15 Август, 2017 07:21 8 115 41

Ако Северна Корея изстреля ракета, следва война

  • северна корея-
  • война-
  • сащ-
  • гуам-
  • ракета-
  • джеймс матис-
  • отбрана

Ще ескалира ли напрежението между Пхенян и Вашингтон?

Ако Северна Корея изстреля ракета, следва война - 1
Снимка: БТА/ AP

Ако Северна Корея изстреля ракета към американска територия, то това бързо ще ескалира във война, заяви министърът на отбраната на САЩ Джеймс Матис, цитиран от Си Би Ес.

Пред репортери той каза, че американските въоръжени сили имат готовност да свалят всяка една ракета, изстреляна към остров Гуам в Тихия океан.

„Най-важното е, че ще защитим нашата страна. Не можеш просто така да стреляш, освен ако не си готов да приемеш последиците“, заяви Джеймс Матис.

Напрежението на Корейския полуостров се повиши значително през последните дни. Американският президент Доналд Тръмп заплаши Пхенян с „огън и ярост“ заради продължаващите провокации.

Севернокорейската новинарска агенция съобщи, че лидерът Ким Чен-ун е бил информиран от високопоставени военни за плана за нападение над Гуам. Пхенян обаче първо ще изчака действията на САЩ.

Джеймс Матис посочи, че е негова отговорност да предприеме военна операция, ако е необходимо. Той обаче подчерта, че в момента Вашингтон полага дипломатически усилия, за да намали напрежението.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Шин Мин

    70 59 Отговор
    Ако САЩ нападне С.К , Китай и Русия ще строшат от бой US !!!!

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Стамат

    54 52 Отговор

    До коментар #1 от "Шин Мин":

    Е какво да гледат как ги напада инфантилно корейче , пука им, ще го смачкат като гнида ,а Путин не само че няма да скочи на САЩ, а и както се говори може да ги поддкрепи,че онова човече е опасно за региона, не само за САЩ...

    Коментиран от #4

  • 3 onq s konq

    47 55 Отговор

    До коментар #1 от "Шин Мин":

    Да си чул някакви реални предупреждения-заплахи от Китай и Русия към САЩ до сега?Просто ще стоят и тихичко ще наблюдават триумфалната военна мощ на Америка,чудейки се къде ще дянат милионите корейски бежанци,нахлуващи на талази през границите им.

    Коментиран от #7

  • 4 Шин Мин

    47 29 Отговор

    До коментар #2 от "Стамат":

    Да Русия ще подкрепи САщ с един по голям одзадзееее такаква хубава ,,подкрепа" ще им окаже
  • 5 Реално

    85 10 Отговор
    Война м/у САЩ и С.Корея няма да има. Тя ще е неизгодна за Китай и Русия-затова те и заеха такива позиции..Първо предупредиха САЩ-чрез изказването си на позицията--"ако С.Корея започне първа,те ще останат неутрални"..Което означава реално,че ако САЩ нападнат първи, Китай и Русия няма да стоят настрана. Така руснаците и китайците оставиха САЩ и С.Корея без перспектива за военни действия. Реално в момента Русия и Китай спасяват света от безумна ядрена война. Така че и занапред само ще гледаме цирка на двама палячовци-Ким и Тръмп..
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 на коня под опашката

    52 9 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    "Ако Северна Корея предприеме атака, заплашваща САЩ, Китай би трябвало да остане неутрален, но ако САЩ атакуват първи и се опитат да свалят севернокорейското правителство, Китай ще ги спре, пише китайският държавен вестник "Глоубъл таймс", цитиран от Ройтерс."
    Конски, на теб това как ти звучи? Пак напъна в неправилна посока индийското орехче тропащо в черепният ти лоб.

    Коментиран от #10

  • 8 Д-р Фройд

    40 4 Отговор
    САЩ и Русия на една страна само ако има заплаха от извънземни
  • 9 Елементарно

    22 53 Отговор
    САЩ и целия цивилизован свят няма да допуснат един комунистически изрод да си играе на "тука има,тука няма" с ядрени ракети!Китай и Русия ще го подкрепят до едно положение,но ще си платят за гяволъка!

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 SAAB

    46 8 Отговор
    ......" американските въоръжени сили имат готовност да свалят всяка една ракета "........
    Вярно ли ? .....Веднъж вече им спряха GPS - са ......:) И параходите им се мотаха , като мухи без глави......:)
  • 12 Факт

    46 8 Отговор
    ЗАБЕЛЕЖЕТЕ как се промени риториката на САЩ към С.Корея.До преди месец казваха много уверено,че при следващ ракетен опит,ще ударят С.Корея. А сега АКО истрелят ракета срещу тях!!!! Виждате ли как САЩ включиха задна след като Русия и Китай изказаха своите позиции. САЩ ясно осъзнава,че им е малка шишарката та да пренебрегват становището на Русия и Китай. Така че дотук със приказките за супер армията на американците и амбициите им да продължават със световното си господство.
  • 13 Гост

    12 3 Отговор
    Уф ... пораснали дечица, пък нямат наиграване ...
  • 14 Кики

    44 18 Отговор

    До коментар #9 от "Елементарно":

    След като продължават да налагат санкции на С.Корея, разбираемо е Ким да брани народа си и да отвръща на заплахите. Той не е изрод, не е навредил на никой. Изроди са тези, които пускат атомни бомби, които воюват навсякъде... твоите приятелчета. Факт!
  • 15 SAAB

    23 4 Отговор
    Практиката показва , че : - куче , което лае НЕ хапе !
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 xax

    17 34 Отговор
    Знам, че Русия все още има някакви фенове в България (непонятно защо), но едва ли и вие си вярвате, че Русия или още по-малко Китай ще се забъркат със САЩ, заради един ненормалник. Първо - не е логично. Второ - двете армии взети заедно нямат шанс срещу САЩ, камо ли срещу НАТО.
  • 18 Киро

    13 31 Отговор
    Троловете-копейкаджии се размечтали, как Русия и Китай щели да скочат на САЩ, ХАХАХАХАА!

    Копейки, гледайте само как Китай ще отхапе една яка хапка от територията на Калната дупка Рашка скоро, като ревнат за автономия заселените китайци в Сибир!

    Парите на Китай идват основно от Запада, те, милите ушанкаджии блянуват, че щели китайчоците да скочат срещу САЩ!

    Айде, налейте по една пърцуца, за родину, за сталину и продължавайте да мечтаете, докато чакате помощите и пенсиите!

    Коментиран от #26

  • 19 гост 2

    31 10 Отговор
    Краварите винаги са били слаби. Видяхме ги и в залива. Те не могат да воюват. Меки са. Силна им е пропагандата и лъжите! Само забележете къде са пращали армия след Втората Световна. А именно в страдащи държави с разклатена колабираща икономика и вместо да им се помогне и да им се подаде ръка те ограбват и бичуват тези страни като разграбват благата им. Това преживяхме и ние не помните ли? Само дето нашите управници бяха съгласни и майките си да продадат за няколко сребърника та камо ли държава!

    Коментиран от #20

  • 20 Киро

    14 29 Отговор

    До коментар #19 от "гост 2":

    Тия глупости си ги дрънкай в клуба на пенсионера, някой главуняк, бивш старшина, може и да повярва!

    САЩ имат единствената армия в момента, заедно с Израел, участвала в реални бойни действия и победила.

    А за ограбването е ясно кой е грабителя - видя се какво стана в сринатата Западна Европа след войната и какво в Източна, благодарение на наглите пияни

    Коментиран от #24

  • 21 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    21 4 Отговор
    Края на световното зло иде

    Коментиран от #22

  • 22 Киро

    15 18 Отговор

    До коментар #21 от "Т.о.ш.и.б.и.я.н":

    Да, иде края на световното зло!

    Скоро ще фалира и ще се разпадне.

    Както фалира и се разпадна майка му - СССР.
  • 23 Диди

    8 31 Отговор
    Ако ненормалния Ким изстреля ракети към Гуам,то тези трябва да прелетят над Япония.Японците са готови,за да ги посрещнат.Ако не стане война,Ким няма да живее дълго,времето му тече,още в момента в който заплаши с атомни бомби. Този изперкан диктатор трябва да бъде премахнат.Той е заплаха за милиони хора.
  • 24 Насах

    31 10 Отговор

    До коментар #20 от "Киро":

    САщ са най - големите хуманисти и миротворци.Единствените използвали атомно оръжие.През ВСВ срещу Япония и много по-късно бомби с обогатен уран в Сърбия.
    Където се намесят - хаос,глад,война.ФАКТИ!!!.
  • 25 123

    28 8 Отговор
    до колкото помним американските свръхмодерни стелтове падаха в сърбия и то от допотопни руски ПВО,така че не знам къде са се засилили америкосите :Д
  • 26 Трол

    9 18 Отговор

    До коментар #18 от "Киро":

    Публикувано във факти.бг: 
    Копейки, гледайте само как Китай ще отхапе една яка хапка от територията на Калната дупка Рашка скоро, като ревнат за автономия заселените китайци в Сибир!
    Пуснах телевизора да гледам, по коя телевизия го дават това?
  • 27 Шин Мин

    20 12 Отговор
    САЩ свтовния смеххх Ако,Ако се слуша от месеци ,,ако баба ми се беше родила надоло с главата щеше да е спестовна касичка " ха-ха СУПЕР Ким им сви Сърмите и им плую в мутрите на САЩ а те си мислят че вали дъжд ха-ха ууууу сороси кво стана Ако Ако = Ако и нищо повече уууу
  • 28 Шао Лин

    15 6 Отговор
    На тези двамата ненормалници от САЩ и Северна Корея, защо не им дадат по един чифт боксови ръкавици и да ги пуснат на ринга. Който спечели ОК! Защо трябва заради тях да страдат милиони невинни хора и от двете страни? Като са толкова "ербап" да се кютечат двамата.

    Коментиран от #29

  • 29 Шин Мин

    12 2 Отговор

    До коментар #28 от "Шао Лин":

    Е нали се сещаш кой ще бие отново
  • 30 сойкаПЕИСМЕХУЛКА

    16 5 Отговор
    Дали хамериканците ще могат да се защитят? Те са свикнали да водят войни на чужда територия.
  • 31 Рися

    14 6 Отговор
    Всеки които се интересува знае, че икономиката на САЩ е пред нов колапс, много по-тежък от предния, въпрос на няколко години..... и затова търси донори. Китай хитро стой и чака момента в които ще грабне първото място за новия световен ред и ще забие ножа в гърба на САЩ.
    Русия в този нов ред ще е в челната тройка.

    Коментиран от #32

  • 32 стоян георгиев

    5 11 Отговор

    До коментар #31 от "Рися":

    всички знаем че хал хабер си нямаш от икономика и всички знаем къв трол си,а и всички знаем че писаното от теб е пожелателна лъжа като онези от 86 година когато пак ги разправяхте за гнилия капитализъм.накрая всичи знаем как завърши това за всички!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 666

    7 3 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Пуснах телевизора да гледам, по коя телевизия го дават това?

    Със сигурност я немаш.Тая телевизия се излъчва само на югоизточния вход на южният парк в столицата.
  • 35 КРАЛИ МАРКО

    8 7 Отговор
    СЛАВА НА ВЕЛИКА БРАТСКА РУСИЯ !!! ЕДИНСТВЕНАТА СУПЕР ДЪРЖАВА НА ЗЕМЯТА !!! НАШИ БРАТЯ ПО КРЪВ И РЕЛИГИЯ !!! НАШИ ОСВОБОДИТЕЛИ ОТ ТУРСКИЯ ЯТАГАН !!! РУСИЯ Е СТРАШИЛИЩЕ ЗА САТАНАТА сащ .
    сащ ,САТАНИНСКО ОБРАЗУВАНИЕ КОЕТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ИЗЧАГЪРТАНО ОТ КАРТАТА НА СВЕТА ЗА ДА СТАНЕ ТОЙ ПО ДОБРО МЯСТО ЗА ЖИВЕЕНЕ .

    Коментиран от #36

  • 36 Диди

    3 8 Отговор

    До коментар #35 от "КРАЛИ МАРКО":

    Абе човече,доста си се надрусал. Никога повече комунизъм.БЪЛГАРИЯ ИМА БЪДЕЩЕ САМО С ЕС.

    Коментиран от #39

  • 37 КИМ

    8 2 Отговор
    Нападнат ли първи САЩ с тях е свършено.Китай Иран и Русия само това чакат.Хегемонията на Янките по света ще свърши.
  • 38 бай кор

    7 4 Отговор
    Ако, Ако, Ако то акото мирише и цапа
    нали Тръмп открито ги заплаши с огън и ярост
    маи някои на запад напълни гащите след изказването на Китай и тяхната позиция!!!!!!!
  • 39 гост

    6 1 Отговор

    До коментар #36 от "Диди":

    О.к. Съгласен съм! Но един въпрос:
    Какво е бъдещето на Европа, като васал на САЩ и пушечно месо срещу Русия и Китай на НАТО, отново "защитавайки" основно интересите на САЩ?
    Ха да видим, какви "мисли" ще ти спуснат?

    Коментиран от #40

  • 40 Kcaniba

    3 9 Отговор

    До коментар #39 от "гост":

    Европа не е васал на САЩ и защитава свойте интереси,и това се вижда от всеки!Бъдещето на България е в свободния свят, ЕС ,който ни дава уникален шанс за развитие и НАТО,който ни дава сигурност!Всичко друго е пагубно за България!

    Коментиран от #41

  • 41 гост

    10 3 Отговор

    До коментар #40 от "Kcaniba":

    Колко емигранти прие САЩ, в следствие на бежанските кризи, предизвикани в близкия изток от НАТО? Колко средства ще трябва да отдели от бюджета си ЕС и ще се справи ли изобщо не само с издръжката, но и с демографските промени на старият континент? Какво е бъдещето, за което говориш? Мюсюлманска Европа ли? За какво развитие говориш в частност в България? "Развитие" следващо тенденцията от последните 20 години ли? Значи си " "ЗА" унищожаването на България?
    Кажи си просто, че си краварски трол и да не ти задавам повече неудобни въпроси, на които няма да отговориш!
    Европа има бъдеще единствено изолирайки САЩ от външната си и вътрешна политика. България също. Ти прецени доколко е възможно в сегашните формати на ЕС и НАТО.
    П.С.
    А какво е дяловото участие ЕС/САЩ в усвояване ресурсите на "демократизираните", бежански страни?...както написа "и това се вижда от всички", колкото и да се мъчите да отклоните вниманието.
    П.С.
    С тази "икономика" е въпрос на време България да бъде принудена да разпродава земята си, за да може да плаща "сигурността" си. Въпросът е на кой? Пример - Гърция!