Last news in Fakti

2 Юли, 2017 22:09 1 160 1

Папа Франциск призова за мир - Юли 2017

  • папа франциск-
  • ватикан-
  • венецуела-
  • каракас-
  • николас мадуро-
  • мир

Светият отец се помоли за край на насилието във Венецуела

Папа Франциск призова за мир - Юли 2017 - 1
Снимки: БТА/АР

Папа Франциск призова да се сложи край на насилието във Венецуела и каза, че в мислите си е със семействата на жертвите на вълната от протести, разтърсващи латиноамериканската страна от три месеца насам, предаде Reuters. В тях загинаха 89 души.

Призовавам за край на насилието и за мирно и демократично решение на кризата във Венецуела, каза папата в края на традиционната неделна благословия, която отправи на площад Свети Петър във Ватикана.

Вчера противниците на венецуелския президент Николас Мадуро отбелязаха три месеца от началото на почти всекидневните протести. В петък четири души починаха по време на демонстрации в Баркисимето, град на 350 километра западно от столицата Каракас.

Протестите са в контекста на икономическа криза в петролната страна, разорена от спада в цените на суровия петрол. Кризата доведе до галопираща инфлация и до сериозен недостиг на много продукти.

Папа Франциск призова за мир - Юли 2017

На няколко пъти папа Франциск изрази загриженост от случващото се във Венецуела, уверявайки в края на април, че Светият престол е склонен да се намеси, за да улесни разрешаване на кризата, но, при условие че има ясни условия за това.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гостенче

    0 0 Отговор
    ЛЕЛЕ КАКВА НОВИНА........