Last news in Fakti

25 Ноември, 2011 11:00 1 512 1

По-образованите хора пият повече

  • алкохол-
  • алкохолици-
  • лекари-
  • адвокати

Изследване на Британската медицинска асоциация показа, че най-много алкохол пият хората с висше образование като например адвокати, лекари (главно хирурзи и зъболекари), а не представителите на работническата класа. Медиците с изненада са установили, че не толкова шофьорите и безработните са подвластни на алкохолна зависимост, колкото високоплатените специалисти, от които зависи съдбата на други хора. Много от алкохолиците не се притесняват да употребяват алкохол на работното място.

По думите на собственик на клиника за лечение на алкохолна зависимост в Тайланд, преобладаващата част от неговите пациенти са именно европейци с добри професии, които са решили да се лекуват зад граница с цел да запазят репутацията си. От лекуващите, лекарите са два пъти повече в сравнение с представители на други професии.

По данни на Британската медицинска асоциация, от алкохолна зависимост страда всеки 15 лекар на Острова. Опасността да се разболеят от цироза на черния дроб е три пъти по-голяма от тази на европейците, чиято работа не е свързана пряко със здравето на хората. Близо 24% от юристите в Европа са алкохолици.

Класацията на държавите, в които най-много се пие, продължава да се оглавява от Ирландия. Заедно с Великобритания тя заема първо място и по рак на хранопровода, предизвикан от прекомерната употреба на алкохол и неправилно хранене. В другите европейски държави от това заболяване страдат двойно по-малко хора.

Руските лекари също са изследвали кои хора пият най-много в Русия. Оказва се, че касацията се оглавява от учителите, следвани от счетоводители, лекари, полицаи, управители на ниско и средно ниво, психолози и актьори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Янко Попов

    0 0 Отговор
    Аз съг голям невежа