20 Юли, 2017 14:40 1 469 0

Нетаняху се изложи... off the record

  • бенамин нетаняху-
  • израел-
  • хамас-
  • хизбула-
  • сирия-
  • ес

Израелския премиер беше чут през неизключен микрофон да критикува остро за ЕС

Нетаняху се изложи... off the record - 1
Снимки: БТА/АР

Израелският премиер Бенямин Нетаняху беше чут през неизключен микрофон да казва, че е безумно Брюксел да се опитва да поставя постигането на мир с палестинците като условие за сближаването между Израел и ЕС, предаде АР.

Това се е случило на вчерашната среща в Будапеща на Нетаняху с премиерите на страните от Вишеградската група - Полша, Словакия, Чехия и Унгария, когато изказването на израелския премиер случайно е било чуто от журналисти.

Нетаняху разкритикувал ЕС заради безумното според него становище на съюза, че първо трябва да се реши израелско-палестинският конфликт, а после да се работи за по-тесни търговски връзки. Това е лудост, това наистина е лудост, казал израелският лидер.

ЕС е единственото обединение на страни в света, което поставя политически условия за развитие на отношенията си с Израел, казал Нетаняху и добавил, че Русия, Китай и Индия имат желание да правят бизнес с Израел въпреки политиката.

Нетаняху се изложи... off the record

Той освен това заяви, че Израел е поразявал в Сирия "десетки и десетки пъти" ирански автоколони с оръжие, предназначено за групировката "Хизбула".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА