Last news in Fakti

23 Май, 2017 21:30 6 447 5

Зловещи филипински бойци на бой с Ислямска държава

  • филипините-
  • ислямска държава-
  • бой

Групировката на път да установи контрол над Минданао

Зловещи филипински бойци на бой с Ислямска държава - 1
Снимка: Twitter

Военните във Филипините водят тежка битка със силите на Ислямска държава за контрола над град Минданао, съобщи RT.

Джихадистите вече са наложили почти пълен контрол над втория по големина град във Филипините. Филипинският президент Родриго Дутерте прекрати посещението си в Русия, за да може да командва борбата с терористите, като вече е обявил военно положение в Минданао.

Смята се, че членове на групировката Маут, която е сателит на ДАЕШ, вече са завзели град Марауи. В района вече са били изпратени силите за специални мисии, известни още като „ескадроните на смъртта“, които водят битката срещу наркотрафика, която започна Дутерте.

Очаква се Дутерте да се срещне с руският президент Владимир Путин, преди по спешност да се върне във Филипините.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    34 10 Отговор
    ЦРУ не спят!!!
  • 2 7878

    10 16 Отговор
    Това не е вярно, ще изпратят филипинки да ги заразят с трипер дакато се продават за по 1 евро. Конспирация
  • 3 111

    39 3 Отговор
    А в Европа брюкселските зелки толерантно си отглеждат феновете на ислямска държава. САЩ и сие ги въоръжават. Въобще бизнесът върви яко.
  • 4 незнайко

    14 2 Отговор
    И там ли има вярващи в АЛЛАХ ? Само такива индивиди-мюсюлмани, с промити вече мозъциса, са в състояния за извращения с обществата. Лошото е, че вече не е само в Сирия !
  • 5 Някой

    8 0 Отговор
    В тази бедна държава никога не е спирало леенето на кръв.Сега вече ще се бият и на верски принцип.Християни срещу мюслита.