16 Юни, 2017 11:12 9 617 50

Пентагонът: Русия и Китай трябва да са васали на САЩ?

  • сащ-
  • джеймс матис-
  • пентагон-
  • русия-
  • китай-
  • доналд тръмп

Американският министър на отбраната бил убеден, че САЩ имат неизменно право да контролират световните ресурси и да действат като глобален полицай

Пентагонът: Русия и Китай трябва да са васали на САЩ? - 1

Американският министър на отбраната Джеймс Mатис бил убеден, че "САЩ имат неизменно право да контролират световните енергийни ресурси и да действат като глобален полицай".

Това заяви бившият офицер от Пентагона и специалист по водене на психологическа война Скот Бенет в интервю за Press TV. Нещо повече, според Бенет, Матис смятал още, че „Китай и Русия трябва да служат като васални държави на САЩ".

"Това беше една дългосрочна идеологическа заблуда сред армията и политиците на САЩ" - казал Бенет във вторник в интервю за иранската медия.

"САЩ отдавна олицетворяват план за придобиване на контрол над природните ресурси в света, унищожаване на съществуващите политически режими, улесняване на контролираното раздробяване на държавите и поставянето им във васални отношения“ - добавил той. "Русия, Иран и Китай са заплаха, защото отказват да следват този ред", твърди американският офицер.

Матис предупреди наскоро, че Русия и Китай оспорват военната власт на Америка с помощта на технологичния напредък и са "заплаха за международния ред".

Пентагонът: Русия и Китай трябва да са васали на САЩ?

Матис заяви това в понеделник по време на изслушване в комисията по делата на Въоръжените сили в Камарата на представителите, посветено на военния бюджет на САЩ за 2018.

Той подчерта, че технологичните постижения на Москва и Пекин представляват заплаха за Вашингтон за контрола на морето, на земята и във въздуха.

Матис също отбеляза липсата на индикации за това, че Владимир Путин иска да установи добри отношения със САЩ, тъй като той е избрал позицията на "стратегически конкурент".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост 2

    24 48 Отговор
    Фейк новина!

    Коментиран от #3, #6, #13, #34

  • 2 Трол

    51 7 Отговор
    Ми аз няма да коментирам това. Ред е на колегите от Козяк и НПО. Я...изпревариха ме!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Kcaniba

    49 8 Отговор
    Това е изречението, обясняващ всичко!!!
    Останалото е соросидни либерестня !!!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Kcaniba

    30 4 Отговор

    До коментар #1 от "гост 2":

    Фейк трол

    Коментиран от #14

  • 7 Боби КОЧА

    43 4 Отговор
    Е ...и и наглеца!
  • 8 Kcaniba

    17 67 Отговор
    Империята на злото,се превърна в Империя на лъжата!Жалка Русия!За съжаление!

    Коментиран от #11

  • 9 Kcaniba

    17 43 Отговор
    Le Figaro: 2017 година започна с мрачни предзнаменования, както в САЩ, така и в Европа. Какви новопоявили се заплахи виждате за Запада?
    Гари Каспаров: 2017 година ще стане историческа, решаваща година, като е била 1917. Навършват се 100 години от взимането на властта в Русия от болшевиките, от събарянето на Романови и началото на огромни преобразования. Във Франция и Германия ще се проведат решаващи избори. Канцлерът Ангела Меркел ще стане цел на ожесточени нападки. Руските специални служби ще опитат да я дискредитират и за целта ще задействат всички ресурси. Кибератаките ще са далеч по-мащабни в сравнение с тези, които бяха реализирани в САЩ.


    - Вие казвате, че проблеми за света създава не Русия, а Владимир Путин. Той действително ли се е опитал да се намеси в президентските избори в САЩ?
    - Проблемът наистина не е в Русия, а в Путин. И той не очакваше победата на Тръмп. В началото той го приемаше за клоун. Когато Тръмп започна да се изкачва в рейтингите, Путин все още смяташе, че той ще загуби, защото, както казваше и самият Тръмп, изборите са нечестни. Във всеки случай Путин смяташе, че това може да дискредитира американската политическа система. Днес американската демокрация се сблъсква с най-тежките изпитания от времето на войната за независимост. Но аз вярвам в нейните способности отново да стане лидер на свободния свят.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Kcaniba

    50 6 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    ФАЩ от империята на лъжата се превърнаха в империя на злото!!!
  • 12 Kcaniba

    20 46 Отговор
    Планира ли наистина Владимир Путин нови военни акции след Крим, Източна Украйна и Сирия?
    — На теория, не, защото той все пак е продукт на КГБ. Тайните операции за него винаги са за предпочитане пред масираните бомбардировки. Да се шантажират, а не да се убиват хора. Да се сее хаос. Неговата единствена стратегия е политическото оцеляване. Всеки диктатор има нужда от демонстрация на сила, за да покаже собствената си неуязвимост. Въпросът не е в това ще започне ли Путин нова атака, а в това къде и кога. Той иска да покаже, че Америка е слаба, а НАТО е книжен тигър. Но той вижда границите: спря се в Украйна защото не иска кърваво блато, което би станало „неговия” Афганистан. Той не планира удари по Прибалтика, заради страха от НАТО. Там са разположени стотици американски войници. Затова от 2014 година Путин мести фигури по други направления.

    — Затова ли той заложи на Сирия?
    — Да, и това беше гениален ход: той знаеше, че намесата на страната на Дамаск ще се отрази на Европа чрез засиления бежански поток. С един изстрел той уби два или даже три заека: да предизвика Америка, да покаже слабостта на Обама, да помогне на сирийските и ирански съюзници, а и да направи услуга на европейските ултрадесни, които получиха нови аргументи за своята антимиграционна риторика.
  • 13 КОНТРА НА ГОСТ 22

    30 13 Отговор

    До коментар #1 от "гост 2":

    Г-н АНТОН ТОДОРОВ СЛЕД РАЗОБЛИЧЕНИЕТО ВИ СТЕ МНОГО ПРИБРАН В КОМЕНТАРИТЕ СИ.

    Коментиран от #16, #19, #29

  • 14 гост 2

    13 32 Отговор

    До коментар #6 от "Kcaniba":

    Какво сега троле- ще ми организираш “доксинг“- или публично засрамване под тази статия?:) Да са живи и здрави някои компании, че са разработили материали на тема фейкнюз и технологията им:) Те включват и киберпропагандата ви в тях:)
  • 15 ХАСАН

    35 11 Отговор
    Аз като ви казвах това..за 13 фамилии които управляват света-Ротшилд,Рокфелер,Гунденбург и сие...те се настаениха в Сащ,превзеха всички междунаролни органи като
    ООН,МВФ и други
  • 16 гост 2

    11 26 Отговор

    До коментар #13 от "КОНТРА НА ГОСТ 22":

    Хахахаха:) 1. Пишеш лъжи за самоличността ми като физическо лице 2. Опитваш се да извличаш дивиденти от НЕДОКАЗАНОТО си твърдение- напр. не си публикувал копие на личната ми карта, обаче твърдиш с капс лок, че съм била някой си антон незнамкойси 3. Ако МНОГО, ама МНОГО искаш да докажеш, че не си струва да се вярва на моите коментари, защо не защитаваш собствените си твърдения с цитати от ДЕЙСТВАЩИТЕ български и руски закони, ами пишеш с капс лок едно НЕДОКАЗАНО твърдение и го представяш за доказано твърдение и факт? Защо, ако се премахне обидното съдържание от коментарите ви, остава 0% реално съдържание на коментарите, а?:):)

    Коментиран от #21, #41

  • 17 Да го кажем направо

    53 7 Отговор
    САЩ постоянно настъпват мотиката-но в случая, мотиките са две...Интересно е,коя първа ще им избие зъбите...а може би и двете заедно...
  • 18 Албенчо

    34 1 Отговор
    Този има нужда от незабавна смяна на дилъра. Хахахаха . Той просто е полудял! Подобни глупости са смешни.
  • 19 1234567890

    19 2 Отговор

    До коментар #13 от "КОНТРА НА ГОСТ 22":

    Антон тодоров? Нали беше жена това?
  • 20 Ъъъ

    47 2 Отговор
    Ти да видиш! !!!!
    Демократизаторите от Съединените П...растки Щати да кажат веднъж истината публично.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Барчо

    51 2 Отговор
    Джеймс Матис формулира по най-блестящ начин цялостната политика на американските правителства до сега. Контролирано разбиване на всички държави по света и сформирането на нов такъв, който да е слугинаж на Америка. Когато разбира соц. лагера и привлякъха неориентираните бивши към слугинажа, изпуснаха момента да унищожат вече бившата СССР. Сега трябва много да се молят за здравето на Путин и да бъде колкото се може по-дълго начело на Русия. Следващия президент ще наследи доста мощна и добре въоръжена армия и едва ли ще е толкова търпелив като Путин към провокациите на НАТО или по-скоро Америка. Да не стане "мяу"
  • 25 Име като гост

    34 1 Отговор
    Сащ имат исконното право да си .............!
  • 26 no name no face no number

    40 0 Отговор
    изплюхте ли най сетне камъчето .... дано вие станете васали скоро пожелавам ви го и дано се сбъдне.
  • 27 пакман

    41 2 Отговор
    Аз се чудя Путин още как тарпи сащ трябва да се изтрие от лицето на земятя те са световен терорист
  • 28 tost

    35 0 Отговор
    То да бяха само Русия и Китай,васали на САШ,добре.Само че краварите искат целия свят да е в краката им.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Гост

    26 0 Отговор

    До коментар #23 от "1234567890":

    Ето, има информация, че това мъж, най-вероятно педал. Със сигурност е напълно откачен. Обаче наистина напоследък доста рядко пише, явно са му предписали успокоителни - хахахахахахаха
    Май все по-малко руснаци му се привиждат вече ;)

    Коментиран от #33

  • 31 Ярослав Станчев

    39 1 Отговор
    Не случайно прякора му е "Лудото куче".Тоя ненормалник има куп цветисти изказвания,като това.Типично в каубойски стил-първо да стреляме,после ще говорим.Само че тоя път,преди да стрелят,Путин и Дзинпин така ще им го начукат,че краварите няма да могат да го изпърдят поне 50 години.
  • 32 Борис

    41 1 Отговор
    Един човек да излезе ида каже истината,която всички знаят отдавна.За момента всички злини идват от сащ.

    Коментиран от #45, #49

  • 33 1234567890

    24 0 Отговор

    До коментар #30 от "Гост":

    Само може да се радвам, че медикаментите помагат. Дано се излекува. Че то не бяха халюцинации не бяха параноични пристъпи. По едно време я следяха кгб според нея .
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 misli posle govori

    0 16 Отговор
    Предполагам сте наясно, че в света няма вакуум.
    САЩ, РАШКАТА, КИТАЙКАТА,..... ИМПЕРИИТЕ......
    Всеки път е едно и също и да не се надявате на нещо друго.
  • 37 Кики

    43 0 Отговор
    Изненадан съм от това изказване,защото е публично! Иначе всички знаем това. Това е най -наглото изказване! То е сравнимо с речите на Хитлер! Дано тези, които са били слепи през годините да се замислят. Визирам обикновените хора, а не Троловете, които ще останат цял живот слепи.
  • 38 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    29 2 Отговор
    Смърт за саш и съюзниците им
  • 39 misli posle govori

    4 26 Отговор
    Преди доста време бях писал под една друга статия доста постове.
    "Имперският инстинкт на Русия"

    Там Ви описах за сблъсъка между СССР и САЩ.
    Опорният пункт на САЩ е създаването на цели блокове от държави срещу комунистическото настъпление по света.В крайна сметка половината свят беше комунистически.
    За да се случи това, американците или ги подкрепяха финансово или с друг способ- пращане на собствени войници.
    Военната стратегия на САЩ е никога да не допуснат на своя територия война, а тя да се изнася далеч от американските граници.
    За СССР и руснаците достатъчно съм писал, "сатрапи", като Хитлер, няма какво да повтарям...Просто да избиваш собствения си народ, лично на мене ми идва повече от американските способи за налагане на световно господство.

    Добре се сетиха преди няколко дни Европа сама да си направи армия, ама още има някои заблудени душици, какво е полезно за Европа. Ако се изгради като една СуперСила, ще се постигнат доста допълнителни ефекти и ползи за обикновените хора.

    Коментиран от #40

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 хихихиххи

    27 2 Отговор
    страхотно, обаче как превърната само за 6-7 години "супер холивуд" държава в едно бананожво гето ФАЩ ще контролира.Какво по напред да контролиа -печатането на купони на 70 млн.гладници подали молби за мамбо или допотопните си оръжия особено ядрените от средата на 20-ти век дето няма кой да ги демонтира дори.Пари нема.Бегайте.
  • 43 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 44 СМЕЕЕЕЕЕХ

    35 6 Отговор
    САМО ТАКА САНКЦИИ ДО ДУПКА : СЛЕД КАТО РУСКИТКЕ ВВС ЛИКВИРДИРАХА БРАТЧЕДА НА МАККЕЙН АБУ БАКЪР АЛ БАГАДИ /ИДИЛ/,БЕЗЗЪБИЯТ СТАРЕЦ ПОБЕСНЯ : НОВИ САНКЦИИ :ЗАБРАНЯВАМ НА РУСНАЦИТЕ ДА ВНЯСЯТ ОТ САЩ КРАВЕШКИ Л..НА-НАЙ ВИСОКО ТЕХН.ПРОДУКТ ОСТАНАЛ АМЕРИК.ПРОДУКТ.
  • 45 Защото

    6 1 Отговор

    До коментар #32 от "Борис":

    Много е смешно. Това е прогнозирано и доказано от Маркс и Ленин. Сега един пр3стъпник се опитва да бъде оргинален, а зомбирани тъпаци аплодират!
  • 46 Веселяк

    17 3 Отговор
    Нямах идея, че "психологическата война" на ФАЩ се командва от пациенти на психиатрията, ма нейсе.
  • 47 руски пенсионер с червени прашки

    2 10 Отговор
    Раз- два раз-два, три четыре. Как товарищи
    приветствия от вашего деда Петра.
    Наздоровы молодцы
  • 48 Кака Гинка

    14 1 Отговор
    Едва ли някой е изненадан от американската мегаломания.Не че Русия или Китай не се стремят да увеличат влиянието си,но лидерите им са доста по-умни и не си позволяват чак такива непремерени изказвания. Умният политик знае,че наглостта не носи дивиденти...
  • 49 Защото

    4 1 Отговор

    До коментар #32 от "Борис":

    Много е смешно. Това е прогнозирано и доказано от Маркс и Ленин. Сега един пр3стъпник се опитва да бъде оргинален, а зомбирани тъпаци аплодират!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.