Last news in Fakti

7 Август, 2017 08:06 1 885 5

Венецуела под блокада (СНИМКИ)

  • венецуела-
  • военна база-
  • николас мадуро-
  • каракас

Двама души са убити и осем пленени при нападението срещу военна база в неделя

Венецуела под блокада (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Двама нападатели са убити и осем пленени при атаката, извършена вчера "от терористи" срещу военна база във Венецуела, съобщи президентът Николас Мадуро, цитиран от Reuters.

Главнокомандващият на въоръжените сили генерал Хесус Суарес по-рано каза, че е убит един човек при нападението срещу базата във Валенсия, в североизточна Венецуела.

АP цитира Мадуро, че десет мъже са избягали след осуетеното нападение срещу базата и властите ги издирват. Според Мадуро двайсетина мъже нахлули в базата Парамакай малко след 4 ч. сутринта. Те изненадали нощната охрана и проникнали в оръжейния склад.

Венецуела под блокада (СНИМКИ)

Президентът каза, че военните влезли в бой около 8 ч. с нападателите, десет от които успели да избягат, двама били смъртоносно простреляни, един бил ранен и седем - заловени. Само един от нападателите е офицер, който дезертирал преди няколко месеца.

Венецуела под блокада (СНИМКИ)

Президентът Мадуро твърди, че нападението било "платено" от водачи на антиправителствени групи в Маями и Колумбия, добавя АP.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 грозната истина

    28 15 Отговор
    Дааа, САЩ искат да точат евтин петрол и затуй ги правят тия работи, както навсякъде досега.
  • 2 ХАСАН

    21 13 Отговор
    Венецуела е най големия производител на петрол в Америка...и "вълците от уолстрийт"искат тоя петрол...ако дойде политик който да им даде ще бъде най големия демократ ,а сена Мадуро е диктатор
  • 3 Стил

    18 8 Отговор
    Хасан напълно съм съгласен дс теб.Това е тумор който за да съществува трябва да яде кръв и суровини.Изкопаемите горива трябва да се забранят със закон на цялата планета иначе ни чака бавна и мъчителна смърт.
  • 4 Маестро

    3 14 Отговор
    До това води управлението на слабограмотните каскети - и после друг е виновен- международното положение, световния империализъм ,ЦРУ и Сорос.
    Това което се случва във Венецуела скоро ще се случи и в Русия- в много по големи мащаби ,но там освен социални сблъсъците ще бъдат и етнически и религиозни.
  • 5 Бесен Язовец

    1 2 Отговор
    Е сега русите като закарат Адмирала и Петър Велики до Венецуела САЩ пак на сухоооо