18 Август, 2017 19:10 4 384 7

Терористите имали опустошителен „План А“ за Барселона

  • барселона-
  • атентат-
  • терористи-
  • план а-
  • бутан-
  • експлозии-
  • полиция-
  • испания

Терористичната клетка е имала още по-зловещ план от предприетия

Терористите имали опустошителен „План А“ за Барселона - 1
Снимка: БТА/ AP

Терористичната клетка, която извърши атентати в Каталуния, всъщност е имала съвсем различен план, съобщи „Индипендънт“, позовавайки се на испанската полиция.

Вчера на една от най-оживените улици ван се вряза в пешеходци, а часове по-късно в град Камбрилс бяха убити петима терористи от силите за сигурност. Жертвите на терора към момента са 13, а десетки са ранени.

Терористичната клетка обаче е имала друг „План А“, който се е провалил заради инцидент. Последователите на „Ислямска държава“ планирали да извършат нападение с превозно средство, натоварено с експлозиви.

В сряда вечерта 20 бутилки бутан се взривиха в къща в град Алканар. Разследващите посочиха, че има връзка между инцидента и атентата. Къщата беше разрушена от експлозията, като загина един човек.

Заподозрените лица са планирали да натоварят взривни вещества във ван или камион. Заради провала на първоначалния им план обаче те са решили да действат по-опростено и да използват метода на атаките в Ница и Берлин.

Испанската полиция смята, че разрушената къща е била използвана за лаборатория от страна на екстремистите. Разследването по случая продължава, като до този момент са извършени четири ареста.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Европеец

    26 2 Отговор
    Има още хиляди планове за атаки,всеки хасаноглу е заподозрян!
  • 2 Реалист

    2 14 Отговор
    Има ли все още някой, който да вярва на тези филми, изпълнени от треторазрядни актьори по треторазрядни сценарии? Стига с тези театри. :)
  • 3 PST

    15 1 Отговор
    Днес Тръмп го каза много ясно - проучете действията на ген. Пършинг в Филипините с-у мюсулм. терористи !!! Разстрелва ги с куршуми .потопени в кръв на свиня ! Така деистват и израелците - хвърлят в гробовете на убити арабски терористи умряли прасета !А фанатиците вярват че ако се докоснат до свиня отиват в ада а не при девиците в рая !

    Коментиран от #4

  • 4 Бесен Язовец

    9 5 Отговор

    До коментар #3 от "PST":

    Тоя па я не ми давай действията на US терористите точно във Филипините щото тия дето ги наричаш терористи са борци за свобода и независимост на Филипините.САЩ създаде ИД с помоща на Катар и С.А с цел дестабилизация на Б.Изток и те носят одговорност за атентатите В Европа ПРЯКО....!!!!

    Коментиран от #5

  • 5 Лупи

    2 0 Отговор

    До коментар #4 от "Бесен Язовец":

    Няма никакво значение кой и как е създал Филипините в случея, човека иска да каже, че за такива фанатици, които вярват, че като убият невинни хора ще идат в някакъв рай, такова действие е оправдано и трябва да се популяризира! Значи такива тъпи фанатици се плашат точно с тъпи методи. От 100 терориста на 10 да им мине мерака и да си кажат: "Абе Хасан ефенди, аз като се врежа в тълпата и стана мъченик, после като ме погребат със свиня и не отида в рая какво ще правя? То не си струва, по-добре да си кл.цам козички тука под сливата." Действията на Влад при османското нашествие във Валхия са показателни как се влияе на тая сган. Но ако официално го направят това да погребат някой от тия психопати с 1 кг пача и зурли, да покажат по всички медии, че тоя няма да е в рая им а в ада и това ще последва всеки такъв малоумник веднага ще скочат НПО-тата, защото се нарушават някакви права и закони. Това нещо дето се случва сега е планирано и контролирано и със сигурност не от тия маймуни дето се взривяват! Те се плашат лесно, по-страшни са организаторите им дето стоят в сянка. Цялата работа е много дебела и сложна, а тия маймуни дето са изпълнители дори са некачествени да си вържат гащите ама ще ги ползват защото са единствените малоумници дето се поддават на управление за момента.
  • 6 Kcaniba

    1 2 Отговор
    Т. Нар борци за свобода, когато се намират в Сирия или Русия, или Иран, то те са повстаченски, демократични, опозиционии борци!!!
    Когато обаче преминат в държави от Запада или ФАЩ, стават автоматично терористи!!
    Такава мимикрия и хамалеонство, драги ми либерасти!!!
    Инак, всички са обучавани на тази дейност от америкосски спецове, на пари от петролните шейхове - Арабски Емирати, Кувейт, Саудитски Араби.
  • 7 шшш

    3 0 Отговор
    свинете кроили планове за по мащабна тер.акция, обаче доблестните служби предотвратили това...защо ли трябваше изобщо да пускат тези получовеци в Европа, питам аз Меркел и други любители на експеременти. Какви още доказателства трябва да има за това че алахакбаровци ще останат такива каквито са,няма сила която да им повлияе да станат нормални хора, а не мързеливи зомбирани талибани..
Новини по държави: