Last news in Fakti

4 Декември, 2011 06:03 952 0

Русия гласува за парламент

  • русия-
  • избори-
  • путин-
  • медведев
Русия гласува за парламент - 1
Снимка:ЕПА/БГНЕС

Руснаците ще гласуват днес за нов парламент на фона на политически пейзаж, който не се променя от десетилетие и в края на кампания, белязана от акциите на управляващата "Единна Русия" и безпрецедентно упражняване на натиск, предаде АФП.

В петък президентът Медведев призова близо 110-те милиона руснаци, които имат право на вот, да направят "добрия избор", определяйки 450-те депутати в долната камара на парламента - Държавната дума. Силният човек в Кремъл Владимир Путин пък прикани гласоподавателите да не се вслушват в призивите на радикалната опозиция за бойкот на вота.

"Единна Русия" - партията, оглавявана от Владимир Путин, чиято листа се оглавява от президента на Русия Дмитрий Медведев, е безспорен фаворит на парламентарните избори, въпреки че вотът би могъл да покаже свиване на подкрепата за властта, олицетворявана от бившия агент на КГБ.

Според най-новото проучване на независимия институт Левада "Единна Русия" се подкрепя от 65 на сто от избирателите през ноември, след като е изгубила 12 пункта за един месец.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА