Last news in Fakti

27 Май, 2017 10:35 3 976 15

Вашингтон плаши Северна Корея със звездна война

  • сащ-
  • ракета-
  • северна корея

Тества се нова система за прихващане на балистични ракети

Вашингтон плаши Северна Корея със звездна война - 1
Снимка: БТА/AP

САЩ се готвят за първи път да свалят междуконтинентална балистична ракета, съобщи CBS.

Тестът ще е поредна мярка за ограничаване на заплахата от Северна Корея. През последните месеци Пхенян изстреля няколко балистични ракети и твърди, че скоро ще може да обстрелва територията на САЩ.

Последният успешен подобен тест на САЩ беше през юни 2014 г. От тогава обаче страната е имала три неуспешни такива. Системата за прихващане е еволюирала от програмата за звездни войни от времето на президента Роналд Рейгън. През 80-те години САЩ разработиха програмата, за да се предпазят от балистичните ракети на СССР.

Очаква се тестът да се проведе през следващата седмица. Това беше намекнато от генерал – лейтенант Винсънт Стюарт , който е директор на агенцията за разузнаване на отбраната.

Пентагонът разполага с разнообразни системи за прихващане. Критици обаче смятат, че тази за противодействие на ракети от Северна Корея е най-малко надеждна. Тя все още се доразработва.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kana

    41 21 Отговор
    САЩ МОЖЕ ДА УПЛАШИ САМО НА БАБА СИ ХВЪРЧИЛОТО!!!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 вектор

    18 31 Отговор

    До коментар #1 от "Kana":

    Пръв ще си тука да виеш като вдовица за ... като ги почнат

    Коментиран от #6

  • 3 onq s konq

    13 23 Отговор

    До коментар #1 от "Kana":

    А след като хвърчилото е вече ангажирано за плашене от САЩ,ко х.. ми остава да плаши Русия?
  • 4 Калитко

    17 33 Отговор
    Комунистите ще лапат бахура

    Коментиран от #5

  • 5 Shmeker

    20 11 Отговор

    До коментар #4 от "Калитко":

    Кои са комунистите?
    То развитите страни са на практика комунистически. Благата са достъпни за народа, имат достъп и съответно достъпни образование, технологии, култура и здравеопазване. Има социални помощи. Чист комунизъм. Пряко държавите не са взели частната собственост, но повечето от големите корпорации и проекти имат държавно участие и дялове, съответно и контрол.
  • 6 Албенчо

    32 2 Отговор

    До коментар #2 от "вектор":

    Аз като гледам от година насам се ги почват и се им свалят ракетите. А като го гледам и оня дебелак Кимчо как се е притеснил от янките, чак ще отслабне. Смешни станаха. Излагат се.
  • 7 КЛМ

    10 2 Отговор
    САЩ могат да воюват само с напълно обезоражени държави , да хвърлят бомби по цивилни , а държавите в които все още има комунизъм КИТАЙ , СЕВ. КОРЕЯ са на светлинни години от нас , оправдавайте се още с комунистите които оставиха сумати пари само за да бъдат изкрадени .

    Коментиран от #10, #12

  • 8 Мертин Налбантов

    12 2 Отговор
    Дано да няма войни скъпи приятели.Това е безумна постъпка.
  • 9 Бойко

    5 0 Отговор
    Ще изплаши гаргите
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Гост

    4 0 Отговор
    Дарт Вейдър срещу нинджи по звездите. Ще е яко. Кога почват
  • 12 Kana

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "КЛМ":

    ПРИЯТЕЛЮ, НАПЪЛНО СИ ПРАВ! КАКВО НЕ БИХ ДАЛ ЗА ДА ВЪРНА ВРЕМЕТО НАЗАД! НО АЗ СЪМ ОПТИМИСТ, И МИСЛЯ ЧЕ ИМА НАДЕЖДА! СЛАВА НА БЪЛГАРИЯ!!! СЛАВА РОССИИЯ!!! СЕГА И ЗАВИНАГИ!!!
  • 13 Babangida

    0 4 Отговор
    Те и сърбите се репчеха с яко ПВО ама ги занулиха за 2-3 дни.

    Коментиран от #14

  • 14 Пламен

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Babangida":

    СЪРБИТЕ ИМАХ СМЕЛОСТА ДА СЕ ИЗПРАВЯТ СРЕЩУ САЩ ,ТЕ ИМ СВАЛИХА СТЕЛА ,,НЕВИДИМКА,,ТА СЪРБИТЕ НЕ СА КАЪО БЪЛГАРИТЕ ДА СЕ КЛАНЯТ НА САЩ .
    СЕГ СЕ МЪЧАТ ДА ПЛАШАТ КОРЕЯ НО ТУК ЩЕ ПОЛУЧАТ ОТПОР И НАЙ ВЕРОЯТНО ЩЕ ИМ ПОТОПЯТ КОРАБИТЕ ,КОРЕЯ НЕ Е ИРАН ИЛИ ЛИБИЯ ,ТАМ ПОДКУПВАХА МЕСТНИ ЛИДЕРИ НО ТУК НЕМОГАТ ПОДКУПЯТ КОРЕЦИТЕ.
    КОРЕЯ ЩЕ ДАДЕ УРОК НА САЩ А И КИТАЙ ЩЕ СЕ НАМЕСИ НАЙ ВЕРОЯТНО.
    ЩЕ ВИДЕМ В БЪДАЩЕ
  • 15 разнообразни системи за прихващане

    0 1 Отговор
    В момента в който САЩ си докажат оръжейното превъзходство, доларът ще удари нови висоти - Руските богаташи ще забогатеят за пореден път, защото ТАМ никой не си дъжи парите в рубли( недвижимите имоти в РФ са с курс към $ и санкциите на €$ удариха само дюнерите); €вроп@ ще обеднее за пореден път; Нефта ще падне ОТНОВО и троловете щв се хванат за гушите, но НАЙ-ВЕЧЕ ЩЕ СЕ СЪСИПЕ АЗИАТСКАТА БОРСА - ЯПОНИЯ И КИТАЙ, заедно със сателитите им!!! Русия няма производство и ще гълта МОЩНО евтин внос на дигитална техника заедно със САЩ! Още ли си мислите, че Ушанките ще ги заболи?!
    ВСЯКА ВОЕННА НАМЕСА В КОРЕЙСКИЯТ РЕГИОН Е УДАР ПО АЗИАТСКИТЕ БОРСИ!!! Фили и Фоби - проявете инициатива и си признайте задачите от посолствата! Вие сте паразити с цел въздействие в помощ на платените журналисти - еми наливайте разсъждения, че да стане интересно!