Last news in Fakti

10 Юли, 2017 15:10 2 151 6

Маккейн: САЩ губят войната в Афганистан

  • сащ-
  • джон маккейн-
  • афганистан

Сенаторът е притеснен от липсата на стратегия

Маккейн: САЩ губят войната в Афганистан - 1
Снимка: БТА/AP

„САЩ губят войната в Афганистан..“ Това заяви американският сенатор от Аризона Джон Маккейн, цитиран от CBS.

В момента Маккейн е на посещение в Афганистан. Той заяви, че от Белия дом не са изготвили ясна стратегия за действие в региона.

САЩ провеждат военна операция в страната през последните 16 годни. Маккейн е притеснен от загубите, които търпят афганистанските правителствени военни.

„Ние нямаме стратегия. Ние губим. Когато не печелиш, значи губиш. Афганистанската национална армия търпи неприемливи загуби. Това не може да продължава. Трябва да има решение“, заяви Маккейн.

Според него в момента в Белия дом има много неразбории. За това и не е изготвена ясна стратегия. Маккейн настоява за бързи действия в региона.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гадина

    30 7 Отговор
    Ако не си бяхте пъхали навремето носа там, руснаците щяха да ги опавят.
  • 2 Рамбо

    26 7 Отговор
    С вашите камъни , по вашите глави.
  • 3 Андрей Николов

    22 5 Отговор
    И какво търси САЩ в суверена държава като Афганистан??? На 7000 мили???
  • 4 Пазарен Либерализатор

    18 2 Отговор
    За статистиката - у Виетнам пак беше така.
  • 5 Барчо

    7 2 Отговор
    Афганистан няма оправия. Там явно интересите са наркотиците. Иначе едва ли някой ще иска ей така от добро сърце да помага. Интереса клати феса. Иначе това си е още едно доказателство, че държавата не се интересува от собствените си хора, а от частните бизнес интереси. Нормално е американците да последват примера от французите с чуждестранния легион. През държавния апарат се наема наемна армия, която да охранява частните интереси на най-дебелите вратове, но и държавата си взема своето без да жертва собствени синове.
  • 6 Барчо

    4 1 Отговор
    Сега ИД е в Афганистан. 2 милиона долара е всекидневната печалба от опиум. За година лесно може да се сметне. Интереса е голям. Американците не искат да пуснат кокала, ама ИД го желае и ще има рязани американски кратуни.
Новини по държави: