30 Ноември, 2011 17:18 1 109 0

Лондон и Техеран в дипломатическа война

  • великобритания-
  • иран-
  • дипломати
Лондон и Техеран в дипломатическа война - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

В следващите 48 часа Лондон ще експулсира всички ирански дипломати заради щурмуването на британското посолство в Техеран, обяви британският външен министър Уилям Хейг, цитиран от Би Би Си. Той каза също, че е наредил незабавното закриване на иранското посолство в Лондон.

Ако някоя страна направи невъзможно за нас да оперираме на нейна територия, тя не може да очаква да има функциониращо посолство тук. Това не е равнозначно на прекъсване на дипломатическите отношения в тяхната цялост, аргументира позицията на Великобритания Уилям Хейг.

Това са действия, които понижават отношенията ни с Иран до най-ниското ниво на поддържане на дипломатически отношения, обясни Хейг пред британски депутати в Карамата на общините, обяви пред медиите британският външен министър.

Нападението на британското посолство в иранската столица във вторник последва решението на Лондон да наложи допълнителни санкции на Иран заради ядрената програма на ислямската република.

По-рано днес британският премиер Дейвид Камерън предупреди Иран, че Великобритания ще предприеме "много категорични действия" след щурмуването на британското посолство в Техеран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА