Last news in Fakti

13 Август, 2017 19:00 1 644 7

US сенатори: Сблъсъците в Шарлътсвил са тероризъм

  • сащ-
  • марко рубио-
  • тед круз-
  • шарлътсвил
US сенатори: Сблъсъците в Шарлътсвил са тероризъм - 1
Снимки: БТА/АР

Няколко влиятелни американски сенатори от Републиканската партия определиха като вътрешен тероризъм ситуацията в град Шарлътсвил, щата Вирджиния. Там имаше стълкновение между привърженици и противници на ултрадесни организации, съобщи РИА Новости.

Припомняме, в Шарлътсвил беше обявено извънредно положение.

"След като видяхме ужасяващото видео, където автомобил нарочно се врязва в тълпа протестиращи, призовавам правосъдното министрество незабавно да разследва и да заведе дело срещу този чудовищен акт на вътрешен тероризъм", се казва в изявлението на сенатора Тед Круз, публикувано на страницата му във фейсбук.

Инцидентът станал в събота в център Шарлътсвил. Там кола се вряза в група противници на акцията на ултрадесните и избяга от местопроизшествието. По-късно шофьорът бе задържан.

US сенатори: Сблъсъците в Шарлътсвил са тероризъм

Сенатор Марко Рубио в Twitter определи ставащото в Шарлътсвил като "терористичен акт", извършен от поддръжници на "превъзходството на бялата раса".

Градът стана арена на сблъсък между "южняците" с една страна и носителите на усъвършенствани медийни ценности - от друга. Това доведе до първия вечерен сблъсък, а след това - и на фаталните кръвопролития.

US сенатори: Сблъсъците в Шарлътсвил са тероризъм

Двадесет годишен жител на щата Охайо, шофирайки собствения си автомобил блъсна либерали, които протестираха срещу консерваторите протестиращи срещу разрушаването на паметника Ли. Той рани десетки, в резултат на което загина 32-годишна жена.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НО Е ДЕЛО НА СЕНАТОРИТЕ И КОНГРЕСА

    20 4 Отговор
    ЗА ДА ОПРАВДАЕТ ДЕФОЛТА НА СТРАНАТА И НЕВЪЗМОЖНОСТТА ДА СЕ СПРАВЯТ СЪС СВОЯ КРАХ НА АЛЧНОСТТА - СЕ ПРЕДИЗВИКВА ГРАЖДАНСКА ВОЙНА. ВСИЧКО СЕ ПРАВИ ПО РЕЦЕПТИ ИЗПИТАНИ И СТАРИ. А НАРОДА ? ОВЧА МАСА, ИСКА ДА ЯДЕ ...
  • 2 Адолф

    15 2 Отговор
    Краят на противоестествения и измислен мултикултурен модел, натрапван насила, наближава! Негърът на дървото, ислямистът в Азия, циганинът в катуна...всяка жаба да си знае гьола. Развитият свят е сътворен и принадлежи на белите!

    Коментиран от #7

  • 3 Гошо

    10 0 Отговор
    И у Америка много циганье,че патат янките...
  • 4 чъки

    0 1 Отговор
    Глупости
  • 5 ККК

    8 2 Отговор
    Масовите престъпления и безчинства на "дискриминираните" негри доказват че командирът на южняците генерал Лий е бил прав!
    Нека тези,които ще ме обвинят в расизъм да обяснят защо над 70% от затворниците в САЩ са чернокожи.

    Коментиран от #6

  • 6 Сибирь

    1 5 Отговор

    До коментар #5 от "ККК":

    Абе ,първо , голяма част от тия които искат демонтирането на паметника са БЕЛИ !!! Второ - огромна част от негрите в САЩ са лишени от всякаква перспектива - като започнеш от КАЧЕСТВЕНО образование ,третото за едно и също нещо за белият в полиция и съд си затварят очите,а черният директно в пандиза!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.