Last news in Fakti
  Тема: Украйна

29 Юни, 2017 10:08 2 607 41

Руски военен заловен в Източна Украйна

  • украйна-
  • руски-
  • военен

Той се е бил за сепаратистките сили

Руски военен заловен в Източна Украйна - 1
Снимка: БТА/AP

Руски военен е бил заловен от украинските сили, съобщи РБК.

Това е станало по време на сблъсъци между украинските сили и сепаратистките бойци от Луганск. Заловеният се казва Виктор Агеев.

Той е преминал в запаса преди година. В последствие е станал част от потделенията на самообявилата се „Донецка народна република“.

От Москва обявиха, че Агеев е преминал в запаса по установения ред. Според негови роднини обаче той е имал договор с руската армия до март 2017 г. Руските власти отричат тези информации.

Има информации, че друг военен е бил прострелян. Информацията все още не е потвърдена. В момента се води разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ВВВВВВ

    17 12 Отговор
    Значи е бивш военен-какъв е проблема тогава....Ако наистина имаше редовна руска армия в Украйна-досега при такива въоражени сблъсаци щеше да има доста такива пленници...

    Коментиран от #10

  • 2 шлемник байкалски

    15 6 Отговор
    Бил е на разходка човека !Сега ще кажат че Путин го е пратил там , но КОЙ ще им повярва!
  • 3 Ушанков

    14 7 Отговор
    Сам е отишъл, никой не знаел...
  • 4 стоян георгиев

    14 9 Отговор
    в сепаратиската част се бият основно руснаци от русия .идват по няколко основни направления.първо редовни части на руската армия ,после криминални престъпници търсещи бързи печалби,също и патриотичните запасни организации ,както и казаческите такива,но без редовната руска армия нямат никакъв шанс срещу украинците.редовната руска армия освен хора изпраща огромно количество техника и боеприпаси ,а руските служби контролират порядъка и управлението в донецк и луганск.демек тва си е чиста окупация ,но прикрита .

    Коментиран от #12

  • 5 Просия

    12 11 Отговор
    "Руските власти отричат тези информации" СМЯХ В КОНЕВРЪЗО
  • 6 no name no face no number

    8 8 Отговор
    След като се е оттеглил може да си ходи където си поиска. Така е преценил , че е редно така и направил. Иначе роднините да коментират актуалното му състояние пред враговете му си е чист фарс.
  • 7 гост 2

    12 10 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Руските власти отричат тези информации....“ Естествено, че ще отричат- те никога няма да признаят наличието на редовна руска армия в Донбас, но това няма абсолютно никакво значение за международното наказателно право и за предявените от Украйна искове срещу русия в МНС. От значение са само показанията на заловените от украинските държавни органи руски военнослужещи. Така , че- поредната руска агресия все повече се разкрива именно като военна агресия. Никой не може да лъже всички през целият си живот- все някога, на лъжата се слага край и истината изплува на повърхността...

    Коментиран от #9, #32

  • 8 Енцо

    7 8 Отговор
    па той си е дома човека
  • 9 Трол

    7 11 Отговор

    До коментар #7 от "гост 2":

    Публикувано във факти.бг: Той е преминал в запаса преди година.
    Ай чети преди да ръсиш мозъчни напъни!

    Коментиран от #11

  • 10 Путин

    7 4 Отговор

    До коментар #1 от "ВВВВВВ":

    Не, нямаше да е има Украйна.
  • 11 гост 2

    8 8 Отговор

    До коментар #9 от "Трол":

    “...Публикувано във факти.бг: Той е преминал в запаса преди година...“ Това е ТВЪРДЕНИЕ на руската държава. За да стане ФАКТ, руската държава трябва законосъобразно да го докаже в законосъобразен съд! Иначе става така- всички руски тролове твърдите, че аз съм соросоидка, само защото пиша, че част от Украйна е окупирана и незаконно анексирана от русия, но никой от вас не е доказал своите твърдения спрямо мен в законен съд и в законно съдебно заседание, което означава, че ме обиждате с точно определена цел- да внушавате , че моите твърдения са неверни и нямар нищо общо с обективната действителност.

    Коментиран от #13, #14, #18

  • 12 отличник

    3 6 Отговор

    До коментар #4 от "стоян георгиев":

    стоян георгиев - голям спец си явно. Що не станеш един съветник на правителството по тези въпроси?

    Коментиран от #16, #23

  • 13 Трол

    6 3 Отговор

    До коментар #11 от "гост 2":

    Нали знаеш един от принципите на правото, още от римското право-невинен до доказване на противното! Така, че ти да доказваш вината му а не руското правителстно невиността!
  • 14 Капиталист

    6 7 Отговор

    До коментар #11 от "гост 2":

    А не трябва ли Украйна да докаже че той е военен??? Обикновенно обвинението доказва престъплението-нали така соросоиде...

    Коментиран от #17

  • 15 Барчо

    6 7 Отговор
    Заглавието за пореден път не е коректно. Би трябвало да бъде - РУСКИ ГРАЖДАНИН Е ..........
    Избора си е негов и няма нищо общо с руската армия. Не трябва постъпката на отделен човек да бъде политизирана. Дори там да беше руската армия неофициално, щеше да се получи както във войната между Виетнам и САЩ. 150 свалени руски самолети управлявани от виетнамци срещу над 3 000 американски. Ако Русия поддържаше ставащото в Логанска или Донецк, там нямаше да има само плякала.
  • 16 гост 2

    9 9 Отговор

    До коментар #12 от "отличник":

    А ти от къде си сигурен , че не работи именно това, руски троле? Или според теб- държавни служители нямат право да пишат в този сайт, щото той е територия само на руските кибервойски, осъществяващи антибългарска психологическа и информационна война в него? ;) Я пак прочети този цитат- да ти намирисва на масово оттегляне на руските държавни тролове от българския мейнстрийм? “...Публикувано във факти.бг: В отговор на въпрос Столтенберг посочи, че кибератаките могат да станат основание за задействането на тази клауза - чл. 5 от Вашингтонския договор....“ https://fakti.bg/world/245691-stranite-ot-nato-povishavat-parite-za-otbrana Ако путлернаш иска русия да влезе във война с НАТО- нека да продължава да дава заповеди за провеждане на руски кибератаки върху бг. сайтове на бг. държавни институции!
  • 17 гост 2

    7 9 Отговор

    До коментар #14 от "Капиталист":

    “...Публикувано във факти.бг: А не трябва ли Украйна да докаже че той е военен???...“ Украйна може да докаже и това- за да се появи този материал, значи в украинците се намира неговата ВОЕННА КНИЖКА, а не просто личната му карта/ паспортът му...
  • 18 Барчо

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "гост 2":

    Предполагам ще го докажат само тогава, когато е необходимо. А за да стане това, ще трябва да има първо НОТА и т.н. Много се надявам да се тръгне по този път, за да се стигне до истината.
    Ако там действително имаше официални или неофициални руски военни - не говорим за един двама, при съвременната разузнавателна техника щеше да има сигурни доказателства, а не само приказки.

    Коментиран от #20

  • 19 Барчо

    8 4 Отговор
    А не знам дали е стигнало като информация до нашите медии, но тази и миналата година бяха заловени украински военни на руска земя с подготвени взривове за терористични актове. Тогава при престрелката загинаха и руски полицаи. Украинските военни бяха заловени и с уличаваща документация за подготвяните терористични актове като дати и места, където са щели да бъдат реализирани.

    Коментиран от #21

  • 20 гост 2

    6 9 Отговор

    До коментар #18 от "Барчо":

    “...Публикувано във факти.бг: Предполагам ще го докажат само тогава, когато е необходимо....“ Лошо прогнозираш. ВСЕКИ чужд гражданин , заловен на украинска държавна територия в сегашната ситуация в Донбас, подлежи на провеждане на досъдебно производство, в което се установяват някои “нещица“ като самоличност, професия, цел на пребиваването, начин на пресичане на украинската държавна граница и други такива “подробности“- какво се правиш, че не знаеш! “...Публикувано във факти.бг: , при съвременната разузнавателна техника щеше да има сигурни доказателства,..“ Че то има- ти как мислиш- на какво се опират заведените от Украйна искания срещу русия в МНС- на голи думи или на оригинални заловени документи- военни книжки и други, доказващи наличието на руски военнослужещи на действителна военна служба , в Донбас? Понякога ги съжалявам тези момчета- искат да служат на държавата си, която пък ги праща да избиват украинците в Донбас и да воюват в една чужда държава, за ината и мегаломанията на путлер...Украинците бяха заловили едно такова момче, за което си личеше, че е нормално дете на около 20тина години, като са го заловили с военната му книжка и всички видове документи, доказващи, че това момче е руски военнослужещ в момента на залавянето му на украинска територия....
  • 21 гост 2

    4 9 Отговор

    До коментар #19 от "Барчо":

    “...Публикувано във факти.бг: но тази и миналата година бяха заловени украински военни на руска земя с подготвени взривове за терористични актове....“ БРЕЕ- ти произведе поредната фалшива новина- КОГА УКРАИНЦИТЕ са подготвяло терористични актове на територията на русия, като имаш предвид, че съгласно международното право Крим и Донбас са окупирани от русия украински суверенни територии и че те НЕ ВЛИЗАТ ЗАКОННО в руската държавна територия?
  • 22 Пеньо

    7 9 Отговор
    В тази война има всякакви! И за Сирия кремълската пропаганда казва, че там са военни-доброволци, в което разбира се никой не вярва. Какви са точно терористите в Украйна е без значение, важното е че всичко се ръководи и подкрепя от Кремъл!
  • 23 стоян георгиев

    8 7 Отговор

    До коментар #12 от "отличник":

    правителствата на всички страни по света ги знаят добре тези неща включително и нашето,аз прадпочитам да съм съветник на хората дето се поддават на русофилията си и приемат лъжите на путин за чиста монета.мога да добавя че хванатия въпросен боец нито е първия ,няма и да е последен.има хванати поне 100 -200 отделно има убити в огромни количества.според руските организации на маиките загубили децата си в конфликта става въпрос за хиляди убити руски военнослужащи.дори обаче да приемем че няма никакви доказателства самия факт че донбас е с големината на македония и успешно воюва със страна с размерите на българия ,гърция сърбия и румъния трябва да ви е показателен.като се има предвид че донбас не е бил държава,няма традиции в самозащитата си нито пък някаква гиганска военна индустрия,по- скоро няма никаква такава,а украина бе наи-елтиния военен окръг на ссср и макар да се демитализира е страна със сериозна военна промишленост и военни традиции.

    Коментиран от #24, #26

  • 24 Дивуй

    6 3 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Убитите руснаци в Донбас са къмто няколко милиона ве пич,може би вече са стигнали пейсе милки.Чети повече ,изоставаш
  • 25 tost

    5 5 Отговор
    То човек да не отиде да види близките си.

    В Укрия 40% се определят за руснаци.

    Коментиран от #30

  • 26 Kcaniba

    5 2 Отговор

    До коментар #23 от "стоян георгиев":

    Руските армади са тотално унищожени от верните патриотични сили на petya Парашанко!!!
    Десетки подводници, атомни крайцери, космически спътници, стратегически бомбардировачи, балистически ракети на руските, пияни ушанки са унищожени в Донбас!!!
    Милиони пияни ушанки са унищожени от патриоти - Киборги на летището в Донецк!!!
    Доблесстните укри пазят цивилизацията от бурятските орди, от изтока!!!
    Почти бесплатно при това!!!
    А клетия човечец, измъчван и пребиван, с донецки паспорт, той и японец ще бъде, ако се наложи.

    Коментиран от #27

  • 27 стоян георгиев

    4 2 Отговор

    До коментар #26 от "Kcaniba":

    когато троловете няма кво да кажат почват със щуротиите нали?загиналите руснаци в украина са адекватни на загиналите украински воиници които са над 4 ри хиляди.не случаино путин прие закон с които ситуацията се засекрети ,тва бе с цел да се затворят устите на маиките питащи за загиналите си деца,но тва няма как да се скрие във века на тоталната информация,а само може да се замаже както прави руския диктатор.може да провериш във викито за загиналите десанчици от псковската дивизия и защо на въпросната дивизия и е даден боен орден в мирно време?има руски неправителствени организации които водят статистики на убитите руснаци ,има имена ,адреси,феисбукпрофили и т.н. кажи само ако ти се чете,ще те насоча веднага.

    Коментиран от #28

  • 28 на деса шушито

    2 1 Отговор

    До коментар #27 от "стоян георгиев":

    Уважаемото крейзи да пише и води статистика! Накрая ще сложим чертата.
  • 29 стоян

    3 4 Отговор
    Толкова нахъсани русофили в саита С мерак и те да отидат на фронта против омразните Украински фашисти

    Коментиран от #38

  • 30 Sergiy

    2 2 Отговор

    До коментар #25 от "tost":

    юни 2017г., трол на путьо:
    Колко, как и т.н.
    telegraf.com.ua ›17 июн. 2017 г. - Количество граждан Украины, которые считают себя украинцами по национальности, на сегодня составляет 90,6% населения.
    P.S. войната си казва думата.
    90,6% себе си считат за Украинците, трол ;)))
  • 31 Спас

    2 3 Отговор
    Пълно е с наемници от Латвия и Полша. И те са уж бивши военни. Просто руснака не е на заплата, а си е чист доброволец!!!!! ВСЕ ПАК ИМА РОДНИНИ В НОВОРУСИЯ ИЛИ КИЕВСКА РУС...................както щете да наречете тези земи. Само покрайнина не ги наричайте или У крайнина!:)

    Коментиран от #37

  • 32 Ярослав Станчев

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "гост 2":

    Дай доказателства,че има редовна руска армия в Украйна.Номера на подразделения,чинове и имена на командирите на съответните подразделения,брой на личния състав и списък на личния състав,номера,вид и брой на руската бойна техника.Къде са?Чакам.

    Коментиран от #35

  • 33 гост

    0 4 Отговор
    Безсилието, да не кажа малоумието, умора няма. Имало присъствие на редовна руска армия около Луганск или Донецк. Че ако имаше такова за какво украинско присъствие там можеше да стане дума? Хайде да ме светне някой какво е украинското присъствие в Крим.

    Коментиран от #36

  • 34 стоян георгиев

    3 1 Отговор
    доказателства има достатъчно .нато има поне 10 изявления за частите които участват в конфликта.мога да дам поне 100 клипа и филма за редовни части,тежко въоръжение както и за загинали воиници на редовна служба ,но тва не са доказателства нали. единственото доказателство е думата на путин .нато ,маиките на загиналите воиници,ес,украина не значат нищо .та да те питам как двумилионните сепаратиски републики побеждават четирдесет и кусур милионната украина?от къде вземат танкове ,гаубици и други видове артилерия и техника заедно с екипажите ,как ги потдържат ?ето ти и малко данни за загинали руснаци имена снимки ,военни части ...
    http://gruz200.net/armiya_rossii
  • 35 Sergiy

    3 1 Отговор

    До коментар #32 от "Ярослав Станчев":

    Иловайск, Дебальцево и не само (документи, дати, количество, имената на частите и мн.др) това само малката част:
    http://gordonua.com/news/war/rossiyskaya-armiya-pod-debalcevo-pokazyvaem-dokazatelstva.html
    http://www.stopfake.org/dokazatelstva-vtorzheniya-vojsk-rf-v-ukrainu/
    Преговори по Иловайск (август 2014г.) между началници на штабове на Украйна и московия:
    http://sila-prava.org/ru/svidetelskie-pokazaniya-ob-obstoyatelstvah-tragicheskih-sobytij-v-rajone-goroda-ilovajsk-donetskoj-oblasti-proizoshedshih-v-avguste-2014-goda/

    Толково за сега.
  • 36 Sergiy

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    около 5 000-7 000 редовни войници, офицери от ГРУ, ГШ и др., основно се намират зад другите (около 30 000- 50 000), които дойдоха от русия за пари, другите "отставни" воени на русия и др. по контракт. Плащат на наемници не много добре, по скоро не това което обещават, много от тях искат се върнат обаче не могат, причините са различни и много.
    P.S. амо нямаше руските/московитскиет войници и +нямаше такава масирана поддържка, 4-5 дена и всичко свършва в тези райони (50%) на Луганска и Донецка обл.
    Това е малко от допълнително инфо към другото, което дадох на Ярослав Станчев.
  • 37 Sergiy

    3 1 Отговор

    До коментар #31 от "Спас":

    Киевска Рус спря своето съществования през XIII век. ФАКТ.
    москва от село става столица на московското княжество през XIV век (какви хора живяха там, обичаи и др.- гледай в нета) и НЯМА нищо общо с РУС (гледай по нагоре).
    За плащане по контракт на тези руснаци/московити които воюват в Украйна, сега вече по-малко:
    Если без сильно активных боевых действий- 100 тыс р
    С боевыми действиями- 150 тыс р
    В Дебальцево- 250 тыс р
    P.S. ВСИЧКИТЕ руснаците/московити или контракт или редовни или редовни в "отставка"-това Е и нищо друго.
    Който иска за 15 мин. ще намери ги. (знание на 4-5 езика и нищо повече).
  • 38 Sergiy

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "стоян":

    да наречеш "фашисти" хора които дадоха милиони във войната с фашизм....... ами или путьо така действа или ти нямаш и най-елементарни знания, според мен и двете. необразованост в къп с пропаганда на путьо=на уникална тъпост.
    P.S дo 2014г. в Украйна, която даде милиони в ВСВ, нямаше "фашисти", а пак за два месеца станах всичките, уникалност в история. Воюваш с фашисти даваш милиони убити и милиони ранени, след това 70г. ти не си фашист и пак за 30-60 дена някой решил че си (40 000 000) "фашист", тъпотия уникална.
  • 39 бай Тодор

    2 3 Отговор
    Преминал в запаса,какъв военен е?Отишъл на своя глава и никой не го е пращал!Украйнците са направо смешни,че пенсионери и работници им пропиляха армията!
  • 40 ултра

    2 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ако там действително имаше официални или неофициални руски военни

    Ушанке, цял свят, че и малките деца вече знаят, че в Източна Украйна отдавна шетат руските "отпускари", като този товарищ Агеев, дори това да е отричано от официалните руски власти, другото което няма как да отрекат е пълната и тотална военна логистика от Русия за сепаратистите от Луганск и Донецк! Опорките ви тотално издишат отвсякъде!
  • 41 ултра

    2 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Почти бесплатно при това

    Ушанке, не ви ли учат на български преди да дращите по БГ-сайтовете??? Безплатно се пише със "З", панимаеш?!?
Новини по държави: