Last news in Fakti

15 Август, 2017 16:39 2 502 7

Паника след фалшива тревога в Гуам

  • гуам-
  • северна корея-
  • сащ-
  • доналд тръмп-
  • ракети

Жителите на острова погрешка са били предупредени за ракетна опасност

Паника след фалшива тревога в Гуам - 1
Снимки: БТА/АР

Две радиостанции на остров Гуам, срещу който Северна Корея заплаши да изстреля ракети, погрешно предупредиха жителите за опасност, предаде британския в. The Guardian.

Радиослушателите в Гуам били известени за неопределена заплаха през нощта, а тревогата продължила 15 минути.

Според властите на острова, който е американска територия, предупреждението се оказало непланирана проверка на системите за известяване на населението в случай на извънредна ситуация.

Ситуацията около Северна Корея се изостри след гръмките заплахи на Пхенян. Миналата седмица Тръмп заплаши да отговори с огън и жупел, които светът никога не е виждал, ако Северна Корея заплашва САЩ.

Паника след фалшива тревога в Гуам

Малко след това Корейската централна телеграфна агенция съобщи, че КНДР подготвя план за ракетно нападение срещу Гуам, за да покаже възможностите си за нанасяне на изпреварващ удар по военни обекти на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Морски вълк

    19 9 Отговор
    Хахаха. Хак да им е на хамериканците щом се бъзикат с отрочето ни. Слава на КИМ.
  • 2 Кики

    15 5 Отговор
    Мисля, че тревогата е тренировъчна, за да се види как ще действат хората. Ким Чен яко им е подпалил чергата, сега с месеци наред няма да спят спокойно. Само трябва да поддържа огънчето от време на време. Няма да се учудя, ако Ким изпрати фалшив сигнал, че са изтреляни ракетите... абе ще станат луди!
  • 3 памперси

    18 6 Отговор
    Пак са напълнили памперсите. Като в Черно море. Каква стана тя, световният жандарм почна да получава шамарчета и нещо му загорча демокрацията, дето разнасяше по света. То пък една демокрация, и нея видяхме, че не представлява нищо.
  • 4 Нашия

    12 4 Отговор
    Никой не обича американците , ще си намерят майстора някой ден
  • 5 Диди

    6 11 Отговор
    Ябе вие ненормални ли сте?Нима мислите,че ако ненормалникът Ким започне война,ще излезе като ,,победителят,,? В КОЙ СВЯТ ЖИВЕЕТЕ ,ГЛ...ЦИ?

    Коментиран от #6

  • 6 Трол

    4 6 Отговор

    До коментар #5 от "Диди":

    Ти пък си мнооо нормална, като си мислиш, че Кимчо ще започне война, като пусне няколко ракети по Гуам. Половината я излетат я не, половината от другата половина ще се прихванат още над Япония и к'вот остане ще окапе около острова. Дори и да го удари и к'во? САЩ ще се предадат? Нали след това ще го изравнят със земята. Що си мислиш, че колкото и да е луд ще направи такова нещо. Ти си плиткоумната, защото се подаваш на това, което целят краварите-паника, психясване, зомбиране на такива като теб и после оправдание за изпреварващ удар. Щото видите ли, ТЕ те пазят, и от к'кво ма изтрещяло от пухкавия Кимчо ли, ми че той има кой да му мие чиниите. Умрял е някой за заблудена..

    Коментиран от #7

  • 7 Барчо

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "Трол":

    Ми тогава що пробват сигнализацията си. Направо да я изключат. Не трябва да тревожат напразно мирните американци на острова. Може някоя девойка да пометне в създадената паника. И естествено ще обвинят Ким и Путин за това. Все пак се надяваме да няма никаква война. Независимо кой ще победи, всички ще загубим.