Last news in Fakti

27 Юни, 2017 07:46 1 243 1

САЩ към страните от Залива: Намерете решение

  • сащ-
  • рекс тилърсън-
  • персийски залив-
  • катар-
  • саудитска арабия-
  • ал джазира

Вашингтон призова арабските държави да решат спора си с преговори

САЩ към страните от Залива: Намерете решение - 1
Снимки: БТА/АР

Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън заяви, че Катар и четирите арабски страни, които наложиха бойкот на малката, но богата съседна страна, трябва да седнат на масата за преговори, за да се опитат да намерят решение, предаде "Ройтерс".

Вярваме, че нашите съюзници и партньори са по-силни, когато работят заедно за една цел, за която всички сме съгласни, че е спирането на тероризма и противодействието на екстремизма, се подчертава в изявлението на Тилърсън.

Саудитска Арабия, Египет, Бахрейн и Обединените арабски емирства изпратиха списък от искания от 13 точки, който очевидно цели да разруши катарската политика на намеса, която страната води от две десетилетия и която предизвика гнева на съседите му. Кувейт играе посредническа роля в конфликта.

Катар започна внимателно да преглежда и обмисля серията от искания, представени от Бахрейн, Египет, Саудитска Арабия и ОАЕ, подчерта Тилърсън, цитиран от ДПА.

Макар че някои от елементите ще бъдат много трудни за прилагане от Катар, има значителни области, които предоставят основа за продължителен диалог, който да доведе до разрешаване на проблема, добави той.

САЩ към страните от Залива: Намерете решение

Исканията на четирите страни включват затваряне на телевизия "Ал Джазира" и прекъсване на връзките с Мюсюлманските братя, отбелязва АП. По-рано Тилърсън настоя, че всички искания трябва да бъдат "разумни и възможни".

Държавният секретар на САЩ призова и за по-спокойни изказвания, като подчерта, че те също биха помогнали за намаляване на напрежението. Той добави, че Вашингтон ще продължи да поддържат тесен контакт с всички засегнати страни и че подкрепят посредническите усилия на Кувейт.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИЖБ

    0 0 Отговор
    лицемерииииии..................!!!!