Last news in Fakti

14 Август, 2017 20:38 1 205 4

Тръмп осъди насилието в Шарлътсвил 

  • шарлътсвил-
  • доналд тръмп-
  • расизъм-
  • ку-клукс-клан

Президентът на САЩ обеща, че на отговорните лица ще бъде потърсена сметка

Тръмп осъди насилието в Шарлътсвил  - 1
Снимки: БТА/АР

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че расизмът е зло и осъди привържениците на идеята за превъзходството на бялата раса, неонацистите и "Ку-клукс-клан", които той нарече "престъпници и бандити", предадоха световните агенции.

Тръмп каза това след среща в Белия дом с американския министър на правосъдието и главен прокурор Джеф Сешънс и с директора на ФБР Кристофър Рей. Срещата се състоя след насилието на расистка основа в събота в Шарлътсвил в щата Вирджиния.

Тръмп бе разкритикуван заради думите си, изречени в събота относно случилото се в Шарлътсвил, че много страни трябва да бъдат упреквани за това насилие, припомня АР. Тогава той не изобличи конкретно привържениците на идеята за превъзходство на бялата раса и на други групи, насаждащи омраза.

Сега Тръмп каза, че осъжда насилието в Шарлътсвил и че на отговорните за него лица ще бъде потърсена сметка, допълва Reuters.

Тръмп осъди насилието в Шарлътсвил 

"Расизмът е зло и онези, които предизвикват насилие в негово име са престъпници и бандити, в това число "Ку-клукс-клан", неонацистите, белите супремасисти и други насаждащи омраза групи, които противоречат на всичко онова, което е скъпо за американците", каза Тръмп.

Той допълни, че ненавистта и фанатизмът нямат място в Америка.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лупи

    11 1 Отговор
    Освен розовия фанатизъм, той има място нали? Чудно племе са американците, безочливи робовладелци и джебчии унищожили милиони същества с действията си през 18-ти и 19-ти век поробвайки милиони цветнокожи и избивайки коренното население на Америка, после създатели на всякакви расистки правила, закони и кланове почти до 60-те и 70-те години на 20-ти век и сега първи радетели за равенство и братство! Как да не ги възпее човек! Хвала на такива радетели за доброто, с такива радетели за добро не ти трябват радетели за зло.
    Иначе най-нормалното нещо е с идиотската си толерастия да вдъхнат нов живот в расизма и нацистките идеологии и да създадат противопоставяне защото в природата има баланс, не може да пропагандираш безумно толерантно поведение и да очакваш да няма отпор.
    А и още нещо, основни закрилници на толерастията и нейни пропагандатори са еврейските медии и организации, при все че евреите са едни от най-големите расисти на Земята, защо ли?
  • 2 User

    3 1 Отговор
    Тц, Тц, Тц.
    Надявах се на нещо по-добро.
    Демек да не говори такива глупости ми директно да си каже че чернилките нищо не могат и за нищо не стават.
  • 3 Иван

    2 0 Отговор
    Аман от глупави заглавия и статии, "Тръмп осъди насилието..." Е, и какво от това? Сульо и пульо седнали да пишат някакви неща.
  • 4 Пеньо

    2 0 Отговор
    Дони няма два грама мозък, изцепи се за пореден път и сега пак за пореден път замазва гафа по съвет на приближени. То бива простотия, ама в тоя има много!