Last news in Fakti

20 Юли, 2017 08:34 2 371 25

Легенда на световната политика с тумор в мозъка (СНИМКИ)

  • джон маккейн-
  • сенатор-
  • тумор-
  • мозък

Влиятелният американски сенатор Джон Маккейн има злокачественo образование на мозъка 

Легенда на световната политика с тумор в мозъка (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Влиятелният американски сенатор републиканец Джон Маккейн има злокачествен тумор на мозъка, съобщиха от неговия офис и от семейството му, цитирани от Reuters.

Диагнозата е била поставена по време на операция за отстраняване на кръвен съсирек в областта на лявото му око, направена тази седмица в болница в прочутата "Мейо клиник" във Фийникс, щата Аризона, предаде телевизия CNN. Оказа се, че именно туморът е причина за образуване на съсирека. Неврохирурзите са отстранили тумора.

Маккейн, който скоро ще навърши 81 г., е сенатор от този щат. Той е понесъл операцията много добре и в момента общото му състояние е "отлично" и той се възстановява в дома си в Аризона, казаха от офиса на сенатора.

Легенда на световната политика с тумор в мозъка (СНИМКИ)

Според CNN е било необходимо известно време след операцията, за да се направи хистологичен анализ на находката, при което се оказало, че става дума за първичен злокачествен тумор на мозъка - глиобластом, и то от много агресивен вид, който трудно се поддава на лечение. От същия тумор починаха сенаторът Едуард Кенеди и синът на бившия вицепрезидент на САЩ Джо Байдън.

Медицински статистики сочат, че в повечето случаи страдащите от този тумор преживяват до 1-1,5 г. По данни на Американското общество за борба с рака при пациенти над 55 г. около 4 процента доживяват 5 години. Операцията не гарантира, че не остават невидими ракови клетки, които дават разсейки навътре в мозъка. Това налага сложно следоперативно лечение.

В момента сенаторът и семейството му обсъждат с лекарите от "Мейо клиник" какви са най-добрите възможности за продължаване на лечението. От клиниката съобщиха, че то вероятно ще включи комбинация от химио и лъчетерапия.

Това не е първият сблъсък на Маккейн с коварната болест. Преди няколко години бе отстранено раково кожно образувание - меланома - от областта на лявото му слепоочие.

Легенда на световната политика с тумор в мозъка (СНИМКИ)

Президентът Доналд Тръмп изпрати послание за подкрепа за сенатора и неговата съпруга в Twitter. "Сенаторът Джон Маккейн винаги е бил борец. Мелания и аз сме с него в мислите и молитвите си. Оздравявай скоро!", пожела му той.

А бившият президент Барак Обама го похвали като американски герой и "един от най-храбрите бойци, които съм познавал". "Ракът не знае с кого си има работа. Прати го по дяволите, Джон!", написа Обама в социалната мрежа.

Маккейн е бивш военен пилот - ветеран от войната във Виетнам, чийто самолет бе свален над Северен Виетнам по време на бомбардировка над Ханой през 1967 г. и той прекара 7 г. във виетнамски плен. Раните от войната и досега оказват влияние върху физическите му възможности.

След като се уволни от ВВС през 1981 г., той започна политическа кариера. Беше два мандата член на Камарата на представителите, а от 1986 г. и досега е сенатор. Два пъти участваше в надпреварата за президент от Републиканската партия и бе съперник на бъдещия президент демократ Барак Обама в изборите през 2008 г. Известен е с консервативните си възгледи. В момента е председател на сенатската комисия по въоръжените сили.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tost

    23 11 Отговор
    Имало Господ.
  • 2 к2 служител

    20 22 Отговор
    Няма по-хубава новина .
  • 3 Кики

    17 18 Отговор
    За мен Джон Маккейн е най омразния политик в днешно време. Въпреки това му пожелавам да се излекува. Ракът не познава да ли си добър или лош. Никой не заслужава да му се случи това!
  • 4 Хохи

    12 22 Отговор
    Тумор и ЛАЙНА в мозъка
  • 5 Извод

    20 1 Отговор
    А аз се чудех защо на тоя му хлопа дъската...
  • 6 Справедлив

    23 21 Отговор
    Каква легенда бе ейййй-на съвнста на тоя лежът стотици хиляди избити хора-факт. Едно от последните му големи злодеяния е създаването и подържането на главорезите от ИД....
  • 7 ЬЬЬЬ

    18 20 Отговор
    То затова тоя беше такъв злобар-просто излезна истината.
  • 8 Браво

    17 19 Отговор
    Браво,добра новина. Сега е ред и на Сорос.
  • 9 Дидор

    12 9 Отговор
    Путин го е заразил той е виновен
  • 10 гневен

    21 17 Отговор
    Тоя що кръв е изпил на обикновенните хорица.Дано дълго да живее и да се мъчи по-лошо и от куче.Да се влачи като скот по земята и всеки ден да му се късат парчета от плътта.Огън да го гори-с бензин да го гасят
  • 11 Sergiy

    14 23 Отговор
    Уникален войник и велик политик, това е ФАКТ.
    трололове на путьо првят пир- малки и злобни същества.
    Обаче истина си остава, Маккейн-личност.
    путьо-молец и фас.
    Така ще остане в историята.

    Коментиран от #13

  • 12 БОКЛУК

    21 17 Отговор
    Чакаме добри новини и за Сорос.
  • 13 ххааххааааахххххааа

    21 14 Отговор

    До коментар #11 от "Sergiy":

    Да бе..да..Голяма личнос е Маккейн--я го виж тук как през 2013 г. съветва шефа на ИД -Ал Багдади...Гледай хубаво,че това в "свободните западни медии" няма да го видиш.....https://youtu.be/FnTTInuMaa0
  • 14 ббббббб

    15 1 Отговор
    СерГей се появи и сега ще си натропа яко плюсове..айде серГейчо-давай

    Коментиран от #17

  • 15 Иван

    12 13 Отговор
    Дано тоя проклетник си отиде по-бързо!
  • 16 Крадец

    17 2 Отговор
    Отдавна се съмнявах,че Макейн не е наред с мозъка,ето че съмненията ми се потвърдиха!
  • 17 ББЮ

    12 1 Отговор

    До коментар #14 от "ббббббб":

    Днес СерГЕЙЧО пише само минуси.
  • 18 Катон

    10 7 Отговор
    Дано се гърчи бавно мъчително и продължително
  • 19 Бай хой

    8 6 Отговор
    И ся се оказа че горкичкият не носи отговорност за злодействата които причини на много народи по света.
    А какъв тумор в мозъка имат тия които му вярваха и подържаха в злодействата. Или по точно нямат мозък.
  • 20 Пуснете бомбите

    13 6 Отговор
    На тоя любимата му фраза беше: "Трябва да се хвърлят бомби!" сега нека му лекуват тумора с крилати ракети по негова рецепта!
  • 21 Тодоров

    13 6 Отговор
    Не знам колко е влиятелен политик, но със сигурност е досаден, отвратителен и антихумамен политик. И такъв тип политици определят настоящето на САЩ. По-лощото е, че такива политици имат трибуна и безнаказано "ръсят" в политическото пространство своите реакционни възгледи. Но това е нормално за Щатите, където парите изместват политическия морал. Все пак има Господ, който винаги си прибира "вересиите".
  • 22 pInochet

    9 0 Отговор
    Тоя човекомразец си го получи.
    Благодаря ти Господе !
  • 23 Сибирь

    4 2 Отговор
    Както казват в Русия за него :"Виетнамците му разпрача задника,а го удари в главата!" Да мре в картофите !
  • 24 Якошиба

    1 0 Отговор
    Време му беше. Колко хора са страдали от мръсната политика която налагаше. Колко невинни са измрели. Колко дечица са осиротяли заради теб. Дано разбереш на края на живота си, че мирът е свещен. Пукнеш ли си към ада най вероятно. То оня горе си знае работата
  • 25 Kcaniba

    1 0 Отговор
    Тумора имал тумор...