно отдалечени от САЩ и Русия!
    През периода 1944-1989г. по споразумение между Сталин, Рузвелт и Чърчил бяхме под съветско влияние!
    След "демократичните промени" сами се надупихме на САЩ!
    Това е избора на нашите външно платени и продажни политици!
    А нашият избор!!!
    Кога ще го направим?
    А кога ще го заявим и защитим?!