Last news in Fakti

7 Декември, 2011 15:57 2 115 0

Моше Кацав влезе в затвора за изнасилване - видео

  • моше кацав-
  • израел-
  • затвор-
  • изнасилване

ще обитава специална част на затвора, запазена за религиозни евреи и ще дели килия с Шломо Бенизри, бивш министър, обвинен в корупция

Моше Кацав влезе в затвора за изнасилване - видео - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият президент на Израел Моше Кацав влезе в затвора Маасяху, южно от Тел Авив, в който трябва да излежи седемгодишна присъда за изнасилване, съобщи АП.

Кацав е първият държавен глава на Израел, който влиза в затвора.Той освен това трябва да плати 100 000 шекела за обезщетение.

Представители на затвора уточниха, че Кацав ще обитава специална част на затвора, запазена за религиозни евреи и ще дели килия с Шломо Бенизри, бивш министър на здравеопазването, обвинен в корупция.

Там затворниците стават в 4.30 за сутрешните молитви и прекарват повечето време в религиозни учения без достъп до телевизия. За Кацав ще има и специален надзирател, за да не направи опит за самоубийство.

Преди да напусне дома си в южния град Кирят Малачи, Кацав обвини властите, че не са обърнали внимание на доказателствата, които могат да го оневинят, но предрече, че един ден истината ще излезе наяве.

„Държавата Израел екзекутира днес човек на базата на впечатления, без истински показания, без доказателства", заяви Кацав.

Шейсет и шест годишният Кацав бе осъден миналата година за изнасилване на негова бивша служителка, когато е бил министър, и за сексуално посегателство срещу още две жени, вече като президент между 2000 и 2007 година. Той обжалва решението на съда, но миналия месец Върховният съд потвърди присъдата и нареди да започне изтърпяване на наказанието.

Моше Кацав беше президент на Израел в периода 2000-2007 година, като преди това изкара три министърски мандата в различни ведомства. 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА