23 Юли, 2017 11:49 4 394 26

Пентагонът: Русия е най-голямата опасност за САЩ

  • русия-
  • сащ-
  • война-
  • заплаха-
  • северна корея-
  • иран

Москва има най-голям потенциал във военната сфера, смята генерал Джоузеф Дънфорд

Пентагонът: Русия е най-голямата опасност за САЩ - 1
Снимки: БТА/АР

Председателят на обединения комитет на началник щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Джоузеф Дънфорд заяви, че Русия има най-голям потенциал във военната област сред останалите държави в света, представляващи заплаха за Вашингтон.

Дънфорд направи коментара на конференция за сигурност в Аспен, щата Колорадо, информира ТАСС.

Генералът е убеден, че "Русия - най-голямата заплаха" от всички държави, с които се сблъскват САЩ. Той също посочи страни като КНДР, Иран и Китай.

Пентагонът: Русия е най-голямата опасност за САЩ

Според него "Русия има най-големия потенциал във военната сфера". Дънфорд каза още, че Москва има ядрен потенциал и може да действа в киберпространството.

Пентагонът: Русия е най-голямата опасност за САЩ

По думите му САЩ не могат да се "концентрират само върху една заплаха". Той е убеден, че КНДР е заплаха, на която трябва да се отговори спешно. Вашингтон не изключва военни действия срещу Пхенян, според генерала, пояснявайки, че не е "невъобразимо" да се действа със сила.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ббббббб

    67 28 Отговор
    А САЩ са най-голямата заплаха за останалият цял свят.
  • 2 Kcaniba

    49 23 Отговор
    С една дума, единственият конкурен на САЩ на сае оыната сцена е Русия.
    За това всичко е:
    Руска агресия!!
    Руските хакери!!!
    Пктин е виновен!!!
  • 3 Хохи

    51 1 Отговор
    САЩ е най голямата опасност за САЩ. Хаааресва ми!!!
  • 4 ФАКТ

    43 26 Отговор
    САЩ са бита карта.И точно Дони ще ги разспадне.Със тези икономически балони които се пукат периодично и със огромният си дълг в това число и към Русия е достатъчно само на борсата да се пуснат американските държавни ценни книжа и САЩ тотално потъна.Изсипването на книжата ще е неизбежно в бъдеще-реално кредиторите държът САЩ за гърлото.
  • 5 по темата

    41 23 Отговор
    Империята на злото започна да показва оаканите си гащи, защото вече не може да прави каквото си иска по света, особено да избива населението в държави, на които им скимне и решат, че трябва да завладеят, за да може да се впият като паразити, и започнат да изсмукват природните им ресурси в полза на на тероризма, който сеят по целия свят.
  • 6 юрист

    25 26 Отговор
    23.07.2017 09:19 САЩ: Оставаме на Балканите, ще спрем руското влияние САЩ ще увеличат своя ангажимент на Балканите, за да го защитят от отрицателното влияние на Русия. Това заяви заместник-помощникът на държавния секретар на САЩ по европейските и евроазиатските въпроси Хойт Брайън Ий..."Когато става въпрос за общите интереси в региона, като тероризмът например, САЩ ще си сътрудничат тясно с Москва. Но, там където Русия и САЩ имат противоположни интереси, Вашингтон решително ще защитава интересите си и ценностите на съюзниците. И точно това правим в момента", подчерта американският дипломат...."Ние предприемаме стъпки, които имат за цел да укрепят държавите от региона по отношение на злокачествените влияния, както от страна на Русия, така и от други държави и фактори. Това се прави с цел да се убедим, че нито Москва, нито пък някой друг играч няма да успее да прокара вредно влияние във вътрешната и външната политика на балканските държави", подчерта заместник-помощникът на държавния секретар на САЩ по европейските и евроазиатските въпроси Хойт Брайън Ий. /БГНЕС http://www.bgnes.com/sviat/balkani/4524858/

    Коментиран от #9, #12

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пентагона

    18 13 Отговор
    Паника, Паника! Тук Смут, обади се!
  • 9 Да го кажем направо

    25 23 Отговор

    До коментар #6 от "юрист":

    И защо американците ще решават кое е вредно и кое не за Балканите? Те кои са-да не са богове? Кой им е дал правото да съдят вместо народите на Балканите-това си е чиста диктатура и тоталитаризъм. А вие чак се гордеете и радвате-безкмци без поне малко достойнство.

    Коментиран от #11

  • 10 Диди

    22 17 Отговор
    А,да оставим пак Русия ли да решава проблемите на Балканите? Решават държавите.

    Коментиран от #19

  • 11 onq s konq

    25 24 Отговор

    До коментар #9 от "Да го кажем направо":

    Ще ти го обясня бавно,щото знам че мислиш бавна:Ако държавите на Балканите бъдат оставени сами да си решават проблемите,то неминуемо ще възникна Балканска война.И възниква въпроса-КОЙ ТОГАВА АКО НЕ САЩ, ЩЕ РЕШАВАТ НЕЩАТА ?Знам че ще викнете всички русофили тука "Русия"...е да,ама НИКОЙ НЕ ВИ ПИТА,ЗАЩОТО ВЪПРОСЪТ БЕШЕ РИТОРИЧЕН.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 simonm

    5 8 Отговор
    Голямо откритие Аз си мислех че е бай Иван Каруцаря /него ли знаете комшията /
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Барчо

    22 20 Отговор
    Тия верно са болни мозъци. Само за заплахи говорят. Гузен негонен бяга. Знаят какво правят по света и естествено е да има и отговор. Закона за действие и противодействие, елементарно. Но има и така наречения Видов ден.
  • 19 генерал Гудериан

    9 25 Отговор

    До коментар #10 от "Диди":

    Как Русия решава на Балканите ли ? Нека си припомним -опит за преврат в Черна гора, опит за дестабилизация на Македония и нахлуване в парламента, опити за влошаване на добросъседските отношения м/у България и Македония чрез подставени лица и от двете страни. Между другото небезизвестния Миленко -оня дето разби плочата е известен македонски русофил и сърбофил.
  • 20 Диди

    21 15 Отговор
    До пост 19
    Зная тези неща.може би не си ме разбрал.България има бъдеще с ЕС,не с Русия.

    Коментиран от #21, #22

  • 21 Бай хой

    18 21 Отговор

    До коментар #20 от "Диди":

    И какво е това бъдеще? Изчезване на Българите, развъждане на м...сти, заселване на джахидисти, банките чужди, предприятията чужди, търговските мрежи чужди, добива на ресурси от чужди корпорации. Голямо мерси. Преди всичко бе Бългрско, на Българите и за Българите. Сега слугинчета мачкащи пухени завивки на старци ни дават акъл и проститутски идеи.
  • 22 Барчо

    13 3 Отговор

    До коментар #20 от "Диди":

    Да, има бъдеще с ЕС и то е много черно за нас. На теб харесва ли ти сегашното настояще в съюза като общо за народа ни. Не говоря твоя социален статус или моя. Аз съм добре и не се оплаквам. Имам си всичко, което ми трябва. Посочи само една посока в която е добре.

    Коментиран от #24

  • 23 Бай хой

    10 3 Отговор
    Благодаря за вниманието , уважението, респекта изразяващ се в тирета доставени от хамерикански нпо в частност от трол лаборатория в усрайна. Усрайна имаше право на независимост, същото право имат и Кримската автономна област, Луганска, Донецка, Запорожка, Одеска, Днепропетровска, Харковска, Миколаевка.
  • 24 стоян георгиев

    2 6 Отговор

    До коментар #22 от "Барчо":

    русия ,иран,северна корея са основните опасности пред сащ и съюзниците му.гледам обаче феновете на иран и северна корея защитават и русия.специално за барчо и половия .коя страна на балканите не иска д влиза или не е в ес и защо за всички останали това е положително събитие ,а за българия не е?сигурен съм че отговор няма да последва или поне адекватен такъв!
  • 25 IDIL

    3 0 Отговор
    Тоя генерал е пълен психопат хахо,само като му видиш физиономията ще разбереш че е болен психо и наркоман...
  • 26 Ян Бибиян

    3 0 Отговор
    САЩ са най големия агресор в света, бъркат се в управлението на всички държави, говорят само за ценности а да не забравяме историята и факта, че тази държава е построена върху геноцид, колко милиона индианци са изтребени и измрели от глад в лагери за им се отнеме земята и да има USA ??!!