Last news in Fakti

23 Юни, 2017 06:30 3 714 3

Франция с рязък завой в позицията си за Сирия

  • франция-
  • еманюел макрон-
  • сирия-
  • париж-
  • башар асад-
  • дамаск-
  • русия

Президентът Еманюел Макрон заяви, че не смята напускането на властта на Башар Асад за задължително условие

Франция с рязък завой в позицията си за Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

В интервю за европейски вестници френският президент Еманюел Макрон заявява, че не смята напускането на властта на сирийския президент Башар Асад като задължително условие при решаването на конфликта в Сирия, предаде "Роитерс".

Подобни идеи са в ярък контраст с позициите на предишното френско правителство и напомнят на позицията на Русия, според която няма реална алтернатива на Асад, отбелязва "Ройтерс".

Говорейки ден преди срещата на високо равнище на ЕС в Брюксел, където ще направи своя дебют, френският президент определя политиката на американския си колега Доналд Тръмп като "непредвидима".

Франция с рязък завой в позицията си за Сирия

Според Макрон Европа трябва да възприеме общ подход в областта на отбраната и политиката за сигурност, за да се защитава по-добре.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 no name no face no number

    17 5 Отговор
    Ей Браво добро начало. Единственият верен подход е европейска армия и край на НАТО.
  • 2 Фалшиви новини

    13 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: "трябва да възприеме общ подход в областта на отбраната и политиката за сигурност, за да се защитава по-добре"
    От кого искат да защитават Макарон и НАТО , аз освен навлеци имигранти сегашните и пристигащите алахакбаровци ,друга заплаха за Европа не виждам. Не трябваше да разбутвате кочинки в ислямски свят...Сега тези кърлежи ще ни видят сметката...

    Коментиран от #3

  • 3 Барчо

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Фалшиви новини":

    Абсолютно си прав за алахакбаровските кочинки. Те си бяха тяхни и не трябваше да се разковават. Преди много години бях гледал едно интервю на Кадафи по една друга медия. Естествено тук никой няма да го излъчи. Изказването му беше поне година преди нашите доктори да го закъсат там. Та той каза, че "такива кочинки" стоят цели единствено на диктатори като него и Садам. Няма ли ги тях, Европа ще бъде залята от мюсюлманите от тези територии. Така че за мен, това, което ни се случва е добре пресметнат ход на американците.
Новини по държави: