Last news in Fakti

21 Юли, 2017 21:10 6 692 85

Siemens обяви война на Русия

  • siemens-
  • сименс-
  • русия-
  • турбина-
  • крим

Германският промишлен гигант ограничава дейността си на територията на Федерацията

Siemens обяви война на Русия - 1
Снимки: БТА/АР

Германският промишлен гигант Siemens обяви, че спира някои дейности с Русия. Причината е в изтекло съобщение, според което четири газови турбини на компанията, първоначално доставени на Русия, без съгласието на Siemens са били отклонени към Крим, предаде Reuters.

Siemens ще продаде миноритарните си дялове в руската група Интеротоматика, ще прекрати споразумение за лиценз в областта на оборудването на електрически централи и засега ще спре напълно доставките си на оборудване за централи на компании, контролирани руската държава, посочи германският концерн в комюнике.

Преди близо две седмици от Siemens съобщиха, че им,ат информация от надеждни източници, според която поне две от четирите газови турбини, които компанията е доставила за проекта Таман, в южната част на Русия, в действителност са се оказали в Крим. Местонахождението на останалите две турбини тогава не бе ясно.

Сега обаче Siemens е получил надеждни сведения, че въпреки усилията му всичките четири газови турбини, доставени през лятото на 2016 година за проекта Таман, са били променени на местно равнище и незаконно са преместени в Крим противно на ангажиментите по договора, обясни днес мюнхенската компания. Тя обяви, че е започнала съдебни действия в Русия.

Siemens обяви война на Русия

Русия анексира през 2014 година украинския полуостров Крим и този район вече попада под санкциите на ЕС, които трябва да се спазват от европейските компании, отбелязва АР.

Проектът Таман е за изграждането на термална станция на Таманския полуостров в района на Краснодар в Русия, който се намира точно срещу Керченския пролив в Крим. Москва търси начини да намали енергийната зависимост на Крим от Украйна, припомня агенцията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    55 31 Отговор
    Сиеменс за ваше сведение в период 1941-1945 г. Ползва най много робти от Източна Европа!!!
    До 50% от всички задействани роби на райха от концлагерите умират работейки бесплатно за корпорацията Сиеменс!!!!
  • 2 юрист

    39 74 Отговор
    Започва се! Бой по руските терористи! Прекратете с тях всички договори, с които на руски държавни или лобистки държавни фирми се предоставя западно ноу-хау или хай- тек! Никакви франчайзингови договори с руски фирми! ПЪЛЕН ОТКАЗ от бизнес с руски субекти и ще си седнат на 4буквието, щото колкото и да търгуват с индия, оригиналът на американските хай-тек не могат да го закупят нито от индия, нито от иран, нито от венецуела, нито от аржентина и не могат да го купят от никоя държава, участваща в брикс! Целият западен свят трябва ДА СПРЕ, ДА ПРЕУСТАНОВИ бизнеса с русия на ВСЯКАКВО ниво, за да разберат руснаците най- накрая, че НАИСТИНА русия е колос на глинени крака и НЯМА достатъчно сила, пари , технологии и влияние, за започване на трета руска световна завоевателна война! ОСТАВЕТЕ ВОЙНОЛЮБЦИТЕ- РУСКИ МИЛИТАРИСТИ, САМИ ,НЕ ИМ ДАВАЙТЕ ДОСТЪП И ФИНАНСИРАНЕ ОТ ЕС БАНКИ И ТЕ ЩЕ КЛЕКНАТ! Човек не може да лъже всички, цял живот и винаги, дори да се нарича путлер! НЕКА ТОГАВА ДА ВИДИМ КАК ЩЕ СЕ СПРАВИ РУСКИЯТ БИЗНЕС И ДАЛИ ЩЕ ИЗВАДИ НОВИ ИНОВАЦИИ!

    Коментиран от #3, #8, #17

  • 3 Kcaniba

    34 23 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Бой със зурлата в огледалото!!!

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 юрист

    33 52 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    С руски тролове не комуникирам! Бегом до хоризонта в якутия и си остани там!

    Коментиран от #6

  • 6 Kcaniba

    52 28 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Комуникирай троле с циганските, там ще те уважат!!!
  • 7 Пазарен Либерализатор

    32 53 Отговор
    Ушанките никога не са имали технологични разработки, освен в промишления алкохолизъм. Опиянчените ватенки крадат всичко и го "сделат" по руски - грубо, криво и некадърно.
    https://youtu.be/VSXsZHNam3Q

    Коментиран от #9

  • 8 Хихихи

    46 29 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Доктора каква диагноза ти е сложил? Клоун или палячо? Приятелю, пука им на братушките за тъпия Сименс, в Китай веднага ще им направят същите на половин цена, с двойна гаранция!
  • 9 АналенлибероЛизатор

    22 17 Отговор

    До коментар #7 от "Пазарен Либерализатор":

    Памперсоподобно!!!
    НИМА не ви стигат хаповете, че испълзяхте в тези трипчасове и се разсополихте тук!?!?!
    Марш в махлата и земи сирроп за кашлица за 1.20, ще те отпусне!!! И не спирай х'азис!!!

    Коментиран от #10

  • 10 Пазарен Либерализатор

    15 17 Отговор

    До коментар #9 от "АналенлибероЛизатор":

    Лапни един берлиприл, че ти се запени муцката.

    Коментиран от #12

  • 11 onq s konq

    21 32 Отговор
    И нека пак някой да си бръщолеви тука,че ЗАПАДА Е ПРЕЖАЛИЛ КРИМ!Всъщност основният проблем на Русия и Путин е,че все още не могат да осъзнаят че СРЕЩУ РЪЖЕН НЕ СЕ РИТА !Както и да е -отнася го не олигарха,а мужика...но ТОВА НЯМА ДА Е БЕЗКРАЙНО!

    Коментиран от #25

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Диди

    17 22 Отговор
    Почнахте с нежностите.
    До пост 8. Като не им пука за Сименс,защо не са си направили поръчката с китайците,а с германците?

    Коментиран от #14, #16

  • 14 Хихихи

    17 9 Отговор

    До коментар #13 от "Диди":

    Сега ще си я направят, всеки греши, тяхната в случая е поправима, но нашата като народ не е.
  • 15 Пазарен Либерализатор

    24 26 Отговор
    И Чайна не могат да произведат качеството на Сименс. Чайна, както и Раша произвеждат единствено евтини боклуци, плод на несполучливи имитации на продукти, създадени от технологично напреднали нации.

    Коментиран от #66

  • 16 юрист

    21 26 Отговор

    До коментар #13 от "Диди":

    Много точен въпрос, ник “Диди“, обаче няма да ти отговорят на него, защото този отговор е крайно неудобен за русофилите:) Не мога да разбера защо се получава така, че русия с население към 150 милиона човека, не е способна да създаде сама даже машините за добив на руски газ, какво остава за другата техника...Дори тези машини НЕ СА руско производство- те и за това с години не можеха да намалят добива на петрол, защото нямат и такива машини руско производство! И вместо да си изградят държавата, да я вдигнат на крака с този човешки потенциал, се засилиха да пропагандират руското превземане на света и нова световна война на русия срещу НАТО, ЕС и сащ! Все едно първобитните хора да с лъкове и стрели да нападнат някоя съвременна европейска държава....И само за увеличаване на оръжията си говорят, само за ядрените си оръжия и как ще унищожат всеки, който се противопостави на военната им агресия! Ненормалници!
  • 17 Контра

    33 24 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    ШВАБИТЕ ИЗВАДИХА ТИГР И ПАНТЕРА А РАШЪНИТЕ Т34 КА КОЯ ИНОВАЦИЯ ПЕЧЕЛИ ??, КРАВАРИТЕ И СИЧКИ ОСТАНАЛИ КАРАТ В КОСМОСА НА РАК.ДВИГАТЕЛИ ОТ ФОН БРАУН С КАМЕРНО ГОРЕНЕ А РАШЪНИТЕ С ТЕХНОЛОГИЯТА НА КОРАЛЬОВ С ПРЕДКАМЕРНО ЗАПАЛВАНЕ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО СЛОЖНО И ДО ПОСЛЕДНО КРАВАРИТЕ СА ВЯРВАЛИ ЧЕ Е НЕВЪЗМОЖНО НО ТО Е ВЪЗМОЖНО НО НЕ И ЗА ТЯХ ТЪПИТЕ КРАДЛИВИ КАУБОИ ТЪЙ ЧЕ КОЯ ИНОВАЦИЯ ПЕЧЕЛИ ?? АЙДЕ БЕЗПЛАТНИТЕ УРОЦИ ЗАКОНЧИХА ПОЧВАЙ ДА ЧЕТЕШ ПРАВОТО ЧЕ СИГУР И НЕГО ТОЛКОЗ ЗНАЙШ .

    Коментиран от #18, #24, #26

  • 18 Пазарен Либерализатор

    14 18 Отговор

    До коментар #17 от "Контра":

    За това Буран-ите събират мухъл по ръждивите хангари.

    Коментиран от #20

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Контра

    22 15 Отговор

    До коментар #18 от "Пазарен Либерализатор":

    ПО ДОБРЕ ДВА БУРАНА НА ЗЕМЯТА КЪТ СЕ ИМА В ПРЕДВИД ЧЕ ТЕ СА ЛЕТЯЛИ НА АВТОПИЛОТ БЕЗ ЕКИПАЖ НА БОРДА ОТ КОЛКОТО ДЕСЕТ РАЗБИТИ СОВАЛКИ СЪС СТО УБИТИ КОМОНАВТИ АМА ТО МААААЛКО ПО КЪСНО ИМ ИДВА АКЪЛА НА КРАВАРИТЕ.

    Коментиран от #21

  • 21 Пазарен Либерализатор

    15 20 Отговор

    До коментар #20 от "Контра":

    Един Буран е литнал веднъж празен. Другите не са, нали знаеш - производствено заводски дефекти, това означава "Сделано в СССР".
    https://youtu.be/-q7ZVXOU3kM
    А вече Спейс Екс краварите почнаха да го приземяват по платформи в океана, многократно. Скоро ушанките ще трябва да засеят ряпа в Байконур, поне да има файда няква там.
  • 22 999

    17 12 Отговор
    Това което ще извади русия ще ти влезе в изхода.
  • 23 Абе ей алоо

    23 11 Отговор
    Глупости на таркалета! Хората си знаят интереса ! Обявили война ! Как фирма ще обяви война на държава бе! Те немците пробваха без обявяване на война два пъти ,,трети път няма да има! Това журналистите сте големи педали ! Ние доматите с колците ги ядем! Що не спрете да пишете глупости!
  • 24 юрист

    9 19 Отговор

    До коментар #17 от "Контра":

    Когато руснаците извадят такова оръдие като американското, пак ми пиши:D:D:D http://dnes.dir.bg/news.php?id=26079783 Лазер убиец на дронове представи военният флот на САЩ 15:40 | 18 юли 2017 ...„Той е по-точен от куршум – каза капитан Уелс. - И не е оръжие със своя „ниша“ като други, които са добри или само против въздушни цели, или само против обекти на повърхността, или само против цели на терена. В случая това е много гъвкаво оръжие, то може да бъде използвано против най-разнообразни цели.“ Най-важно в LaWS е едно предимство, до което никое изобретявано досега оръжие не се и доближава. По определение лазерът поразява със скоростта на светлината. За сравнение това е 50 000 пъти по-бързо от връхлитаща междуконтинентална балистична ракета. „Той изхвърля масивно количество фотони по наближаващия обект – каза лейт. Кейл Хюз, обслужващ лазера. - Не се грижим какъв е вятърът, не се грижим за далекобойност, не се безпокоим за нищо друго. Ние можем да атакуваме целите със скоростта на светлината“....Всичко, което е необходимо, за да действа оръжейната система за 40 милиона долара, е енергия, която идва от собствен малък генератор, и тричленен екип. Няма ракети за милиони долари, изобщо няма боеприпаси.
    На път е второто поколение Колко струва употребата му? „Около долар за един изстрел“, каза Хюз...“
    ...

    Коментиран от #64

  • 25 999

    12 9 Отговор

    До коментар #11 от "onq s konq":

    Не бе трол Русия няма да прежали Крим анадъмо.

    Коментиран от #27

  • 26 юрист

    9 13 Отговор

    До коментар #17 от "Контра":

    “...Публикувано във факти.бг: АЙДЕ БЕЗПЛАТНИТЕ УРОЦИ ЗАКОНЧИХА..“ - отивай да четеш физика за 9ти клас- в нея пише какво са фотоните и какво е P-n преход :D:D:D
  • 27 onq s konq

    5 9 Отговор

    До коментар #25 от "999":

    Дано се шегуваш.Защото в такъв случай-"жална й майка"!
  • 28 Диди

    3 3 Отговор
    До Юрист
    Как премина отпуската във Варна?

    Коментиран от #29

  • 29 юрист

    1 10 Отговор

    До коментар #28 от "Диди":

    Извинявай- нямаше ме за малко- сега ти видях коментара...Много добре- ние бяхме на гости на свекървата и ходихме на плаж предимно към 17:00 ч., но въпреки това изгоряхме и ползвахме дефламол на воля:)
  • 30 Диди

    1 5 Отговор
    Аз ще летя на 3 септември за 3 седмици.

    Коментиран от #32

  • 31 Барчо

    6 3 Отговор
    Ами щом така са решили, да го дуат. Тва е политическо решение, а не икономическо. Не са минати.
  • 32 юрист

    0 9 Отговор

    До коментар #30 от "Диди":

    И ние планираме второ посещение във Варна долу-горе по същото време, но за седмица. Да се надяваме, че времето през септември ще е топло и меко и че имаме възможност да си изкараме втора почивка. Тази година си купихме такива сгъваеми столове - https://www.dimibike.com/turizam-ekipirovka/kamping-oborudvane/mebeli-za-kamping-grupa/stol-vango-corona-new.htm и ги ползвахме на морския бряг, вместо да се излягаме на плажа. Оказаха се отлично попадение- много сме доволни от тях. Забелязах, че и други хора ползват сгъваеми столове от подобен тип на плажа. Успяхме да си намерим и подходящ чадър с двойно покритие, което спира повече УВ лъчите от обикновен плажен чадър, изобщо- тази година всичко се случи точно навреме- за разлика от други години:)

    Коментиран от #34

  • 33 Барчо

    11 4 Отговор
    Сименса праи гмуркане без акваланг. От тук нататък няма да продаде у русията и един болт. Че ги подарява на хамериканците, че са готини
  • 34 Пазарен Либерализатор

    8 3 Отговор

    До коментар #32 от "юрист":

    Чатете си у Фейсбука и си пращайте снимки.
  • 35 Диди

    1 8 Отговор
    До Юрист
    Аз когато съм там,си хойкам с приятелки .Сега мислим за 3 дни да отидем или на южното черноморие,или на планина някъде.Във всеки случай е винаги весело.

    Коментиран от #36, #38

  • 36 Пазарен Либерализатор

    9 1 Отговор

    До коментар #35 от "Диди":

    За колко лв/час хойкаш? За група отстъпка правиш ли?
  • 37 Диди

    2 7 Отговор
    Хойкане...значи разходки. А ти явно си посещаваш прсти...ки.Е,това не добре за един сериозен мъж.
  • 38 юрист

    0 9 Отговор

    До коментар #35 от "Диди":

    Ааа- ние го даваме по- леко- правим 50 крачки и от плажа се бухваме директно в кафенето, след това- в близкото капанче, хапваме рибка, салатки...с две думи- пълен релакс- даже си изключваме телефоните:) Иначе се получават едни непрекъснати бизнес разговори, докато аз не казах “стоп- време е за релакс - изключваме всички телефони“:D Понякога хапваме в “Стария чинар“ - ако додрапаме до място там, де:)
  • 39 Диди

    1 6 Отговор
    Старият Чинар,до гарата.Там сме често,правим резервация.Вкусно готвят.А на плаж ходим на Кабакум,вземаме чадър на едно заведение,хапваме,пийваме и като се приберем във Варна,продължаваме вечерта.
  • 40 Пазарен Либерализатор

    10 3 Отговор
    Диди/юрист, шизофренично е да си пишеш и сама да си отговаряш. Видно е липсата на внимание, най-вече мъжко, защото ако го имаше нямаше да висиш тук петък вечер и да осведомяваш всички със скучния си битовизъм. Ако не друго - поръчай си вибратор с кашон батерии.

    Коментиран от #41

  • 41 юрист

    3 13 Отговор

    До коментар #40 от "Пазарен Либерализатор":

    Еее- стига де- ник “Диди“ също е жена! Не сме един и същи човек! Спирам със спама, но в замяна ти спираш с обидите към нея- става ли? Две жени пишем в този форум и пак не можете да възприемете, че сме жени! Не я обиждай! Щом комуникирам с нея, значи е интелигентна жена- аз с прости хора не общувам!

    Коментиран от #79

  • 42 Диди

    1 7 Отговор
    Ха ха,как може да си помислиш че аз съм и юристката? А що се отнася до мъжете,грешиш.Пусни си снимката да те видя.
  • 43 Пазарен Либерализатор

    9 2 Отговор
    Диди/юрист, личи си спецификата на психическия статус. Нито си юрист, нито има Диди. Просто поредната жена с отчайваща нужда да привлече внимание върху незначителното си "аз".

    Коментиран от #44, #46, #48

  • 44 юрист

    2 8 Отговор

    До коментар #43 от "Пазарен Либерализатор":

    Мда- понеже ника ти е “ Пазарен Либерализатор„ , я да те изпитам колко разбираш от финанси, икономикс и макроикономика...Я раздуй сега какво е БВП, колко БВП има, напиши нещо за теорията на пазара и теорията на парите....Или да започнем с основата- чел ли си “Богатството на народите“ на Адам Смит или го даваш от “виенската“ “икономическа “ школа и си либертарианец- глобалист?:) Ти не знаеш професията на ник “Диди“- и аз не я знам, но знаеш, че аз съм юрист и съм полагала и изпит по икономикс, банково, облигационно и търговско право. Да видим сега ТИ какво точно знаеш от икономикса и макроикономиката, че да си сложиш такъв помпозен ник?:) Или си обикновено счети с претенциите на икономист?;)

    Коментиран от #51

  • 45 Диди

    2 5 Отговор
    Отговорих ти на писаното,или си в състояние да го възприемеш,или не.НО,нямам желание да коментирам това.На нормални хора,веднъж се казва.Моля,погледни себе си,а не мен да обиждаш.
  • 46 юрист

    1 6 Отговор

    До коментар #43 от "Пазарен Либерализатор":

    Защо мълчиш?:) Да не търсиш в уикито отговорите на моите въпроси?;) Аз обаче не искам отговорите от уикито, а отговорите , които се изучават в икономическите факултети в университетите:) Има дооооста голяма разлика между двата вида отговори- не мислиш ли? ;)
  • 47 Диди

    1 5 Отговор
    До юрист
    Ти искаш да го поизпиташ малко,но това не му хареса.ха ха.
  • 48 юрист

    1 7 Отговор

    До коментар #43 от "Пазарен Либерализатор":

    Да - разбирам липсата на отговор на моите коментари- в момента чрез мълчанието си ни правиш презентация на тема “Що е това гъбен мениджмънт / Mushroom management/ и има ли той почва като вид мениджърска стратегия в българските форуми и в социалните мрежи?“Хахахаха:D:D:D
  • 49 Диди2

    1 6 Отговор
    Той няма да се появи повече,или можеби с друг ник и ще ни тегли на двете една българска псувня. Типично за българските мъже,показвайки,слабост в характера,незнаяйки как да си помогнът.

    Коментиран от #52

  • 50 Диди

    1 5 Отговор
    Поста е от мен,без да искам писах диди2
  • 51 Пазарен Либерализатор

    8 1 Отговор

    До коментар #44 от "юрист":

    Диди/юрист, знам че ти не си юрист, страдаш от липса на внимание и не разбираш нищо от икономика/финанси, с изключение на спорадичните ти справки в гугъл/уики. Продължавай да четеш- Котлър, Портър, примерно, също Робинс и Самуелсън. Толкова съм далеч от счетоводство, колкото ти от правото. Не си в позицията да ме изпитваш, това са сторили преди време хора с титли и позиции в няколко университета, давайки обосновани и обективни оценки като резултат. Продължавай да дерзаеш и да обясняваш какъв разкош е да набиваш трицона с наливна бира и хрупкав пясък.
  • 52 юрист

    1 10 Отговор

    До коментар #49 от "Диди2":

    :) Според мен, си абсолютно права за всичко, само с една забележка- не всички български мъже са глупави или прости. Съпругът ми наистина е с три магистратури и в момента е докторант и е българин. От него съм научила много- включително и за мениджмънта, но той има дарбата да бъде мениджър - просто му е дадена по рождение....Да- много се различава от средностатистическият български мъж, но и сред българските мъже може да се открият такива хора....
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Диди

    1 3 Отговор
    Моля те,престани да пишеш глупости.Това,което си писъл,не е така.

    Коментиран от #56

  • 56 юрист

    1 4 Отговор

    До коментар #55 от "Диди":

    Нека да видим какви нови глупости ще напише, за да му се посмеем малко:) Обичайно не се присмивам на паднал човек, но в случая възприемам присмеха ни като възмездие за нанесените ни обиди....
  • 57 Диди

    1 4 Отговор
    До юрист
    За забележката си права.А що се отнася до колегата тук,той продължава да си вярва на това,което пише.

    Коментиран от #59

  • 58 Пазарен Либерализатор

    7 2 Отговор

    До коментар #54 от "юрист":

    Диди/юрист, никога не е ставало въпрос къде и какво съм завършил. Добре, че осведоми всички за "мъжа" си, не си личи по нищо, че съществува такъв. Съветвам те да споделиш обсесиите си с подходящ терапевт. Магистратурите ми са редовни - ТУ и УНСС, практиката ми не те интересува. В същност не ме интересува това, което теб те интересува.
    Естествено, те са по-малко от магистратурите на "мъжа" ти, който (ако) ти го набиваше редовно (изобщо) нямаше да си пишеш и отфоваряш сама в този кафяв "новинарски" сайт.
    Продължавай да дерзаеш. Да знаеш, че ако някой не ти отговаря на шизо-чата може да го считаш за морална победа :)
  • 59 юрист

    1 8 Отговор

    До коментар #57 от "Диди":

    :) Нека си вярва:) Проблемът му не е тук, в този форум, а навън- в офлайн живота:) Въпросът е там дали някой му вярва, защото основата на всеки бизнес е доверието- веднъж загубено, после много трудно се възстановява...Та- ако човекът- мъж с ник “Пазарен либерализатор“ в офлайн живота не е това, за което се представя тук - във форума- така и ще си отиде от света- гладен, жаден и отхвърлен и с накърнено мъжко его :)
  • 60 Диди

    1 5 Отговор
    Нямам нищо общо с юристката.Тя си живее в София,аз живея в Хамбург. Шизофрения е всичко,което си писъл. Пусни снимка,да видя кой мъж е толкова твърдоглав.
  • 61 Диди

    2 6 Отговор
    Р.С моля обърни внимание на поста си,ще видиш 2 минуса.Ако бях едно и също лице,няма как да ти сложа 2 минуса.

    Коментиран от #62

  • 62 Наистина развеселен

    6 2 Отговор

    До коментар #61 от "Диди":

    Хахахаха. Искрено ме разсмя. Браво на теб. Ако наистина имаш мъж покажи му този пост и го помоли да ти обясни колко е "сложно" да сложиш два минуса. Ахахахахахаха. Дано да се правиш, а да не си толкова глупава.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Контра

    7 3 Отговор

    До коментар #24 от "юрист":

    ДРъН ДРЪН ........ ДРЪН ДРЪН ДРЪН .ТОА КРАВАРСКИ Т...К ПЪРВО Е С МАЛКА ДАЛЕКОБОЙНОСТ И ТО ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ПО ПОЧТИ НЕПОДВИЖНИ ЦЕЛИ А НЕОБХОДИМОТО МУ ВРЕМЕ ЗА ПРЕЗАРЯД Е ТОЛКОВА КОЛКОТО ДА ИЗПУШИШ ЕДНА КУТИЯ ЦИГАРИ В КОМБИНАЦИЯ С КОФА КАФЕ.
  • 65 666666

    4 1 Отговор
    Не знам, какво оръдие е това ама знам,че преди време един технологичен кораб угасна и заваляха памперси.Не виждам разлика и тук да угасне оръдието ,което е само електроника.
  • 66 Гост

    5 1 Отговор

    До коментар #15 от "Пазарен Либерализатор":

    Дори си нямаш и на представа колко са напред китайците, и не само в електроника. Мога да ти дам някакъв пример за работещи китайски ветрогенератори , чиито ротори не се крепят върху лагери , а се въртят свободно във въздуха поддържани от магнити , без сили на триене , и работят и на лек полъх на вятъра, практически вечни, знаем какво се случва на лагерите. Давам това за сравнение , щото и Сименс правят ветрогенератори , и всякакъв друг тип генератори , и огромна по мащаби и отрасли дейност, но такова нещо нямат.

    Коментиран от #68, #69

  • 67 дцсд

    5 1 Отговор
    Това е само за парлама, сигурно чакат еврохранилка. Сименс напоследък много закъса, напълн се с нищоправници, например офиса в България, който макар и с нищожните разходи за няколко милиона е все пак с полза никаква. Има и други. Може би очакват да получат поръчка за картечници от немция или швеция. Иначе няма логика да се отказват от голеия пазар на Изток. Ама нищо де - може пък да разкарат вакуумите от българския офис например.
  • 68 Пазарен Либерализатор

    2 2 Отговор

    До коментар #66 от "Гост":

    Дай ми пример за ветрогенератори без роторни лагери.
  • 69 юрист

    2 3 Отговор

    До коментар #66 от "Гост":

    “...Публикувано във факти.бг: Мога да ти дам някакъв пример за работещи китайски ветрогенератори , чиито ротори не се крепят върху лагери , а се въртят свободно във въздуха поддържани от магнити , без сили на триене , и работят и на лек полъх на вятъра, практически вечни...“ Абе ти осъзнаваш ли какви идиотии си написал?! Да се върнеш в 8 и 9 клас, за да си доучваш физиката! Дай пример за 100% КПД на въпросните ротори и за техническите характеристики на материал, създаден от човешка ръка, който да е практически вечен- щото дори и пластмасата се разгражда след хиляда години:D Какво искаш да кажеш- че китайците са изобротели работещ търговски модел на перпетуум мобиле?:) Хахахаха:) Ти да не продаваш китайски стоки, произведени за износ в Европа?;)

    Коментиран от #70, #80

  • 70 Различен

    3 2 Отговор

    До коментар #69 от "юрист":

    Цървулке, напраО ма кефиш!
    Човек който не може да различи стомана от чугун, да не говорим за разлика между аустенит и мартензит, да говори за технологии е направо извращение!
    Какво ще коментираш, като толкова разбираща от метали и технологии за следното: Глупавите руснаци са създали материал на основата на алуминии, който е по лек от водата. Само за сведение, алуминият е около 3 пъти по-тежък от водата. А новата технология разработена от тях е такава, че вкарват мехурчета въздух в сплавта и тя става по-лека от водата.
    Та къде другаде някой е създал нещо подобно??? Или пак са го откраднали от ФАЩ???

    Коментиран от #71, #72

  • 71 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 72 Пазарен Либерализатор

    1 4 Отговор

    До коментар #70 от "Различен":

    На юрист-ката с няколко ника желязо-въглеродната диаграма не и е ясна, както и много други неща.
    Къде е аеро алуминиевата сплав на ушанките?
    В капиталистическия свят създадоха графен, 3D принтери и так далее. Още ли ползвате руски телевизори, хладилници и печки? Руски компютри, таблети, телефони, климатици? Карате ли руски автомобили? Защо не ходите при зъболекар, който ползва съветско оборудване? Руснака краде, после го "сдела" и на шир пазара. Дори военната техника и оборудване им е скапано. Хубавото на Раша е водката, хайвера и непълнолетните коври по нашенското л@йноморие. Рускините след 25 стават свлачища.

    Коментиран от #74

  • 73 Различен

    3 1 Отговор

    До коментар #71 от "юрист":

    Слънце мое, ненагледно!
    Няма перпетум мобиле и няма да има. Прости физични закони.
    Това, което ти обяснява човека по-горе е, че ветрогенератора се държи в дадено положение не от лагери, а от ел. магнитно поле.
    Сиреч няма триене, няма износване на лагери, няма нужда от ремонт, което прави генератора теоретично вечен! Не си ли чувала за влак на магнитна възглавница??? Там също няма триене, защото влака се носи на малко разстояние над "релсата". И в двата случая, шпоради липсата на триене КПД-то е по-високо, но никога не може да стигне 100%.
    Анадън му?
  • 74 Различен

    3 5 Отговор

    До коментар #72 от "Пазарен Либерализатор":

    Ползвам руски ДЖИЕСЕМ и съм много доволен от него!
    Нещо дето съм писал много пъти, но няма КОЙ да чете.
    Руснаците разчитаха на добри търговски взаимоотношения със Европа и Света, затова оставиха стоките за лична употреба на втори план, а залегнаха над военната техника, за да изпреварят Фащ, и на основополагащите открития и изобретения.
    Къде другаде в Света има промишлен атомен реактор, със студен ядрен синтез???? От 9 новооткрити елемента, 6 са открити в Дубна с малко участие и на български учени. Защо ФАЩ започва да купува ядрено гориво от Русия?? Защо купуват ракетни двигатели от Русия?? Кои е най-големият двуосен камион в света?? Нещо за Камаз и Париж-Дакар, през последните 10-тина години и още много примери!! Примерно, защо Индия строи над 20 атомни реактора, които са руски??? Турция също.
    Защо Турция и СА, най-верните слуги на ФАЩ си купуват С-400 от Русия, а не някакъв американски боклук.
    Примери много. Всичко зависи от гледната точка.
    След "скарването" на Русия със света и след като те разбраха, че не могат да разчитат на Европа, сега обръщат внимание на селско стопанство, животновъдство и лека промишленост. Но не всичко става за година две. След 5 години пак ще си говорим на тази тема!

    Коментиран от #75

  • 75 Пазарен Либерализатор

    1 4 Отговор

    До коментар #74 от "Различен":

    Къде тече студен ядрен синтез в реални експлоатационни условия? В рали Дакар само надписа КамАз е руски, всичко останало е направено от упадъчния, но технологично напреднал капитализъм.
    Руските оръжия и оръжейни системи се купуват от третия свят по една единствена причина - евтини са. Това ги прави продаваеми. Дори така лелеяният Калашник във всичките му разновидности и калибри е гола вода в сравнение с немски, испански, американски и френски аналози. Просто е евтин. С атомните реактори в Индия - е люлката на циганизацията какви реактори да строи, на Сименс ли? Ясен ли ти е процеса по добив и обогатяване на ядрено гориво? Руското ядрено гориво е произведено и калибрирано онли фор руски ядрени реактори ВВЕР нещо си. Ако США искат да ползват руско ядрено гориво за техните реактори то трябва да го преработват и т.н. Ракетата Спайс Екс с руски двигатели ли работи?
    Хайде осъзнайте се малко. Ако не беше упадъчния капитализъм, с когото да се сравнява и да догонва велика Русия щеше още да е с основен поминък колхозни стопанства и полит пропаганда.

    Коментиран от #76, #81

  • 76 Различен

    2 0 Отговор

    До коментар #75 от "Пазарен Либерализатор":

    ПУСНАХА РЕАКТОРА НА БЪДЕЩЕТО
    АВТОР „РУСИЯ ДНЕС“. ПУБЛИКУВАНА В ИКОНОМИКА
    РУСКИТЕ АТОМНИ ЕНЕРГЕТИЦИ СА ПРИЗНАТИ СВЕТОВНИ ЛИДЕРИ В ИЗГРАЖДАНЕТО НА НОВО ПОКОЛЕНИЕ АЕЦ
    Грешката е моя. Става дума за бързи неутрони. Но все пак никой не го има промишлено в света.
  • 77 Различен

    2 0 Отговор
    https://fakti.bg/biznes/244707-rosatom-shte-dostava-adreno-gorivo-na-sasht-do-2019-a

    Коментиран от #78

  • 78 Пазарен Либерализатор

    1 3 Отговор

    До коментар #77 от "Различен":

    Чети де, първо тестове и после ако... ;)
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 Контра

    1 1 Отговор

    До коментар #69 от "юрист":

    ТИЯ ВЕТРОГУНЕРЯТОРИ СА МНОГО НАПРЕДНИЧАВА ТЕХНОЛОГИЯ .НЯМАТ ЛАГЕРИ ЩОТ СА СЪЩИТЕ СА ЛЕВИТАЦИОНЕН ТИП КОЕТО ЗНАЧИ ЧЕ СА БЕЗ МЕХАНИЧНО ТРИЕНЕ НО ТАЗ ТЕМА ЕДВА ЛИ Е АКТУЛНА И ИНТЕРЕСНА ЗА ЮРИСТИТЕ ПО ВАЖ НОТО ТО Е ЧЕ УШАНКИТЕ ИМА ЯДРЕНИ ЕЛ ЦЕНТРАЛИ С РАЗМЕРИТЕ НА КОНТЕЙНЕР ЗА ТИР ПРИЛОЖИМИ ЗА МАЛКИ И СРЕДНИ ГРАДОВЕ А ТВА КРАВАРИТЕ ДАЖЕ НЕ СА ГО И СЪНУВАЛИ.

    Коментиран от #83

  • 81 ПРОСТА РАБОТА АМА Н Е ЗА ПРОСТИ ХОРА

    1 0 Отговор

    До коментар #75 от "Пазарен Либерализатор":

    АМИ ДА ГО ЗЕМАТ ДА ПОБЕДЯТ ТОЗ КАМАЗ НАЙ НАКРАЯ КОЛКО ДЕСИТИЛЕТИЯ ША ЧАКАМЕ.

    Коментиран от #82

  • 82 Пазарен Либерализатор

    0 2 Отговор

    До коментар #81 от "ПРОСТА РАБОТА АМА Н Е ЗА ПРОСТИ ХОРА":

    И този КамАз е апотеоз на руската техническа мисъл, нищо, че няма нищо руско в него.
  • 83 Пазарен Либерализатор

    1 2 Отговор

    До коментар #80 от "Контра":

    Според теб ядрените реактори в подводниците на США с какъв размер са?

    Коментиран от #84

  • 84 Контра

    1 0 Отговор

    До коментар #83 от "Пазарен Либерализатор":

    САМО ЧЕ СА ЗА ПОДВОДНИЦИ. И НАСРЕД ОКЕАНА С БЕЗБРОЙ РЕШЕНИЯ ЗА ОХЛАЖДАНЕ АКО СЕ СЕЩАШ .МОБИЛНОСТ НА СУШАТА Е ДРУГА РАБОТА.
  • 85 Контра

    1 0 Отговор
    МИ ТО И ТИ НЕ СИ НИККЪВ ПАЗАРЕН АЛАБАЛАНИЗАТОР АМА СИ СЛОЖИЛ ГРЪМКА КАПИТАЛИСТИЧЕСКА ФРАЗА ВЪРХУ ЕДНА ПРАЗНА КРАТУНА.
Новини по държави: