19 Юли, 2017 12:45 1 866 14

Първо клетва за вярност към Москва, после руско гражданство

  • русия-
  • клетва-
  • клетва за вярност-
  • държавна дума-
  • гражданство

Редът за полагане на клетвата ще се определя от президента на Русия

Първо клетва за вярност към Москва, после руско гражданство - 1
Снимки: БТА/АР

Държавната дума прие окончателно закон за задължително полагане на клетва при получаване на руско гражданство. Актът предвижда освен това от руско гражданство да бъдат лишавани осъдените за тероризъм и екстремизъм, съобщи ТАСС.

Новият акт задължава получаващите руско гражданство лично да полагат клетва, като се задължават по-специално да спазват конституцията и законодателството на Федерацията. Документът съдържа и нейния текст. Редът за полагане на клетвата ще се определя от президента на Русия.

Законопроектът премахва и пречките за получаване на руско гражданство от украинци, по-специално необходимостта кандидатстващите да предоставят документи от властите на Украйна, че са се отказали от украинско гражданство.

Такива справки "сега е невъзможно" да се получат от Украйна, а "твърде много хора чакат да се реши съдбата им", обясни Павел Крашениников, шеф на комисията по законодателството в руския парламент.

Първо клетва за вярност към Москва, после руско гражданство

Влязла в сила присъда за терористични или екстремистки престъпления ще бъде вече основание да се анулира предишно решение за предоставяне на руско гражданство. Тази мярка обаче няма да се прилага спрямо деца и съпруги (съпрузи) на престъпника, ако не са били негови съучастници, уточни депутатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дамммммммм

    13 1 Отговор
    А здрасти-ще се сетят и те.Същият закон го има и в САЩ.
  • 2 Ушанков

    15 20 Отговор
    Кой ли пък е тоя изпадняк дето ще иска руско гражданство!

    Коментиран от #4

  • 3 no name no face no number

    17 11 Отговор
    На кой му е притрябвало американско гражданство? Не виждам опашки от хора в тази посока.
  • 4 Абе за толкова глупави ли ни мислиш

    12 11 Отговор

    До коментар #2 от "Ушанков":

    Ама наистина си Ушанков----1... Flag of the United States.svg САЩ 46 627 102 321 773 631 19,13% 14,5%
    2.... Flag of Germany.svg Германия 12 005 690 80 688 545 4,93% 14,9%
    3.... Flag of Russia.svg Русия 11 643 276 143 456 918 4,78% 8,1%........Русия е на трето място по приток на емигранти-забележи--на емигранти а не на бежанци като гостите на Меркел....данните са от Уикипедия
  • 5 параграф 22

    11 8 Отговор
    Бреййй сега оная фрустрираната "юрист"ка, как ще получи руско гражданство ?
  • 6 стоян

    11 15 Отговор
    Сега е момента всички комуняги и русофили да кандидатстват докато е по малка опашката Те и без това са се клели във вярност
  • 7 Диди

    7 12 Отговор
    Стояне,прав си.А да сравняват гражданство на русия с такова на Америка и Гармания...това е кротеск.За да искаш да приемеш чуждо гражданство,то същото трябва да ти предлага в пъти много повече,отколкото своето.
  • 8 Диди

    8 17 Отговор
    А и клетва да даваш...това за мен е ирония. ТО И ПУТИН И НЕГОВАТА ПОТЕРЯ СА ДАЛИ КЛЕТВА ДА СЛУЖАТ НА НАРОДА.....НО КРАДЪТ КАТО СЪДРАНИ,А НАРОДЪТ МИЗЕРСТВА. ДЪРЖЪТ СЕ ТАКА,КОЙ ЗНАЕ КОЛКО Е СКЪПОЦЕННО РУСКОТО ГРАЖДАНСТВО.ВСЕ ЕДНО ДА ИСКАШ ДА СТАНЕШ КИТАЕЦ. ХА ХА.РУСОФИЛИ БЪРЗАЙТЕ,ПРЕДИ УШАНКИТЕ ДА СА РАЗМИСЛИЛИ,ЧЕ ОТ ТАКИВА КАТО ВАС НЯМА ПОЛЗА. Честито.

    Коментиран от #10

  • 9 АБЕ НЕ

    7 14 Отговор
    Да дадеш клетва за Просия...
  • 10 Трол

    11 2 Отговор

    До коментар #8 от "Диди":

    Ако искаш да станеш американска гражданка, ще видиш каква клетва ще дадеш.
  • 11 Кики

    12 6 Отговор
    Така е. Не може сулю и пулю да стават граждани на Русия. Всеки трябва да оцени и да е горд от тази привилегия!

    Коментиран от #12

  • 12 ветко

    6 9 Отговор

    До коментар #11 от "Кики":

    Бегай да се гордееш
  • 13 Immigration

    1 7 Отговор
    пРашка сваля ограниченията.

    Буквално ги сваля рьйш ли?
  • 14 Вярващ Путинист

    3 2 Отговор
    Готов съм да се жертвам в името на Путин. Всеки път като видя Путин по телевизията,веднага падам на колене и се моля за здравето му.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания