Last news in Fakti

20 Юни, 2017 12:51 1 089 0

Португалия vs. огъня - битката продължава (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • португалия-
  • пожар-
  • огън-
  • мълния-
  • стихия-
  • антониу коща

Броят на жертвите се увеличи на 64, но властите се опасяват, че може да нарасне още

Португалия vs. огъня - битката продължава (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Огнеборците са на път да овладеят огромния горски пожар в Централна Португалия, отнел живота на 64 души, предаде "Ройтерс".

Над 1000 пожарникари и девет противопожарни самолета се борят с огъня в Педрогау Гранд, бушуващ трети пореден ден. Според ТАСС за борба с пламъците са мобилизирани към 2000 души.

Португалия vs. огъня - битката продължава (ВИДЕО+СНИМКИ)

Португалия vs. огъня - битката продължава (ВИДЕО+СНИМКИ)

Агенцията за гражданска защита изрази надежда, че днес ще успее да овладее пожара, въпреки че се очаква температурите да достигнат 43 градуса по Целзий, а поривистият вятър продължава да е заплаха.

Вчера броят на жертвите се увеличи от 63 на 64 и властите се опасяват, че той може да нарасне. Пострадалите са 135. В района на Педрогау Гранд са изгорели около 26 000 хектара гори.

Португалия vs. огъня - битката продължава (ВИДЕО+СНИМКИ)

Правителствени представители съобщиха, че премиерът Антониу Коща е разпоредил разследване на причините за случилото се. Според местната полиция пожарът е бил предизвикан от паднала мълния. В Португалия беше обявен тридневен траур, който приключва днес.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: