Last news in Fakti

15 Декември, 2011 14:44 1 203 0

Алкохол уби над 120 души в Индия

  • индия-
  • алкохол-
  • нелегален алкохол

Производителите на нелегален алкохол вече ще се наказва със смърт

Алкохол уби над 120 души в Индия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Най-малко 126 души загинаха след като пили токсичен алкохол в Индия. Отровната напитка се появила в западната част на многолюдната страна, предаде Би Би Си. Нелегалният алкохол е често разпространен в Индия.

Голяма част от жертвите починали в дома си, страхувайки се да кажат на полицията. Стотина души са приети за лечение в болница. Очаква се броят на смъртните случаи да се увеличи. Тече разследване.

Миналата седмица страната прие нов закон, според който производството и продажбата на нелегален алкохол ще се наказва със смърт. 

Жертвите са от няколко съседни села. Ден по-късно засегнатите потърси медицинска помощ, а лекарите в Калкута установи алкохолно натравяне. 70 от тях са в критично състояние.

Очевидни твърдят, че органите на реда не правят нищо, за да спрат нелегалните казани.  


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА