12 Юли, 2017 21:33 1 531 5

Белият дом с "червен картон" за руска киберкомпания (СНИМКИ)

  • лаборатория касперски-
  • касперски-
  • кибератака-
  • русия-
  • сащ-
  • интернет-
  • кгб

Администрацията на Тръмп ограничи ползването на софтуер на руската "Лаборатория Касперски" от правителството

Белият дом с "червен картон" за руска киберкомпания (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Администрацията на Тръмп извади руската компания "Лаборатория Касперски" от два списъка на одобрени доставчик, от които правителствените ведомства закупуват технология. Това става в обстановка на безпокойство, че продуктите на тази фирма за киберсигурност може да се използват от Кремъл за проникване в компютърни мрежи на САЩ, предаде Reuters.

Изваждането от списъците е най-конкретната мярка, предприета срещу "Касперски" след месеци на растящо подозрение сред представители на разузнаването и Конгреса, че тази фирма може да е прекалено тясно свързана с враждебни руски разузнавателни служби, които са обвинени в извършване на кибератаки срещу САЩ.

Белият дом с "червен картон" за руска киберкомпания (СНИМКИ)

Продуктите на "Касперски" са извадени от списъка на доставчици на компютърни услуги и оборудване за дигитална фотография.

Правителствените агенции на САЩ все още ще могат да ползват продукти на "Касперски", които са били закупени отделно от процедурата за сключване на договори на обслужващия администрацията отдел.

Антивирусният софтуер на "Касперски" е популярен в САЩ и по цял свят, а фирмата е водещ играч на пазара на киберсигурността от десетилетия, отбелязва Reuters.

Белият дом с "червен картон" за руска киберкомпания (СНИМКИ)

От компанията заявиха, че са станали жертва на геополитически спор между Русия и САЩ, но е готова да отговори на всякакви въпроси от официални представители на САЩ, съобщи ТАСС.

Ръководителят на компанията Евгений Касперски многократно е предлагал да се срещне с представители на правителството на САЩ и да свидетелства в Конгреса на САЩ, "за да отговори на всички въпроси, които биха възникнали от правителството на САЩ", заявиха от пресслужбата на "Лаборатория Касперски".

Белият дом с "червен картон" за руска киберкомпания (СНИМКИ)

"Лаборатория Касперски" няма политически връзки с нито една държава и не се занимава с кибершпионаж, заяви пресслужбата на фирмата, цитирана от ТАСС.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БУРАН

    20 9 Отговор
    Няма по тоталитарна държава от америка! Новият амрикански тоталитаризъм е новата световна чума!
  • 2 Труман

    14 5 Отговор
    Е сега вече им започват НАИСТИНА проблемите на момчетата зад океана!!!
  • 3 русофил

    4 12 Отговор
    Мисля, че Путин този път прецака сам себе си. Направи всичко възможно да избере за президент на САЩ най-непредсказуемия егоцентрик на света. И сега ще му сърба попарата.
    А що се отнася до заплахите на троловете тук, тия ги слушам от години, а Русия, която обичах си отива безвъзвратно.
  • 4 САК

    11 4 Отговор
    Ще я извадят как иначе, нали им пречи да си пъхат носа навсякаде ЦРУ и другите американски агенции.

    Касперски лаб. преди 7-8 години показаха на цял свят един от методите на ЦРУ за проникване във всеки компютър под всяка операционна система. Още при произвеждането на чипове за мрежови карти има специални инструкции позволяващи им достъп до всеки включен в Интернет компютър по целия свят
  • 5 antimediator

    2 11 Отговор
    Руските псета нека си джавкат на воля !
    Както винаги всички им мислят лошото .Този път е е истина.