10 Август, 2017 08:47 11 358 20

Руски разузнавателен самолет прелетя над Вашингтон

  • русия-
  • сащ-
  • разузнавателен полет-
  • самолет-
  • пентагон-
  • капитолия

Събитието е в съответствие с международния договор "Открито небе"

Руски разузнавателен самолет прелетя над Вашингтон - 1
Снимка: Shutterstock

Руски разузнавателен самолет прелетя ниско над Вашингтон, предизвиквайки вълнение в американската столица, предаде AP.

Маршрутът му премина над знакови обекти като Капитолия и Пентагона. Полетът обаче бе разрешен от американските власти в съответствие с международния договор "Открито небе", страни по който са и САЩ, и Русия.

Споразумението позволява на всяка от 34-те държави по него да изпращат свои невъоръжени самолети да прелитат с цел наблюдение над цялата територия на останалите.

Високопоставени представители на американските въоръжени сили и разузнаване обаче изразиха безпокойство, че Русия се възползва от технологичния си напредък, за да нарушава духа на договора.

Така например тя е наложила ограничения на полетите над столицата Москва и някога размирната република Чечения, както и близо до Южна Осетия и Абхазия - двете грузински сепаратистки области, които сега де факто са под неин контрол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 излъган

    3 2 Отговор
    пише честава за индукция но не е така.мошенници
  • 2 Да то в Москва е много интересно

    29 8 Отговор
    Те сега и да прелетят над Москва ще видят само китайци. Центъра от сутринта е блокаж всеки ден от масите китайски туристи, които влизат на обиколка в Кремъл, целият Александровски сад и Красная площадь са море от китайци, дето мяукат и се въртят като балерини с камери и фотоапарати...

    Коментиран от #6

  • 3 ЪхЪ

    44 30 Отговор
    Че, защо руснаците да не летят над Вашингтон? Да не би само хамериканците да имат право да летят над Русия? "Маршрутът му премина над знакови обекти като Капитолия и Пентагона. Полетът обаче бе разрешен от американските власти в съответствие с международния договор "Открито небе". Аха да повярвахме ви. Хамериканците им били разрешили ха ха ха. Разрешили ама друг път. Просто руснаците са си минали над тях и тези, за да не се изложат, че нищо не са могли да направят и излязоха с номера, че са им разрешили. ИЗЛАГАЦИЯЯЯ.

    Коментиран от #5

  • 4 Петко

    44 15 Отговор
    Самолетът е разучвал канализацията дали е способна да поеме допълнителен товар от амортизирани памперси ако дебелото кимче реши да прати някоя ракетка
  • 5 Morgoth

    28 3 Отговор

    До коментар #3 от "ЪхЪ":

    Не ставай смешен, след 11-ти септември всичко летящо по треактория отиваща близо до Пентагона се следи и, ако не е разрешено ще се прихване и принуди да кацне, а ако не се подчинява ще бъде свалено. Руски самолети могат да минат над САЩ, само с разрешение, както и американски над Русия. Спорните прелитания за които се обвинавят са извън територията на страните над международни води.

    Коментиран от #8

  • 6 Morgoth

    23 2 Отговор

    До коментар #2 от "Да то в Москва е много интересно":

    Това не е само в Москва. Аз уикенда ходих на Мусала и там също имаше голяма група китайски туристи :)
  • 7 onq s konq

    13 6 Отговор
    Не става ясно дали споразумението третира само самолетни облитания, или са разрешени и такива с междуконтинентални ракети
  • 8 ЪхЪ

    26 11 Отговор

    До коментар #5 от "Morgoth":

    Ей това американофилчетата сте гооолема работа винаги ще изпляскате поредната умнотия само и само да докажете твърденията си за верни. Вие на бялото черно ще кажете и ще направите всичко възможно да убедите и околните в това. Ама няма ги вече балъците, които ви се връзваха на хамериканската демокрация. Всички видяха как ги демократизираха Либия, Ирак, а сега и Сирия. Като гледам там американската демокрация цъфти и върже и има един здрав ред и законност не ти е работа. Ай разкарай се с твоите глупости, че не аз, а ти стана смешен. Заработи си вече някой и друг долар рахатясай и си налягай парцалите там.

    Коментиран от #13

  • 9 Дмитрий Нагиев релакс

    10 6 Отговор
    Повечето автори на мнения тук, четейки с уплах от простотия и неграмотност писанията, са за медикаменти със зелена рецепта и лекарско внимание в кратки срокове.

    Коментиран от #10

  • 10 onq s konq

    10 8 Отговор

    До коментар #9 от "Дмитрий Нагиев релакс":

    Страшно си прав, аз го говоря това от месеци!
  • 11 Стоян

    9 5 Отговор
    То това вече клони към психически малформации . Ето го ЪхЪ какво е писал
  • 12

    9 29 Отговор
    които са против америка да ядат л..на аз обичам америка от малък нищо че съм българин по паспорт по душа американец

    Коментиран от #15, #16, #19, #20

  • 13 Morgoth

    8 6 Отговор

    До коментар #8 от "ЪхЪ":

    Прибрах вече копейките от предния който ме пращаше да си събирам парите за тролене. Сега е време и за доларите :)
    Пък ти толкова изписа и нищо не каза, това си е умение, пробвай се в политиката :)

    Коментиран от #14

  • 14 ЪхЪ

    5 8 Отговор

    До коментар #13 от "Morgoth":

    Ами щом от написаното нищо не си разбрал си за съжаление. Това говори, колко ти е полиран мозъкът. Но мен това не ме засяга проблема си е чисто твой. В политикана не искам да навлизам, защото това е равносилно да нагазя в л@йната, а аз съм чистофайник. Не ме блазнят и парите, колкото и това да се струва странно на повечето хора, защото така като гледам са си отворили @нуса за пари. Дано им ги натъпчат, че да останат щастливи щом това ги кефи.
  • 15 Стоян деса

    10 6 Отговор

    До коментар #12 от " ":

    Ава къй си тива кравар
  • 16 ЪхЪ

    16 7 Отговор

    До коментар #12 от " ":

    Ти не си нито българин нито американец. Ти си просто един бай Ганьо и си достоен единствено за съжаление. Хващай пътя за любимата ти хамерика и никога не се връщай. Тук такъв матрял като теб не ни е необходим. Упс забравих, че онзи рижавия май отряза половината зелени карти. Ами сега ? Май и той не иска такива матряли като теб Ганьо?

    Коментиран от #17

  • 17 Киро

    6 5 Отговор

    До коментар #16 от "ЪхЪ":

    Нищо Мексико също е в Америка
  • 18 Шалом

    2 4 Отговор
    Ако Хитлер беше спечелил войната срещу Руско-американските евреи,сега нямаше да коментирате театъра,който Ви разиграват чифутите.
  • 19 Българин

    9 0 Отговор

    До коментар #12 от " ":

    Лъжеш. Не може да обичаш чуждо, щом не обичаш собственото си. Няма такова нещо. Само заблуждаваш се, че обичаш. Обичаш собствените си представи за Америка. Не самата Америка. Ти собствената си държава щом мразиш, ще мразиш наред. Само да намериш недостатък. И най-малкия. Този, който мрази, мрази наред.
  • 20 999

    8 4 Отговор

    До коментар #12 от " ":

    Ама ако трябва ядем л...на трябва да изядем теб, ще те изпапкам с парцалките.Като си американец по душа марш в САЩ да лъскаш кенефи.