Last news in Fakti

4 Юни, 2017 21:34 4 976 3

С 50 куршума полицията спряла терора на Лондон бридж

  • лондон-
  • лондон бридж-
  • терор-
  • ислям
С 50 куршума полицията спряла терора на Лондон бридж - 1
Снимка: АП/БТА

С 50 куршума полицаите са ликвидирали лондонските терористи, съобщи Ройтерс.

Агенцията се позовава на ръководителят на полицейското звено за борба с тероризма Марк Роули.

Той призна, че полицаите са ранили неволно цивилен, но няма опасност за живота му. Това е станало при операцията по обезвреждането на терористите.

Достигнахме значителен напредък в разследването, но ни предстои още много работа. Постигнахме съществен напредък и в установяването на самоличността на тримата нападатели, разкри Марк Роули.

Терористите в Лондон, които убиха седем души и раниха десетки други, са били убити от силите за сигурност осем минути след подадения сигнал, съобщи Би Би Си.

Първият сигнал към полицията е бил подаден в 22:08 часа местно време. Осем минути по-късно и тримата предполагаеми нападатели са били мъртви.

Британската полиция разкри, че първо бял ван се е врязал в пешеходци на Лондонския мост. Трима мъже след това са излезли от него и са атакували хора на пазар, намиращ се близо до моста. Терористите са носели на кръста бутафорни експлозиви, посочиха службите.

48 души са хоспитализирани след атаката. Част от тях са били намушкани с нож от нападателите. Един от ранените е полицейски служител, но няма риск за живота му.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БайМанаф

    22 4 Отговор
    А бе нали не искаха нас българите?! Е сега да си теглят от манафите дето им дадоха зелена карта да ги трепят по улиците! Каквото са си надробили да си го сърбат!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Коко

    9 3 Отговор
    Абе нещо не се връзва в цялата тая история. 7 убити и 48 ранени между които и 4 полицай само за 8 минути и то от трима идиоти само с по един нож? Това да им ги вържеш на земята пак не могат да го направят за 8 минути. И трима убити с 50 куршума?
    Явно са били повече, може би 10. Трима са убили и другите са избягали и сега лъжат, че са били трима за да не се плашат хората. И кмета им с цялата си наглост им казва, че няма причина за безспокойство.
    Жалка, отвратителна работа, но политически коректна..
Новини по държави: